Sfaturi"incurajatoare"...:(
In seara asta am fost la controlul lunar la medicul meu ginecolog.Eu sunt in saptamana 37.I-am spus doctorului ca m-am simtit rau luna asta .Mi-a dat sa iau in continuare Nospa cate 1 la 8 ore sau chiar cate 2 la 8 ore daca e mai rau.
Printre altele imi mai spune ca trebuie sa mai rezist musai 2 saptamani,ca daca nasc mai devreme,la galati nu au mijloacele necesare sa tina in viata copii nascuti inainte de termen...si ca daca nasc inainte...asta e...e posibil chiar ca bb al meu sa moara..ca nu au bani si medicamente ...ca nu le da statul....
Atzi mai pomenit asa o prostie ca in tara asta???adica daca traiesti traiesti...daca nu...bafta tata!
Mi-a mai recomandat repaus total la pat.
.....ma rog..... a fost o vizita incurajatoare in cadrul Spitalului Judetean Galati....unde daca da Dumnezeu traiesti,daca nu...asta e..next!
ce parere aveti voi despre starea asta de bine din tara asta???Cica sa nu te deprimi,sa fii optimist!Dar cum poti fii...cand totul e asa de sumbru.....!
KORINA & BB STEFAN
Raspunsuri
Otilia spune:
Draga mea, ce prostii mai sunt si astea???
Tu oricum ai ajuns acum la termen!
Un copil este nascut la termen daca este nascut in intervalul dintre saptamina 37 si 41.
Care e problema acestui medic? E nebun, are probleme acasa???
Stai tu linistita, calmeaza-te si nu mai crede tot ce debiteaza asta!
Te pup, totul o sa fie bine, bebele tau de acum e pregatit sa se nasca si nu se poate intimpla nimic rau!
@+...
Otilia & La Adelita
Delia spune:
Eu nu vreau sa sperii pe nimeni dar am o prietena care a nascut prin cezariana in saptamana 38 si bebelusul a stat la incubator pentru ca nu avea plamanasii suficient dezvoltati.
Ceea ce in scimb nu inteleg cum poate un doctor sa iti spuna asa ceva si sa nu te indrume spre un alt centru judetean unde exista incubator.
Parerea mea este sa te interesezi din timp la spitalele judetene din orasele apropiate si daca Doamne fereste se intampla ceva in aceste doua saptamani sa fii pregatita sa te duci direct undeva unde au incubator sau conditii adecvate.
Multa sanatate, nastere usoara in cele mai bune conditii si un bebel sanatos!
Delia si Codrin
ymellda spune:
Numai idiotenii. Fii calma, nu fa prea mult efort, ia NoSpa, e foarte bun, si daca te tine fundul, fa cateva injectii cu Sulfat de Magneziu (e un relaxant super, dar dureros).
Alina si Andra
www.bebelus.com
pisi_ella spune:
Ce tampenie! Oricum, incearca sa stai mai mult in repaus, macar sa faci 38 de saptamani, atunci sigur nu se mai poate intampla nimic...Cu toate ca eu stiu ca, daca ai 37 de saptamani incheiate, totul e ok...Mi se pare aiurea ca maternitatea din Galati nu are mijloacele si aparatura necesara pentru ingrijirea prematurilor...Bine, la 38 de saptamani nu e prematur, dar vorbesc in general...In maternitatile din Bucuresti supravietuiesc si prematurii nascuti sub 1 kg (nu in totalitate, dar oricum e ceva...) Numai eu am auzit de 2 cazuri...
Stai linistita, nervii nu-ti fac bine...O sa faci un bebe maricel si sanatos!!
parpalak spune:
E cam cretin doctorul ala.. la 37 de saptamini esti la termen, mai fata!!! Plus ca, daca vine bebele singur si de capul lui, nu e aceeasi situatie ca o cezariana facuta dupa calendar - poate bebele de la cezariana ar fi stat bine-mersi pina-n saptamina 42 - n-ai de unde sa stii - si poate de-aia nu si-a dezvoltat plaminii suficient - poate a fost scos cu 4 saptamini inainte de cum isi facuse el planul, nu cu doua. 42 de saptamini tot la termen se cheama ca e! Ala-i termenul normal si fiecare copil se dezvolta in ritmul lui propriu si personal.
Asa ca nu-l mai baga in seama pe oligofrenul ala de doctor - asa ceva nu se spune - daca chiar crezi ca sint riscuri, formulezi si tu altfel. Si cum poate sa-ti spuna ca *trebuie* sa mai rezisti doua saptamini??? Pai ce, e dupa tine?????
Complet handicapat mintal, dupa parerea mea.
Kehleyr spune:
I-as lua pe toti medicii astia si i-as pune la zid. E inadmisibil sa iti spuna asa ceva. Probabil ca era nervos sau cine stie ce, il inselase nevasta, si si-a varsat nervii pe tine. Unii medici nu au inima. Estisigura ca vrei sa nasti cu asa un medic??? Cum au spus si fetele, mai bine intereseaza-te de alte spitale prin zona care sa fie mai dotate. Iar apropo de prematur, si eu stiu ca dupa sapt. 37 totul e OK. Desigur ca e mai bine daca ajungi la termen, dar deadline-ul este 37 de sapt. Succes si nu te mai stresa de toti nataraii ca atunci sigur nasti mai devreme...
korinna spune:
Multumesc ca sunteti alaturi de mine.Am sa incerc macar saptamana asta sa stau linistita si in pat,ca sa mai treaca o perioada din ce a spus doc.....mai...realitatea e ca spitalele sunt f prost dotate..si am auzit de prematuri nascuti la Galati si care au fost trimisi de urgenta la Bucuresti cu salvarea,pentru a putea supravetui.
Sper sa fie ok cu bb al meu,ca numai belele am avut si cred ca m-am consumat nervos f tare....
Sanatate tuturor!
KORINA & BB STEFAN
Yasmine spune:
Mey korinna tzi-am mai spus shi eu shi Marina ca noi am nascut in saptamanile 37 shi 38, de la saptamana 38-42, bebelushil se considera la termen, parca zicei ca mergi la alt doctor, sau itzi place sa te tot lashi incurcata de idiotul ala?
Corinna
nicol74 spune:
Draga Korinna,
Intru si eu in vorba ca mamica incepatoare si ingrijorata pt fetita mea, sunt in sapt 33/ 34 si
desi astept primul copil, am 28 ani si eu am luat pastilutze de intretinere a sarcinii dar doctorita mea mi-a zis ca din sapt 36 gata cu pastilele astea ... copilul nu mai e prematur !
Sanatate si Curaj !
nicoleta