Copii normali si altfel de copii la aceeasi gradi?

Copii normali si altfel de copii la aceeasi gradi? | Autor: oimpia_76

Link direct la acest mesaj

Tocmai am vizitat o gradinita privata la care sunt adusi atat copii normali, cat si copii cu retard psiho-motor. M-a afectat f. tare imaginea lor, saracutii si am plecat de acolo usor deprimata. Fetita mea are 2,4 ani si altfel imi place gradinita, doar ca imi pun intrebarea daca e ok. pentru copiii normali sa petreaca atata timp in compania celorlalti micuti altfel decat ei.
Am vazut (si mi-a spus si directoarea) ca au sali de clasa separate, iau masa la ore separate, dar se intersecteaza afara la joaca si cred ca si in sala de joaca (sala de sport).
Nu vreau sa fiu gresit inteleasa, imi las fetita sa se joace in parc cu micuti care sunt un pic altfel, insa nu stiu daca e bine sa petreaca atata timp in preajma lor. Fetita mea e f. sensibila la durerea altora, asa micuta cum e...Daca vede pe strada un batran in carje se opreste sa il priveasca si imi arata um merge el, facand o mutrisoara suparata, daca vede cum un copil cade, ii plange de mila si isi aduce aminte si peste zi de el...
Va rog, nu vreau sa se supere nimeni, nu vreau sa fiu gresit inteleasa, mi-a atat de mila de copiii cu probleme si sunt constienta de durerea parintilor lor. Doar ca imi puneam si eu intrebari in legatura cu copilul meu.
Multumesc.
Olimpia, mamica Sarei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu zic ca exagerezi!
poti intra la Discutii generale la Diagnostic:anormal, si poate iti vei da seama ca, de multe ori, punem etichete fara sa avem vreun drept; ce crezi ca o sa pateasca fetita ta?

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi

Pentru Barbye, una dintre noi...Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Iti spun eu ce o sa pateasca fetita ta: o sa capete o educatie sanatoasa, o sa invete ca nu trebuie sa faca diferente intre ea si un copilas cu probleme, o sa invete sa nu faca discriminari! Acest subiect a mai fost dezbatut la Scoli, gradinite etc. Eu zic sa-l cauti si sa citesti postarile de acolo. Apoi mai stam de vorba.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oimpia_76 spune:

Nu asa am pus problema, cum ca fetita mea ar putea pati ceva!!!!!!!!Si nici nu mi-as permite eu sa cataloghez unii copii ca fiind normali sau anormali. Spuneam doar ca sunt la acea gradinita grupe speciale pentru copii autisti, cu sindrom Down sau alte deficiente grave si vizibile si toti copiii de acolo isi petrec destul de mult timp impreuna. Ma intrebam daca alti parinti nu ar avea retineri in a-si da copilul la o astfel de gradinita.
NU FAC DISCRIMINARI.DIN CONTRA. Deci, nu fiti asa agresive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by oimpia_76
Ma intrebam daca alti parinti nu ar avea retineri in a-si da copilul la o astfel de gradinita.

Eu tot nu inteleg. Ce retineri ar putea avea un parinte in a-si da copilul la o astfel de gradi? Ce anume isi inchipuie ca ar putea pati propriul copil? In afara de faptul ca ar creste ceva mai sensibil la durerile altuia si mai responsabil? Mai ales ca asemenea lucruri nu se invata sintetic, dintr-o carte sau de la televizor...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Olimpia, urmand rationamentul tau, am putea merge mai departe si am putea formula urmatoarea problema: daca intr-o familie exista cel putin doi frati, dintre care unul ALTFEL, parintii ar trebui sa-si puna intrebarea daca e bine ca cei doi frati sa creasca in acelasi mediu... si daca da, cat timp sa petreaca impreuna? poate din cand in cand, fratele cel altfel ar trebui indepartat, izolat ca sa nu-i dauneze fratelui normal? e trist ca gandesti astfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

nu ma pot abtine sa nu scriu ...
fiica'mea e adoptata. si in parc e considerata "altfel" decat ceilalti copii ( cu toate ca, dupa standarde, e "normala" - mi'e groaznic de greata de asemenea termeni - in sensul ca e perfect sanatoasa fizic si psihic). unii medici de familie nu accepta copii adoptati. la noi in oras chiar ne este recomandat un medic ce e de acord sa elibereze unele certificate medicale pentru adoptie, si asta pentru ca majoritatea refuza. unele dintre noi avem probleme in a ne gasi bone pentru copii, pentru ca acestea se stramba cand aud ca e vorba de un copil adoptat. la fel, unele gradinite nu ne accepta copiii, sau personalul este atat de vizibil deranjat de posibilitatea de a avea un "asemenea" copil, incat iti piere tot cheful...

"ador" de'a dreptul catalogarile astea... normal, altfel...
cine a zis ca acesti copii catalogati "normali" sunt intradevar normali ? au avut loc expertize medicale, psihiatrice, etc ?
ce inseamna normal ???
un copil biologic, sanatos, fara un handicap fizic sau psihic vizibil, care ii bate pe ceilalti copii, le ia jucariile si injura/loveste educatoarele e considerat normal ???

lamuriti'ma, ca eu am ajuns sa nu mai stiu ce inseamna normalitate in ziua de azi... si cine sunt judecatorii acestei "normalitati"...

edit: scuze ca m'am turat, dar chiar este extrem de frustrant...

alexa si mami

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

scuze de offtopic, dar vreau s-o salut pe Milena.
Te rog, mai scrie-mi ce-ti mai face fetita:)

si baietelul, desigur.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Olimpia, e vorba de "Casa Minunata"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Olimpia, e vorba de "Casa Minunata"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Eu cred ca de fapt nu intelegi nimic din ceea ce simt parintii care au copii cu probleme.
Si mai cred ca din cauza unor oameni ca tine, societatea asta a noastra nu se va mai face bine niciodata, iar copii cu probleme sunt cu greu primiti la gradinite normale. Iar usurarea ta ca au sali de clasa diferite este o ingrijorare pentru mine. Inseamna ca intregul demers de a duce un copilas cu probleme la o gradinita normala esueaza din start.
Iti doresc sa-ti fie copilul sanatos si nu treci prin iadul in care traim unii dintre noi in fiecare zi.
Mila este ultimul lucru de care au nevoie copii "altfel" cum le zici tu. Ei au nevoie sa fie considerati normali, sau macar tratati normal.

Offff, nu vreau sa mai zic nimic. Cred ca e mai sanatos.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput