De ce imi ies vinetele amare?
Raspunsuri - Pagina 4
MariaSor spune:
Scarmanus, m-ai omorit
Daca dau foc la garrigue si ma ridica politia, dau vina pe tine ![]()
Eu cu vinetele o rezolv scurt si simplu: invelesc fiecare piesa in staniol si le uit in cuptor, le decojesc si le las la scurs o noapte-ntreaga, le mixez cu paletutele-alea de plastic ale mixerului, pun ceapa, ulei de masline (asa, simbolic, cateva picaturi), maioneza si, in functie de dispozitie, un catel de usturoi. Si, va rog frumos, la mine-n sat nu se cheama salata de vinete, ci caviar d'aubergine
Putina consideratie!!
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by MariaSor
Scarmanus, m-ai omoritDaca dau foc la garrigue si ma ridica politia, dau vina pe tine
Eu cu vinetele o rezolv scurt si simplu: invelesc fiecare piesa in staniol si le uit in cuptor, le decojesc si le las la scurs o noapte-ntreaga, le mixez cu paletutele-alea de plastic ale mixerului, pun ceapa, ulei de masline (asa, simbolic, cateva picaturi), maioneza si, in functie de dispozitie, un catel de usturoi. Si, va rog frumos, la mine-n sat nu se cheama salata de vinete, ci caviar d'auberginePutina consideratie!!
Maria
Si nu-ti ies negre? De la folia de Al..
MariaSor spune:
quote:
Nu. Cand gasesc, nu mereu, pun si vinete albe (cum suna!), care au nu doar exteriorul alb, dar si textura e ceva mai deschisa la culoare.
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by Adela Iepure
Ca sa le mai "indulcesti" mai poti folosi dovlecel fiert: fierbi dovlecelul intreg cu sare, il lasi sa se raceasca si apoi il storci bine bine de apa. Pulpa care iti ramane o adaugi la salata de vinete. Iese delicioasa. Eu mai pun si ardei capia copti, taiati feliute subtirele. Dau si un aspect super si fac salata mai dulceaga.
Adelasi Andrei (26.09.2004)
1-2 ani
Si eu pun dovlecel fiert! Mama imi spunea ca: vinetele nu au nici un fel de nutrimente, insa dovlecelul are! Asa ca neaparat pun si dovlecel!
Iar vinetele le las sa se scurga bine de tot!
Si inca ceva - trebuiesc curatate imediat ce le iei de la copt, asa fierbinti cum sunt! In felul asta ies albe si esti sigura ca nu ies amare!
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
danavasile spune:
Eu zic ca nu are importanta cum le coci ci cat timp le lasi la scurs .. eu le coc de obicei seara si abia dimineata le prepar, si ies f bune
oana cretu spune:
quote:
Originally posted by MariaSorquote:
Nu. Cand gasesc, nu mereu, pun si vinete albe (cum suna!), care au nu doar exteriorul alb, dar si textura e ceva mai deschisa la culoare.
Maria
Care sunt alea albe in exterior, ca eu nu le-am vazut pana acum?:D
Oana si Seb

(10.01.2005)
AUGUST SEPTEMBRIE
MariaSor spune:
quote:
[
Care sunt alea albe in exterior, ca eu nu le-am vazut pana acum?:D

Eu, pe la inceputuri, aveam mari rezerve cand le vedeam asa... lipsite de clorofila. Acum nu mai am, dar nici nu cumpar doar albe
oana cretu spune:
Arata bine, o sa plec si eu in cautarea lor.:)
Oana si Seb 
(10.01.2005)
AUGUST SEPTEMBRIE
spic de grau spune:
Cam cat e kg de vinete albe?...si ... nu sunt "experimente"..adica cine stie ce au facut la bietele vinete de arata asa, si ne trezim ca ne creste par in palme dupa ce le mancam![]()
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
MariaSor spune:
quote:
Originally posted by spic de grau[/i]
Cam cat e kg de vinete albe?...si ... nu sunt "experimente"..adica cine stie ce au facut la bietele vinete de arata asa, si ne trezim ca ne creste par in palme dupa ce le mancam
3 euro si ceva, da' nu mai stiu si cat:-)
Si eu am avut o rezerva cand le-am vazut asa... nebronzate, m-am gandit c-or fi, ca n-or fi... de-acu', faptu'-i consumat, daca-mi creste par in palme il epilez si gata
Asta da societate de consum, toata lumea are de lucru: producatorii de legume sa-si ingrijeasca plantatia, io sa-mi numar firele de par din palma, cosmeticiana sa-l epileze, numa' oameni ocupati si multumiti

si Andrei (26.09.2004)