despre DR HODOVANU
cum este ca medic si ca om; eu sunt la dansa de 6 luni si mi se pare super dar vreau si alte pareri
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
E de la Giulesti?
Eu de toti medicii de la Giulesti am o parere foarte buna si nu cred ca s-a plans cineva de vreun medic de-acolo. Am spus "nu cred"...
Angi si gemenii
andrruzza spune:
cata,
esti insarcinata?
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
o alta maria spune:
Buna fetelor,
Si eu sunt la dr.Hodovanu, merg de aprox. un an. La capitolul incredere stau mai prost, dar pana acum nu am avut probleme.
La inceput am mers pentru tratatrea sterilitatii. Luasem anticonceptionale Diane 1 an, facusem pauza si nu mai ramaneam insarcinata. Dupa discutia avuta, fa analize nimic mi-a zis sa ma duc acasa si sa astept ca o sa raman insarcinata(prin martie-aprilie). Mi-a zis ca daca nu raman insarcinata pana in octombrie sa revin atunci. In vara am fost in concediu in apuseni si ne-am termint concediul printr-un sejur de 10 zile la Sovata, unde am facut si tratament. In octombrie nu am fost la doctor pentru ca incepusem renovarile in casa si la inceputul lui decembrie, surpriza, nu mai venea. Nici nu am indraznit sa ii spun sotului meu, pentr ca prea il astepta de mult si ne facusem sperante de prea multe ori. Mi-am luat un test de sarcina, dupa care am sarbatorit, urma sa vina un bebe. Inainte de Craciun am fost la ea si a mers cu mine la eco, unde s-a confirmat ca sunt insarcinata, si pentru ca tot ne cunosteam am ramas la ea. Dar pe masura ce sarcina a evoluat am avut ceva discutii cu ea care nu prea m-au multumit, dar hai ca va povestesc mai tarziu sa mai lucrez si eu ceva,
Va pup, si bafta multa
Maria
o alta maria spune:
Buna,
hai ca am revenit. Cum va spuneam nu totdeauna am fost multumita de dr. Ea in tot aces timp a fost foarte optimista si eu destul de ingrijorata. Am vrut sa-mi fac analizele care se fac la Cantacuzino, toxoplasmoza.... si de cate ori i-am zis, a raspuns ca eu sunt sanatoasa nu e nevoie sa le fac, probabil a consultat noaptea oracolul, ca eu nu stiam lucrul asta. Si acum sunt suparata ca nu le-am facut dar nu a vrut sa-mi de-a trimitere. Acum am 29 saptamani si inca nu am luat nici o vitamina, prenatal, tagremin,zimafluor, nimic, pentru ca sunt sintetice(parerea ei), dar nici sa maninc prea mult nu trebuie sa nu iau mai mult de 10 kg. A, vitamine nu trebuie sa iau ca o sa ma ingras. In momentul in care au inceput sa-mi amorteasca mainile si picioarele in timp ce dormeam sau conduceam.... mi-a zis sa iau calciu efervescent si vitamina D, dar vitamina D nu de mai gaseste ca atare ci doar in combinatii cu vitamina A, care nu e buna la sarcia si deci nu am luat-o. Cand aveam 17 saptamani am fost la ecografie la Unirea la Iosup (m-am dus de capul meu nu trimisa) mi-a gasit o rezistenta mult prea mare la arterele uterine si ombilicale, ceea ce insemna ca bebica nu e alimentat bine, ca ar putea sa nu mai creasa sau sa-l nasc la termen mult mai mic sau cine stie ce alte probleme puteau sa apara. Dr. Iosup mi-a recomandat un tratament hormonal. Cand am ajuns la ea, "ei lasa ca nu e nimic", dar l-a sunat pe dr Albu care a cam speriat-o un pic, dar tot nu mi-a dat nimic, sa mai asteptam. Dupa doua ecografii facute la dr Albu rezultatul pus de ea a fost ca problema s-a rezolvat, nu mai e nici o problema. nu cred ca e asa, dar nu cred ca e bun nici un tratament hormonal. Bebica a crescut, dar probabil o sa fie mai mic la nastere. Si eu am fost la fel, m-am nascut de 2,4 kg la termen, probabil si mama a avut aceeasi problema.
