Ce papa un bebe de 6 -7 luni?

Ce papa un bebe de 6 -7 luni? | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Ce fructe dati la masa de dimineata, supica de legume cu ce o mai faceti si ce alte mancaruri papa bebeii vostri?
Eu lui Codrin nu ii dau decat mar, banana, supa de legume cu pui sau ficatel (cartof nu i-am pus in ea sau lapte de vaca)si Danonino.
Ce le mai dati voi bebeilor vostri?

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica (are peste 7 luni) papa gris cu lapte si banane (de la Humana), piure de legume (morcov, cartof, telina, patrunjel) cu carnita de pui sau ficatel sau ou, Danonino, piure de fructe (ii cumpar, la borcanas - mango sau caise sau piersici cu banane, etc). Mai papa spanac, simplu sau cu piure de cartofi, mamaliga cu branza, biscuiti (refuza categori marul, indiferent de combinatie). O sa incepem si cu carne de peste alb si de vacuta.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Piureul de cartofi se face diferit sau la fel?
Cu lapte, unt si fara sare?

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

vezi ca ai subiectul asta si "la bucatarie"

Adriana mamicul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Noi avem deja 7 luni si cateva zile si mancam papa de la 4 luni(pana acum o sapt si ceva am alaptat-o).
Dimineata:pe la sase lapte(NAN)
Mic dejun: pe la 10: mar+banana+branza de vaci+2 biscuiti
Pranz: la 2: supica din morcov , cartof , dovlecel , rosie , ardei , carnita de pui si mai rar de vitel
D.a:sufeleuri , piureuri de legume , ciulama , pui la cuptor ,dovlecel sau ardei umplut (cu iaurt)
Cina: la 8 cereale cu lapte.
De 2/sapt. papam galbenus de ou , ficatel cam1/sapt., uneori ii mai dau kiwi si portocala dar nu-s pe gustul ei asa ca ...Cel putin o data pe zi rontaie(molfaie)singurica cate un biscuite.De baut:ceaiuri , apa.Asa facem noi!

Maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Pentru copiii predispusi la alegii este mai buna gaina decat puiul, vaca decat vitelul(e bine daca carnea de gaina provine de la o gaina de tara).Se poate si carne de peste, doar ca eu dupa ce i-am dat intens fetitei mele o perioada mi-a spus medicul ca ii accentueaza dermatita atopica pe care o are. Insa daca voi nu aveti probleme ii puteti da bb-lui.Daca bb are peste 6-7 luni se poate:Garnitura de piure de: spanac, urzici, cartofi+ou(doar galbenus eu nu i-am sarat mancarea+un vf.cutit unt),brocoli, legume(absolut tot felul de legume(dupa fierbere scoateti ceapa si rosia)+ carnita care poate varia.(ex. cartofi natur + peste...).La masa de la ora 16:00 eu ii dau: iaurt fara fructe cu cereale, branza de vaci cu mar(bb-ii care n-au alergii pot si banana), mamaliguta cu smantana.Acum vor aparea piersicile si caisele, se poate face un delicios piure de fructe pt. ora 10 din ele.
Daca mai aveti si voi idei, memtionati-le, sa aflu si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Catalina are aproape 8 luni si mananca asa:

- 8.00 lapte Humana
-10.00 suc de portocale simplu
-supa din piept pui, dovlecel, cartof, loboda, ceapa verde, rosie, pastarnac, telina, morcov + putin unt. Le mixez toate si catalina manca tot pana la ultima lingurita
- 1.30-2.00 ficat de pui cu garnitura din carofi sau sufle legume; sau spanac cu galbenus de ou. I-am dat si dovlecel umplut cu carne de vita si smantana
- iaurt Natural sau Danone Cremoso cu banana si 2 biscuiti
- seara lapte Humana cu cereale Hero

Am sa incerc si eu sa-i dau mamaliguta cu branza si iaurt Cremoso. Sper sa-i placa.

Saptamana urmatoare am sa-i dau salau cu cartofi natur.

Va pup pe toate

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

bebi,

mie mi-a zis pediatra sa nu-i dau cremoso ca e foarte gras pentru varsta asta- (Mara are 7 luni 1/2).

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

cATALINA e constipata. Mie mi-a spus ca pot sa-i dau fara probleme. Cat eram insarcinata, mancam foarte mult iaurt Cremoso, iar ea ar manca si doua la o masa.

Eu nu am avut probleme si il dau de la 5 luni

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grosca spune:

Fiul meu Vlad, in varsta de 10 luni are dermatita atopica. Pentru moment suntem pe regim alimentar din care am exclus cartoful, galbenusul de ou si laptele. Are voie insa orice produs lactat, mai putin smantana. Piureul de la pranz il fac din morcovi, telina si albitura peste care mai fierb niste orez si adaug carnea de vita sau gaina. Mai alternam cu mamaliguta cu branzaturi sau iaurt. Asteptam sa iasa fasolea galbena si mazarea ca sa-i prepar cu carnita. In privinta fructelor, mananca cu placere o cantitate obtinuta din 4 biscuiti, 1/3 pachet branza de vaci, un mar si o treime de banana. Dupa amiaza ii dau iaurt cu biscuiti. Dimineata si seara ii dau cate un biberon doar cu cereale, fara lapte.

Gabi

Mergi la inceput