Agresivitatea la copiii de 1 an si ceva

Agresivitatea la copiii de 1 an si ceva | Autor: roserb

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor ,

De catva timp ne confruntam cu o problema. Bianca ( 1 an si jumatate ) a devenit de cateva saptamani cam agresiva cu copii de aceeasi varsta cu ea (pana acum era f sociabila si potolita ). Daca mergem in parc sau la nisip si alt bb vine sa se joace cu jucariile ei , imediat are grija sa-l altoiasca, fie cu lopatica, fie ii mai trage cate o palmuta, insotite de comentariul"dai bataie la copii"; i-am explicat de nenumarate ori ca nu este bine si frumos, si desi acasa ne intelegem f bine, ea fiind extrem de cuminte , pur si simplu in privinta asta nu ne asculta . Am remarcat de asemenea, ca , atunci cand are de a face cu copii mai mari (peste 4-5 ani) , se comporta f frumos, ii mangaie, si se joaca cu ei . Ce o mai fi si asta? Eu sunt cam ingrijorata , si in plus in situatiile respective ma simt si extrem de prost fata de ceilalti parinti.Ce o fi apucat-o? Chestia cu "dai bataie" probabil ca a auzit-o pe undeva , pentru ca ea vorbeste f bine, retine si spune toate cuvintele noi exact in contextul"potrivit"
Deci , scuze ca m-am lungit o gramada, ati trecut prin astfel de perioade ale copiilor? Cum ati procedat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Fetita mea are un an si doua luni si inceput sa cam pocneasca pe toata lumea incepand cu mine si cu tatic'su.Degeaba ii explic eu ca nu e frumos ,ca doare si nu e bine...Am impresia ca toti copiii trec prin asa ceva intre un an si trei.Asa e?

Adriana mamicul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Poate copiii sunt gelosi pe cei de aceeasi varsta... Iar daca face asa cu parintii, poate v-a vazut pe voi facand asa in gluma si ... Sau poate a vazut la altii...
Stiti si voi cum imita copiii...
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Deci nu ne ramane decat sa asteptam pana trece "perioada critica"... si intre timp sa le explicam la nesfarsit . Dar ce ne facem cu parintii "victimelor"?- oricum , chestia e ca te simti extrem de prost ca parinte de "agresor"

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Draga mea roserb,

Si la mine fetita mea facea la fel. Pe unii ii iubea, iar pe altii ii lua de par. Pe o fetita a vrut sa o pupe, dar nu a facut decat sa o darame si sa o dea cu capul de asfalt si sa-i sparga capul. Eu inlemnisem cand am vazut, iar tatal fetitei respective mi-a spus ca sa nu imi mai scot fetita afara daca este asa de salbatica. Dupa varsta de 2 ani jumate, Ioana mea nu a mai sarit la nimeni nici sa pupe, nici sa bata. Si eu i-am explicat de o mie de ori ca nu este frumos, dar pana la urma s-a dat ea singura pe brazda. Acum la gradinita mai altoieste copii, dar doar ca sa se apere. Oricum dintre toti de acolo este considerata cea mai cuminte. Bafta!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

N-am trecut, si sper nici sa nu trec. Dar daca alt copil se comporta asa fata de Anca iar parintele nu ia masuri, prefer sa-mi iau eu copilul de acolo.
Cand iesim in parc, incerc s-o urmaresc pe Anca sa nu raneasca (mai degraba fara voie) alti copiii. Ii atrag tot timpul atentia, daca este cu o grebla sau lopatica in mana si o agita pe sus, dar pun mana in acelasi timp si ii spun: las-o jos, lovesti pe cutarica.
Ce fac alti parinti cu copilasi mai nazdravani? Ii admir pe cei care isi iau copilul deoparte si ii explica. Cred ca nu trebuie lasat acest comportament nesanctionat, dupa nivelul fiecarui copil de intelegere. Trebuie sa-i invatam sa se joace impreuna, sa imparta jucariile, sa se bucure de tovarasia altor copii.
Draga Roserb, sa stii ca am mai scris nu stiu cate sfaturi, dar le-am sters. Avand in vedere ca ai sesizat aspectul, cred ca vei stii si cum sa intervii pentru copilasul tau, pentru ca tu il cunosti cel mai bine si stii ce merge si ce nu, cand e cazul de duhul blandetii si cand trebuie sa fii mai aspra.
Iti doresc sa rezolvi cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri!

