Bors romanesc in US

Bors romanesc in US | Autor: miereamara

Link direct la acest mesaj

Buna seara! As vrea sa stiu si eu cum se prepara borsul romanesc (cel din tarate). Pe langa asta as vrea sa stiu daca a vazut cineva care locuieste in US tarate, pe undeva de vanzare si care e denumirea in engleza. Ce cantitate de tarate este necesara, as putea sa o rog pe mama sa imi trimita din Romania. Mor de pofta dupa o ciorba romaneasca si nu pot sa o gatesc pt ca nu am bors.
Ceva idei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

quote:
Initial creeata de miereamara

Buna seara! As vrea sa stiu si eu cum se prepara borsul romanesc (cel din tarate). Pe langa asta as vrea sa stiu daca a vazut cineva care locuieste in US tarate, pe undeva de vanzare si care e denumirea in engleza. Ce cantitate de tarate este necesara, as putea sa o rog pe mama sa imi trimita din Romania. Mor de pofta dupa o ciorba romaneasca si nu pot sa o gatesc pt ca nu am bors.
Ceva idei?

wheat bran

se gaseste la Whole Foods, Wilde oats si alte supermarketuri

e buna

tocmai am umplut eu bors saptamina trecuta dupa reteta de pe forum si a iesit extra!

uite reteta aici

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63329&SearchTerms=huste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Multumesc pentru reteta. Dar daca stau bine sa ma gandesc nu am vazut nici marar pe aici, leustean nu stiu, ca nu am cautat, dar marar nu am gasit. O sa intreb la magazin, ei tb sa stie mai bine ce au si ce nu au.

Mergi la inceput

leustean nu gasesti daca nu ai magazine cu marfa est-europeana prin apropiere; mararul nu e obligatoriu la reteta, se pune ca si leusteanul pentru arome

toamna la supermarket se mai gaseste cite un snop mare de marar cu inflorescenta, de care se pune la muraturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Leustean gasesti pe la herb nurseries ...se cheama lovage.
Si marar seminte gasesti la supermarket: dill seeds.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Dar voi nu gasiti Bors Magic din acela de acasa?...eu cu ala fac...si in Ro faceam tot cu ala..e mai sanatos cel facut in casa,sigur,dar...si ma mir ca nu gasiti marar,wauuuuu,aici e tot timpul ...leustean in schimb nu e nicaieri...Anamaria,nu te supara,ala nu prea seamana cu leusteanul..leustean sigur nu e...am adus de acasa uscat,din gradina...e diferenta de la cer la paman.

si bafta la bors!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus

Mergi la inceput

tu gasesti bors magic in US???

Mergi la inceput

Da gasesc...aici sunt magazine internationale si gasesti cam orice ,,,eu doar leustean nu am gasit...bors e peste tot,avem doua restaurante romansesti si un magazin romanesc!...pe langa cele rusesti,grecesti,poloneze,iugoslave,unguresti,arabesti....fetelor daca vreti va trimit prin posta!!!...serios vorbesc, decat sa mai munciti cu el...cred insa ca si in NY sunt,nu e asa ANAMARIA? ...ca marea majoritate de acolo le aduc!....deci,sper ca m-ati intels ,sunt produse exact romanesti

si numai bine va doresc!

Mergi la inceput

intrebam de curiozitate; eu prefer sa-l acresc aici daca imi vine cheful de bors decit sa pun chimicale in mincare, am facut dupa reteta de mai sus si a iesit excelent, nu se compara gustul de ciorba acrita cu bors magic (am incercat si din ala) cu cel de bors proaspat

in plus borsul crud contine complexul de vitamine B si e f. sanatos in sine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

fetelor, o metoda de acrit ciorba super neaosa dar hi-tech totusi :-)
puneti din primavara corcoduse verzi la congelator, apoi pac vreo 10-15 per oala de ciorba, toaaata vara, fara sa mai stati de fermentat, pitrocit, etc. Rapid, curat si eficient :-)

Mai greu e cu gasitul corcoduselor in U.S. ... dar uite, poate ar iesi o afacere din asta :-)

Mergi la inceput

Ok mamico,fa bors sanatos...mie nici acasa in Ro nu-mi placea ala,desii e sanatos..cand vad taratele alea imi vine sa vomit,brrrrr...fiecare cu ale lui ,nu?..cat de B ,las ca le luam din altele

,numai bine!

Mergi la inceput