PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (4)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Oona nu cred ca te strica ceaiul la stomac. Si eu beau cate 1,5-2 litri pe zi de cand am nascut. Daca nu poti ceai, macar bea apa multa. Ai grija de asemenea sa mananci cat mai regulat, sa nu sari peste mese, si sa te menajezi cu oboseala. Si nu ceda tentatiei sa ii dai biberon. Am trecut si eu prin asta, o sa vezi ca se regleaza producerea de lapte la loc. Exista si niste medicamente homeopate pentru lactatie, dar nu stiu cum le zice.

Mikiion - si eu imi propun la fel, daca fata ia bine in greutate si este multumita si fericita, nu vreau sa o diversific decat la 6 luni. Este asa simplu la san, de ce sa ma complic?

Apropo de stimulat bebei. Noi am primit un cadru de plastic cu patru picioare de care se pot atarna diverse jucarii. Este fascinata de el. Chiar am observat ca incepe sa intinda manutele si sa apuce, sau sa le loveasca destul de cu putere.

Noi luam Vigantol 4 pic/zi, tot din cauza de fontanela mare de tot.

Cu suptul degetului sa nu va jucati. Eu nu am vrut primului copil cu nici un chip sa ii pun suzeta, a ajuns la deget, si acum la 3 ani sta tot timpul cu el in gura, i s-au strambat dintii din fata... este chin.

Pentru bebelusii care plang: poate fi si rasfat, desi dupa parerea mea e cam mult spus la varsta lor, dar eu cred ca mai plang si de plictiseala. Si daca plange, nu il/o luati imediat in brate. Eu o tin pe Sofia pe canapea langa mine, vorbesc cu ea, ii mai arat jucarii, mai pun cadrul mobil de care am vorbit. Ei incep acum sa fie mai activi si mai curiosi si e normal sa aiba nevoie de mai multe activitati, dar astea nu trebuie sa fie neaparat de luat in brate. Noi o mai punem si in scaunul scoica si o tinem pur si simplu cu noi, ne vede la activitatile curente, ne aude vocile si e incantata. E drept ca e si foarte cuminte de felul ei si nici nu mai avem colici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Pt. bebeii care plang
Cica faza asta cu lasatul sa planga pana adoarme se face numai dupa ce bebe are 6 luni.Am citit pe forum, la un moment dat.

Poze cu Luca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihatocae/slideshow_end?.dir=/2054re2&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Kehleyr, eu la a mea ii dau de doua ori pe zi biberon si restul lapte...dar vreau sa zic ca tot tzatzi e preferata ei...moare de dragul ei. Dar nu cred ca e o regula depinde de copil. Eu nu beau nici un ceai si nici mese regulate...dar se pare ca inca am lapte...as putea sa o hranesc doar cu san...insa am senzatia ca adoarme cam repede la san si am eu o obsesie cu greutatea...plus ca ea nici nu a luat prea mult. Are 5400 la 12 sapt.
anasia si sabana, eu sunt contra lasat bebeii sa planga. Si a mea cat e treaza...sta singura cam cate 10 min la carusel..adunate cam 30 de min pe zi...si cam 60 de min in leagan tot asa in reprize. In rest tre' sa stai cu ea..nu in brate...dar in preajma..sta pe pat, pe genunchi..in scaun de masina...dar tre' sa ne vada si sa o bagam in seama. E asa de trista cand nu o bagam in seama...se uita asa suparata...si mi-e tare mila. Cum ii vorbesc...cum rade..si acum eu scriu la laptop si ea e langa mine...si cand ii vb...rade la mine si se bucura. Cand era mai mica..si mai obraznica...ca acum eu consider ca e f cuminte...am lasat-o o singura data sa planga. vreo 5 min...am sfarsit prin a plange si io cu lacrmi de crocodil si a o lua in brate. Si asa s-a linistit sarcuta si s-a bucurat. De cate ori ma enervez pe ea..ca se mai intampla...ma gandesc cat mi-am dorit-o si cat am asteptat-o si cat de mult o iubesc si ii vorbesc si se linisteste. A mea cand maraie ziua e semn ca ii e somn si tre' sa o adorm...ea nu adoarme singura. Eu chiar cred ca fiecare moment din viata noastra se impregneaza in subconstient..si isi pune amprenta asupra personalitatii. Plus ca am observat odata ca nervoasa fiind...am tipat la ea...vreau sa zic ca a inceput sa plnga si mai tare...se transimte foarte usor nervozitatea la ei.
Asa ca imi petrec marea parte a zilei dand din zornaitoare...vorbinbd-ui si jucandu-ma cu ea..si stiu ca asa o sa regret zilele astea dupa ce ma intorc la job! De obicei am timp sa fac si mancare de 2 ori pe saptamana...dar prioritate are fata....ea e pe primul loc in tot ceea ce fac!
Cand rade cu gura aia stirba la mine...ma topesc nu alta!
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput

