Ce am voie si ce nu!(despre mancare)
Fetita mea are 10 luni, pot sa-i dau pepene galben?O sa apara fructele de sezon stiu ca nu e voie capsuni si cirese, dar mai am si alte restrictii? Cand pot sa incep sa-i pun sare in mancare(probabil dupa un an) si cand zahar? Cand ati inceput sa-i pregatiti ''ceva dulce'' si cu ce ati inceput(poate aveti si ceva retete). Mananca ff.bine si ma gandeam sa nu cumva sa gresesc si sa-i dau programul de mancare peste cap.Cand i-ati introdus laptele de vaca?Eu pot sa-i dau lapte de vaca direct de la sursa(adica de tara,nu e prea gras?, mai ales ca are si dermatita atopica?)
Cred ca deja am intrebat prea multe, astept parerile voastre. Multe ati trecut deja de faza asta, poate va mai amintiti...
Raspunsuri
Mitra spune:
In Canada laptele de vaca direct de la sursa este interzis incepand din acest an pana la 2 ani, pentru ca au descoperit ca nu este bun pentru copii.
Sare te sfatuiesc sa nu-i dai deoarece pentru ea tot ce-i dai are gust. Tu ai gustul denaturat de atatea condimente si sare insa pentru ea totul este gustos. Trebuie sa aiba timp sa invete ca alimentele au gusturi diferite si sa le identifice, deci sfatul meu este sa nu te grabesti cu sarea. la fel si despre zahar. In primul rand nu are nimic bun sunt doar calorii goale. Foloseste dulceata fructelor, a alimentelor dulci, morcovi, sfecla etc
Laura
karol spune:
Michelle a mea era mai micuta cand i-am dat prima oara pepene.I-a placut mult de tot si nu a avut nici o probleme.Cu sarea, si eu zic la fel, las-o moale.Eu i-am introdus sarea lui Michelle de la un an-acum are 1 an si 4 luni-.
Eu o sa-i dau in vara asta, tot ce se numeste fruct.
bubi spune:
subscriu la ce au zis fetele despre sare si zahar-nu cred ca trebuie sa ne grabim.
in ceea ce priveste fructele(si noi avem dermat. atopica) pediatra ne-a zis ca nu avem restrictii la fructe (doar banana nu ne-a dat voie sa-i dam), chiar capsuni dar cate putin sa vedem ce reactii are. Oricum orice fruct nou se da pe rand, cate unul si cu o cantitate mica la inceput, crescuta treptat.
cora si mara (7luni 1/2)
SANATATE MULTA!
mirela.mustaciosu spune:
Sarea e bine s-o introduci, in cantitati mici, dupa un an. Zaharul eu l-am evitat cat am putut, nu e bun nici pt. adulti (vorbesc despre zaharul rafinat) dar am folosit cereale pentru bebei de la Hero (care sunt indulcite cu zahar) si foarte rar am pus zahar la marul copt. Cu fructele astea de sezon e bine sa fii la fel de precauta ca si cu celelalte alimente pe care le introduci pt. prima oara in alimentatie. Fructele "cu par" (ex.: capsuni si fructe de padure, piersici, Kiwi, gutui etc.) sunt potential alergene, dar fiecare copil reactioneaza altfel la acelasi aliment. Trebuie sa introduci cate foarte putin din fiecare aliment nou si sa-i dai 3 zile consecutiv din alimentul respectiv marind cantitatea de la o zi la alta. Succes!