Draga Vilma, iti dai seama ca si eu stau permanent cu ochii pe ea in parc, si intervin prompt , cand sesizez ca are oarece intentii; dar , cateodata mai scapa si face "boacana" (a nu se intelege ca e , Doamne-fereste, permanent pusa pe harta, dar se intampla, si numai atunci cand cineva atenteaza la "bunurile" ei). De asemenea ii explic la nesfarsit , pana acum ce-i drept cu duhul blandetii, pentru ca ma gandesc ca e destul de mica pentru a pricepe de pedeapsa . Oricum , sper sa o facem sa treaca si de etapa asta, daca nu , ne jucam cu copiii mai mari pe care ii iubeste...

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Da, Vilma are dreptate!
De la acel incident am fost cu ochii in 7 nu in patru, si nu o mai lasam pe Ioana sa atinga nici un copil. La varsta asta ei nu stiu si se pot rani fara sa vrea. Eu mi-am primit lectia cu varf si indesat. La al doilea copil nu cred ca o sa se mai intample asa ceva!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

sfat dintr-o carte pentru parinti:

daca vedeti ca are tendinta -naturala- cica, de a se apropia de alti copii si a-i atinge mai usor sau mai brutal, trebuie sa ii lasati sa ii atinga dar sa le aratati- de o mie de ori pina intelege, CUM sa faca asa incit sa fie bine;
aratati-le cum se mingiie un copil, pe cap, pe mina spunind ceva gen "draga , draga" - echivalent in germana "ai,ai";

asta am citit-o demult, la n-a fost cazul, ea numai ii atentiona pe colegii de la nisip ca "ata a iis" = asta e alui (jucaria) , dar nu a sarit niciodata sa dea intr-un copil; m-am trezit insa cu sara mica : "bang" una in capul lui -saraa vea un an si 3 luni....si sfatul de mai sus a functionat; a inteles repede si se amuza si acum, dupa citeva luni, ii place sa atinga alti copii sau pe noi, si numai rar mai vrea sa loveasca - pe mine!;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Andra mea e o cuminte in privinta asta, dar problema o am cu alti copii in parc, si ma tem ca va invata si ea sa faca la fel, chiar daca o iau de acolo si le explic eu copiilor respectivi ca Andra nu vrea sa le fure jucariile, ca este doar curioasa, ca le are pe ale ei... Am intalnit foarte foarte multi copii agresivi si mi-e frica sa nu invete si ea astfel de chestii. Noi ne ferim acasa si sa vorbim urat sau sa facem gesturi chiar si in gluma, iar ea a luat o singura palma peste manuta, dupa care mi-a parut rau o luna, iar ea o noapte intreaga a suspinat. De asta nu prea stiu cum sa nu invete sa fie agresiva de la altii. Astazi o fetita avea o masinuta telefon foarte colorata si s-a apropiat si andra s-o vada, dar a primit o palma peste fata. A inceput sa planga si am luat-o de acolo, dar mama fetitei nu a parut prea surprinsa.

Alina si Andra

www.bebelus.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Michelle a mea de 1 an si 4 luni este un copil tandru si ft sociabil dar cu toate astea nu prea-i place sa-i ia cineva jucariile ei.Daca un bebe mai mic decat ea pune manuta pe jucariile ei se duce si i le ia dar nu pleaca de langa el pana nu-i da o gurita.Cine stie ce o fi in capusorul ei, probabil asa isi cere scuze ca nu lasa jucariile celorlalti copii.

Mergi la inceput