am uitat sa va zic ca de la inceput...am dat ignore la toate sfaturile cunosutilor de genul: nu o lua in brate, nu te duce imediat ce plange la ea, nu o legana, las-o singura in camera. Nu am facut un copil ca sa stea singur in patut all day...si cum sa nu o i-au in brate daca mor de dragul ei? Ea vrea sa ne simta aproape...sa ne simta caldura....si asa rau imi pare cand o adorm uneori impotriva vointei ei...doar ca sa imi fac si io treburile.

Poze cu Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanis spune:

Uf,da` scrieti bre,nu joaca!Nu mai intra omu` o zi pe DC,ca si se inmultira paginile!
CRISTINA_IOANA ,imi pare rau daca ai probleme,dar le vei trece cu brio,ca doar esti o luptatoare.Din pacate nu alaptez,si tocmai d-aia,imi fac probleme.
Pupici la fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanis spune:

MUUH , multam`,stiu ca trebuie sa ma duc,numa` ca al meu dr nu are echograf.Deci ma duc la un echo intai si apoi la el,sa citeasca rezultatul.
Fetelor,LARISSA si SABANA, printesele voastre asa au fost dintotdeauna,sau si-au reglat somnul mai tarziu?Ca al meu ma termina,noroc cu mama ca avenit ieri si a stat cu el,si eu am dormit pana la ...4 dupa-amiaza,in continuu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

quote:
Originally posted by yanis

MUUH , multam`,stiu ca trebuie sa ma duc,numa` ca al meu dr nu are echograf.Deci ma duc la un echo intai si apoi la el,sa citeasca rezultatul.
Fetelor,LARISSA si SABANA, printesele voastre asa au fost dintotdeauna,sau si-au reglat somnul mai tarziu?Ca al meu ma termina,noroc cu mama ca avenit ieri si a stat cu el,si eu am dormit pana la ...4 dupa-amiaza,in continuu.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/yanis3christine/my_photos

Nu chiar tot timpul. Dar acum de aproape 2 saptamani doarme de la 9 pana dimineata cand mananca bibe si apoi trebuie luata cu noi in pat sa mai dormim pana in jur de 9-10.

Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

larissa, nici eu nu pot s-o las sa planga, o iau in brate;exact cum spui, cand imi rade, imi trec toate;

anasia mami de Alessia Anca

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Haideti sa va spun ce am facut, l-am lasat cum va spuneam, sa planga, intre timp m-am mai dus la el, l-am mangaiat, i-am sters lacrimile, l-am linistit, dar nu l-am luat in brate, si ce credeti? Exact 40 de minute au durat plansetele si apoi s-a oprit, a mai stat putin treaz dar fara sa maraie, apoi a adormit. Dupa o jumatate de ora s-a trezit, insa cred ca daca m-as putea tine de metoda asta ar da rezultate, ideea e sa am eu taria sa rezist. Oricum, eu o sa incerc. Nici eu nu eram pana acum de principiul asta, sa-l las sa planga, insa observ ca nu mai pot, trebuie sa-l desvat de brate ca mai am si eu si alte treburi de facut si nici n-as vrea sa-l invat un plangacios. Pe de alta parte stiu ca daca o sa aplic mai tarziu metoda asta o sa fie mult mai greu pt ca el o sa planga din ce in ce mai mult, deci la 6 luni cred ca ar fi cam tarzior. Pai al meu a inceput sa bazaie si in carut afara ca vroia in brate, asa ca ce sa mai zic, e clar ca e o alintatura mica.

Mergi la inceput

yanis, nu a fost asa mereu. Pana la 1 luna se trezea in jur de 2 2:30 sau 3. Apoi a inceput sa se trezeasca la 4 4:30. Apoi la 5 sau 5:30 si de vreo 4 zile la 6:30 sau chiar 7. Deci a fost ceva treptat. Ma si joc ziua mult cu ea..o pun pe burta sa ridice capul, gimnastica..dans cu ea prin casa....cred ca toate astea o obosesc de doarme asa. Eu recunosc sunt un pic speriata...ca doarme asa mult fara sa pape. Dar am auzit ca ar fi bine. Eu una sunt foarte odihnita si sper sa ramana asa programul.

Poze cu Alexia

Mergi la inceput