Eu nu am motive sa zic ca nu este un dr bun, decat ca mi se pare ca trateaza totul cu prea multa indiferenta. Sau e prea optimista. De exemplu pana acum nu mi-a luat nici o data tensiunea, nu a ascultat nici o data bataile inimii la bebe, a fost un sigur control pe masa, si doua pe pat in care mi-a palpat burtica... toata sarcina. Mie mi se pare cam putin, mai ales ca pt mine bebe e foarte important,ni l-am dorit foarte mult si am renuntat la prea multe pentru el ca sa-mi permit sa fac asta de multe ori in viata. Si nu conteaza cate kg pun, important ar fi ca eu si bebe sa fim sanatosi, chiar i-am spus lucrul asta, dar nu a fost de acord cu el.
Mai am cateva exemple de discutii de care nu am fost multumita, dar ar insemna sa-mi scriu memoriile, si nu vreau sa va plictisesc.
Ce sa va zic, poate sunt eu prea panicoasa, nu stiu. Dar daca nici saptamana viitoare cand ma duc la control, nu-mi da vitamine sa iau, ma duc la alt doctor sa-mi recomande ce sa iau. deja la radacinile dintilor au inceput sa-mi apara pete tranlucide, semn ca a cam plecat calciul de acolo.
Povestiti-mi si mie cum e cu voi, poate cu voi e altfel. Apropo, voi ii dati bani, cam ce sume daca nu v-ar deranja, poate nu e multumita de cat ii dau eu, nu stiu ce sa mai zic.
Bafta multa si multa sanatate.
Maria
andrruzza spune:
hmmm,
Eu am fost pacienta ei un an!! Imi placea, eram incantata ca statea cu mine de vorba, ca ma stia si nu tre' sa-i spun eu..titi, sunt cutare si am cutare problema... Dar mi-a trebuit un an sa-mi dau seama ca dpdv profesional..e mediocra. Mergeam la ea pntru sterilitate, stia ca am uterul malformat(in urma HSG)..dar imi spunea povesti..ca totul e bine, ca uterul meu o sa se dezvolte in acelasi timp cu sarcina, ca o sa-mi faca cerclaj...ca o sa, ca o sa...dar pentru a-mi face ea toate astea...eu tre' intai sa raman gravida, ceea ce nu se intampla, desi ovulatie aveam, trompele nefiind infundate, analiza sotului destul de buna. 6 luni mi-a facut ecografii vaginale, aveam ovulatie..si imi zicea "luna asta ramai".
Am schimbat ruta si am mers la dr. marinescu..care vazand uterul pe HSG...laparoscopie + hisperoscopie mi-a facut dupa 3 saptamani de la prima consultatie... acum uterul meu arata normal, sa poate tine o sarcina, sa se poate fixa.
Daca statea la hodovanu...si acum imi spunea "luna asta ramai"
Bafta!
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
tigresa spune:
Parerea mea este ca nu are rost sa te incurci cu un medic ce nu te multumeste pe deplin.Si eu aveam inainte o doctora, care imediat ce mi s-a parut ca da dovada de superficialitate, am schimbat-o.
Corina spune:
Draga Maria,eu zic sa schimbi medicul imediat.In fiecare luna trebuie sa iti faca control pe masa ,ca sa vada colul si analize de singe.Iar vitamine doar daca ai nevoie,in rest trebuie sa maninci bine ca sa iei vitaminele din mincare.Chiar daca te ingrasi mai mult,incearca sa maninci multe produse lactate,carne bine fiarta sau prajita si multe legume si fructe.Eu am luat 27 de kg in timpul sarcinii,iar bb a avut 4.300kg la nastere.
Te pup si un bb sanatos si mincacios,Corina
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
crinuta spune:
Maria, ai dreptate, din ce spui e foarte superficiala. Vroiam sa te intreb pt ce ai luat tu Diane?
Pupici
Crinuta
crinuta spune:
Maria, ai dreptate, din ce spui e foarte superficiala. Vroiam sa te intreb pt ce ai luat tu Diane?
Pupici
Crinuta