De ce imi ies vinetele amare?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaSor spune:

Scarmanus, m-ai omorit Daca dau foc la garrigue si ma ridica politia, dau vina pe tine
Eu cu vinetele o rezolv scurt si simplu: invelesc fiecare piesa in staniol si le uit in cuptor, le decojesc si le las la scurs o noapte-ntreaga, le mixez cu paletutele-alea de plastic ale mixerului, pun ceapa, ulei de masline (asa, simbolic, cateva picaturi), maioneza si, in functie de dispozitie, un catel de usturoi. Si, va rog frumos, la mine-n sat nu se cheama salata de vinete, ci caviar d'aubergine Putina consideratie!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by MariaSor

Scarmanus, m-ai omorit Daca dau foc la garrigue si ma ridica politia, dau vina pe tine
Eu cu vinetele o rezolv scurt si simplu: invelesc fiecare piesa in staniol si le uit in cuptor, le decojesc si le las la scurs o noapte-ntreaga, le mixez cu paletutele-alea de plastic ale mixerului, pun ceapa, ulei de masline (asa, simbolic, cateva picaturi), maioneza si, in functie de dispozitie, un catel de usturoi. Si, va rog frumos, la mine-n sat nu se cheama salata de vinete, ci caviar d'aubergine Putina consideratie!!

Maria

Si nu-ti ies negre? De la folia de Al..

Mergi la inceput

quote:

Nu. Cand gasesc, nu mereu, pun si vinete albe (cum suna!), care au nu doar exteriorul alb, dar si textura e ceva mai deschisa la culoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Adela Iepure

Ca sa le mai "indulcesti" mai poti folosi dovlecel fiert: fierbi dovlecelul intreg cu sare, il lasi sa se raceasca si apoi il storci bine bine de apa. Pulpa care iti ramane o adaugi la salata de vinete. Iese delicioasa. Eu mai pun si ardei capia copti, taiati feliute subtirele. Dau si un aspect super si fac salata mai dulceaga.

Adela si Andrei (26.09.2004) 1-2 ani

Si eu pun dovlecel fiert! Mama imi spunea ca: vinetele nu au nici un fel de nutrimente, insa dovlecelul are! Asa ca neaparat pun si dovlecel!
Iar vinetele le las sa se scurga bine de tot!

Si inca ceva - trebuiesc curatate imediat ce le iei de la copt, asa fierbinti cum sunt! In felul asta ies albe si esti sigura ca nu ies amare!

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

Eu zic ca nu are importanta cum le coci ci cat timp le lasi la scurs .. eu le coc de obicei seara si abia dimineata le prepar, si ies f bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

quote:
Originally posted by MariaSor

quote:

Nu. Cand gasesc, nu mereu, pun si vinete albe (cum suna!), care au nu doar exteriorul alb, dar si textura e ceva mai deschisa la culoare.

Maria

Care sunt alea albe in exterior, ca eu nu le-am vazut pana acum?:D

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

quote:
[
Care sunt alea albe in exterior, ca eu nu le-am vazut pana acum?:D

Ia uite ce www.aujardindedgar.fr/v2/produit.php?idProduit=1884" target="_blank">frumusele si www.linternaute.com/femmes/cuisine/forum/discussion/2472/1/ou_trouver_des_aubergines_blanches.shtml" target="_blank">balaioare avem aici
Eu, pe la inceputuri, aveam mari rezerve cand le vedeam asa... lipsite de clorofila. Acum nu mai am, dar nici nu cumpar doar albe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Arata bine, o sa plec si eu in cautarea lor.:)

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Cam cat e kg de vinete albe?...si ... nu sunt "experimente"..adica cine stie ce au facut la bietele vinete de arata asa, si ne trezim ca ne creste par in palme dupa ce le mancam

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by spic de grau[/i]

Cam cat e kg de vinete albe?...si ... nu sunt "experimente"..adica cine stie ce au facut la bietele vinete de arata asa, si ne trezim ca ne creste par in palme dupa ce le mancam

3 euro si ceva, da' nu mai stiu si cat:-)
Si eu am avut o rezerva cand le-am vazut asa... nebronzate, m-am gandit c-or fi, ca n-or fi... de-acu', faptu'-i consumat, daca-mi creste par in palme il epilez si gata Asta da societate de consum, toata lumea are de lucru: producatorii de legume sa-si ingrijeasca plantatia, io sa-mi numar firele de par din palma, cosmeticiana sa-l epileze, numa' oameni ocupati si multumiti

Mergi la inceput