cum preparam fructele de mare?
Raspunsuri - Pagina 2
nadyana spune:
Merci mult fetele!Nici prin gand nu imi trecea ca atit de multe dintre voi adora fructele de padure.Eu nu prea stiu ce-i cu mine in ceea ce priveste fructele de mare.Am citit zilele trecute pe forum ca fetele folosesc fructele de mare si in cura de slabire si mi-am luat si eu fuguta de la alimentara.Este un cocktail de fructe de padure.Sunt inghetate.Problema este ca nu stiu aca sunt curatate, adica daca sunt gata pt. preparatsi asta va intreb pe voi.Si am mai luat si batoane de crab, din acelea rosii pe dinafara si albe pe dinauntru.Acelea cum se pregatesc?
adrianafedorca spune:
nadyana cokteil din al aa am luat si eu 1 data, stiu ca scria pe puna cum se prepara, ale mele se fierbeau vreo 15 minute si erau curatate, eu le-am facut cu sos de rosiisi usturoi un pic de vinsi le-am pus peste spaghete...
pt regim e bun calamarul intreg la gratar cu multa lamaie yamyyyy
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by nadyana
Este un cocktail de fructe de padure.
e o greseala, nu? ca noi vorbiram acum de fructe de mare.
quote:
Si am mai luat si batoane de crab, din acelea rosii pe dinafara si albe pe dinauntru.Acelea cum se pregatesc?
alea sunt mai problematice la dieta, se numesc surimi si merg doar in salata, cu maioneza si morcovi rasi si capere, etc. sau fetele mai ziceau ca le prajesc...dar nu am incercat niciodata.
Roxana
gabibarta spune:
Surimi se pot fierbe in aburi impreuna cu tot felul de legume. E o mancare tare comoda, arunci doar surimi si legume congelate in "aburitor" si foarte repede sunt gata, depinde de legume.
nadyana spune:
quote:
Originally posted by roxanazquote:
Originally posted by nadyana
Este un cocktail de fructe de padure.
e o greseala, nu? ca noi vorbiram acum de fructe de mare.quote:
Si am mai luat si batoane de crab, din acelea rosii pe dinafara si albe pe dinauntru.Acelea cum se pregatesc?
alea sunt mai problematice la dieta, se numesc surimi si merg doar in salata, cu maioneza si morcovi rasi si capere, etc. sau fetele mai ziceau ca le prajesc...dar nu am incercat niciodata.
Roxana
Da Roxana, scuze.este vorba de fructe de mae, nici nu stiu e unde si pana unde am ajuns la fructe de padure
nadyana spune:
Deci fetelor, sa inteleg ca acele batoane se fierb numaidecat, adica in nici un caz nu se maninca asa
Adela P spune:
Nadyana hai ca si eu m-am distrat cu "fructe de padure" dar mi-am dat seama ca vrei sa zici fructe de mare.
Eu batoanele acelea nu le gatesc de obicei(pt ca sunt pre-gatite), le folosesc in salate, de exemplu una : batoane de crab taiate in bucatele de cate un centimetru, o conserva de mandarine, o conserva de peste ton conservat in apa(de preferinta) sau in ulei, o conserva de porumb boabe.
Toate conservale de scurg bine de lichid, si se amesteca totul cu cateva linguri de maioneza. Voila salata e gata. Noi o mancam cu felii de bagheta.
Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999
MariaSor spune:
Brosete
Ingrediente: fructe de mare (ce aveti: scoici, St. Jacques, calamar, creveti), peste (cod), ciuperci proaspete sau din conserva, ardei gras, ceapa, rosii
Cantitati: la ochiometru
Materiale auxiliare: scobitori sau betisoare de lemn
Proces tehnologic: simplu
Organizare: una bucatica ardei gras rosu, o cochilie St Jacques, o feliuta de ceapa, o ciumpercuta, o felie de rosie, un crevetel, o bucatica ardei gras verde, una de peste, o alta ciumpercuta, din nou o feliuta de ceapa samd (asta pe betisoare) Pe scobitori e si mai simplu.
O tigaie mare-mare sau o tava de cuptor, cu putin ulei. Eu le prajesc la foc mic, cu tigaia acoperita, le mai sucesc din cand in cand. Cand le dau la cuptor, acopar tava cu staniol (stiu, stiu, nu e bine)
Le servesc cu o garnitura de orez sau grau fiert. Mai rar cu grauntele alea folosite la cus-cus.
Dupa care ascund cantarul
Efect garantat la musafirii care credeau pana mai ieri ca eu nu stiu sa gatesc decat cafea
Mai vreti?
edit ca sa va spun ca inainte dau pisica afara din casa, altfel n-am tihna
oanna3 spune:
eu am incercat sa fac ceva creveti dar ma asteptam sa iasa alfel
i-am decongelat si i-am prajit in ulei, dar au last apa care in cele din urma s-a mai evaporta, dupa care i-am pus intr-unn sos alb din smantana, faina si lapte unde au mai fiert putin dar imi pareau cam zemosi... eu ma asteptam sa fie mai uscati / crocanti... i-am papat cu cartofi prajiti si lamai...
deci o reteta mai buna cred ca am nevoie de fapt....
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
dama spune:
quote:
Originally posted by nadyana
Deci fetelor, sa inteleg ca acele batoane se fierb numaidecat, adica in nici un caz nu se maninca asa
Nadyana, dimpotriva...surimi se mananca asa cum sunt, in special, in salate de tot felul sau pur si simplu ii mananci asa cu maioneza. Eu stiu ca nu se fierb pt ca sunt deja pregatiti prin procesul de fabricatie. Sunt facuti din pasta de peste si/sau de creveti.
cu bebe2 & David, pilotul "avid" (18.11.04)