Copii normali si altfel de copii la aceeasi gradi?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Pai nu are sens sa transfer ca poate ceea ce mie mi se pare bun altei mamici nu i se pare. Propun clean start.
Si va mai propun ceva: ca sa aiba un sens topicul asta ar trebui sa povestiti despre o zi obisnuita cu copilul vostru. Sa ne spuneti cum v-ati dat seama ca bebelusul are o problema, cum v-au tratat medicii, ce solutii ati gasit, cum va simtiti voi, ce va e cel mai greu in noua situatie. As vrea sa vorbiti despre voi ca parinti, sa prezentati punctul vostru de vedere.
Numai asa, personalizand foarte mult vor intelege si cei ce nu cunosc suferinta cu adevarat, cum a zis Paula.

Pe urma mai vedem ce iese. how about that?

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe
iar toleranta, bunul simt, empatia, cultura, omenia, nu se invata sau dezvata pe un forum;

Si totusi Ana, forumul asta are 30.000 de membri, iar subiectul asta a avut zeci de vizualizari.
Este un inceput, asta trebuie sa recunosc.
Macar ca schimbam ganduri noi intre noi si tot e un castig.
Cel mai util va fi pentru cei care n-au curaj sa intre si sa recunoasca ca au un copil cu probleme, dar vor citi si vor invata de la noi o altfel de atitudine si poate chiar informatii utile.
Eu am incercat sa deschid un subiect ca asta si nu am avut succes, poate ca are Vrajitoarea. Totul e sa captam atentia.
Exista desigur riscul ca daca nu ne mai certam sa nu ne mai citeasca lumea, dar .... hai sa vedem

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Pai Vraji, daca dai un search o sa vezi ca eu am incercat, dar nu s-a prins. Nu-i vorba ca era vorba numai despre autism.
Asa cum zicem acuma, e mai general si se regaseste mai multa lume.

Ok, putem face si o lista (exclusiv pentru cele care vor sa "se declare") si o lista de medici cu bile albe si negre (crede-ma stiu ce spun) si de fundatii/asociatii.

Stiu ca exista forumuri specializate, dar nu au "priza" astuia si au si defectul ca sunt specializate, ori unele dintre problemele noastre sunt comune indiferent de problemele copilului.

How about it ?

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Ana,
Da-mi voie sa te contrazic. Nu de pe pozitia de de-al casei, ci de observator. Nu cred ca am gasit in viata reala mai multa empatie decat pe acest forum. E un punct de plecare. Si toleranta se invata punct cu punct, privind cu atentie la cel de langa. Topicul asta are peste 2000 de vizualizari. asta inseamna ca mesajele ajung la sute de oameni si de acolo, poate la copiii lor. Amintiti-va campaniile umanitare pentru Mihaita al lui Felis, pentru George Cuzuc si pentru ceilalti copii care aveau boli grozave, chiar daca nu cu diagnostic pe viata. Aici, pe DC, chiar se intampla lucruri.

Eu stiu ca e greu sa ai un copil diferit, special, cu diazbilitati si asa mai departe. Chiar daca eu nu am un copil diferit. I-am intalnit pe unii din acesti copii si acesti parinti si am invatat sa ascult si sa tin minte si sa le povestesc si altora despre asta. Asa m-am imprietenit cu Milena, apoi cu Paula si cu alte mamici in situatia asta. Din acest fel de empatie se dezvolta toleranta si buna intelegere. Forumul asta e un instrument bun trebuie doar sa fiti dispuse sa acceptati gafele celorlalti din cand in cand. Poate peste 5 ani lucrurile vor sta altfel macar in aceasta comunitate virtuala.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Axia,

retin titlul tau Desprecopii altfel
am sa incerc sa scriu un argument si sper sa aiba priza.
am sa-l postez la cabinetul psi.
si am sa va rog sa mentineti subiectul viu. Daca vreti, e ceea ce se cheama awareness campaign.
revin cu linkul.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu as fi vazut si o alta parte a subiectului Uichi.
Multi dintre parintii cu copii cu probleme nu vor neaparat suport (au subiecte speciale) sau sa le fie inteleasa durerea (chiar am putea, oricit ne-am stradui???) ci acceptare pura.

Iar ce mi se pare ca se intimpla aici nu e atit acceptarea copiilor diferiti cit "over"-protectia celor normali.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Andrada,

pe grupurile specializate parintii isi impartasesc necazurile legate de copii. Dar pe ei cine ii intreaba: mai omule, tu ce mai faci?
Vom vedea daca e o idee buna sau nu, in functie de cat de mult va trai topicul.
Eu incerc:)
iata: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84522

si cu asta am inchis acest topic.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput