Cand se fac vizite?
Raspunsuri - Pagina 2
ana maria spune:
Eu intaleg ca ei vin neinvitati. Si asta mi se pare o problema. Iar vizitele in fiecare seara sunt o catastrofa intr-o casa cu copii mici. Poate sotul tau ar trebui diplomat sa le sugereze sa aleaga o ora mai potrivita.
Eu stiu din relatia mea cu soacra ca el transeaza cel mai bine lucrurile. Ce spun eu poate fi intepretat. Si la nopi venea pe neanuntate la cele mai ciudate ore. Era Victor mic (de cateva saptamani) si incercam sa adorm cand dormea si el si suna soacra-mea la interfon. Ea era convinsa ca tre sa fiu foarte fericita ca o vad. Sotul meu a rugat-o sa ne anunte cand vine ca se poate sa nu suntem acasa. Dupa ani de zile a reusit macar asta.
Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
magnolia spune:
In mod normal( adica daca ai cei 7 ani de acasa , nu te duci NICAIERI in vizita neanuntat- telefonic) . Exista o carte foarte utila tuturor , sper sa nu se considere ca fac reclama , ca este o carte nu un produs cosmetic sau de alta natura , carte pe care eu o recitesc din cand in cand si de fiecare data remarc ca mai am ceva de invatat . Cartea despre care vorbesc( un fel de a spune) este scrisa de doamna Aurelia Marinescu si se numeste "Codul bunelor )maniere astazi" , poate ca socrii tai nu cunosc aceste reguli , poate ca aceasta carte ar fi un cadou potrivit pentru ei cu prima ocazie de sarbatoare din familie, nu neaparat subliniind cu un marker fluorescent pasajele despre vizite ( ca , altminteri , efortul doamnei Marinescu ar fi zadarnic), dar , poate , un semn de carte plasat tocmai la capitolul resprctiv... Iar acum , ca sa nu fiu judecata gresit , ca nici eu nu sunt " toba de cartea" mai sus mentionata , am sa povestesc o intamplare traita pe propria-mi piele , chiar dupa ce citisem cartea pt. prima data . O buna prietena de-a mea, se afla , impreuna cu mine , in preajma locuintei mele (tocmai iesiseram de la serviciu), iar eu , absolut din politete ( ca stiam cum imi arata casa , cu paturile nefacute si chiuveta plina de vase )am invitat-o la o cafea. Ea , persoana stilata , provenind din familie de nemti , imi cere scuze ca nu poate veni chiar atunci , intrucat nu ma anuntase cu o zi inainte !Nu va imaginati ce usurata am fost , dar si ce lectie buna am primit! A propos , intre timp , aceasta persoana a devenit cea mai buna prietena a mea si continui sa invat multe lucruri bune de la ea . Cu drag , magnolia
Gabrielama spune:
Paula,
nu stiu care sunt relatiile cu socrii tai si care este modalitatea de comunicare cu ei, dar cred ca trebuie sa li se spuna verde in fata ca dupa ora 7 nu este acceptabil sa va mai viziteze. Cred ca sotul tau este cel mai potrivit sa le spuna acest lucru si cred ca trebuie spus fara prea multe menajamente. Ai doi copiii si confortul acestora este cel mai important; apoi, cred ca nici tu n-ai chef de vizite in fiecare seara si ca si tu ai nevoie de odihna.
In cazul in care nu inteleg, eu nu le-as mai deschide usa. Banuiesc ca nu au cheie... i-as lasa sa sune (eventual as deconecta soneria inainte) si nu as deschide usa. Pur si simplu. Sau i-as suna pe la 6, cand sunt inca acasa, si le-as spune ca, copiii nu se simt prea bine, vrei sa-i culci mai devreme si sa te odihnesti si tu si ca va vedeti maine sau in weekend; si maine sa faci la fel. Sau - din nou, vorbesc fara sa am detalii despre care e programul tau, cat de departe stau socrii tai - as trece pe la ei pe la 6, cu copiii, ca sa nu mai aiba ei motive sa treaca mai tarziu.
Eu am avut probleme de acest fel cu prietene care nu au copii; care veneau in vizita si uitau sa plece; drept pentru care, atunci cand era timpul, anuntam ca trebuie sa spal copilul si sa-l culc si ma retrageam. Fara alte comentarii; au intels in timp ca ora 10 seara nu este o ora potrivita pentru mine pentru vizite.
Succes!
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
paula2003 spune:
Pai asta e problema, eu vreau sa-i spal, sa le dau sa pape(la cei mici)...si ei au pretentii sa-i tratati ca regi, sa le pun masa, sa stau cu ei...si eu nu-mi vad capul de treaba. Sa vedeti ce e de sarbatori, de parca eu as fi mama cu nepoti si la mine se aduna toti ca la praznic...si eu si cu copii mici. Nu mai spun ca nu vin cu nimic, macar la copii. Nu ma ajuta cu nimic. I-am rugat cat mai au concediu (sunt profesori) sa ma ajute sa stea cu ei cat eu fug la piata..si ce mai am. Am avut surpriza sa-i gasesc ca dorm pe jos, ca sunt cu kk la fun ...si cand i-am intrebat mi-au spus ca nu au stiut ce sa faca sa nu ma supar. De fapt au facut asa ca sa nu-i mai pun sa ma ajute. Am o soacra....i-as pune pielea pe bat si i-as da-o cu sare sa nu se strice. Am aplicat si eu metoda cu dusul, culcatul, ...si nu a tinut din contra i-a spus sotului ca nu-i respect de ma duc sa ma culc. Atunci stateam in fata lor pana adormeam si nu scoteam un sunet....si nici nu-i serveam cu nimic ca sa vada ....
Nu tine, sunt cu obrazul gros si asta este. Acum am aplicat o alta tehnica. Am spus ca a arata la TV ca o baba a fost violata cand ducea gunoiul(pe bune am vazut si am spus sa vad ce fac). A tinut o zi si acum vin impreuna si stau si mai mult. Am sa mai repet si mai inventez si altele si poate nu isi mai expune nici kg. de aur la vedere. Ce ma doare este ca eu nu prea dorm noaptea, cel mic plange, fata vrea la baie...si eu sunt calul de bataie. Sotul nu poate sa mearga obosit la munca ca sa reziste peste 12 ore. Ziua nu inchid un ochi si sunt extenuata.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri. Am sa mai intru sa vad si ce mai spun si altii.
Paula & Alexa(13.12.1003) & Paul(03.01.2006)
paula2003 spune:
Daca vreau sa-i culc, ii ia ea in brate si se joaca cu ei, ca doar a venit in vizita nu sa doarma. Si atunci se apuca de plans, o simt si copii ce suflet are. Si eu trag de copil ca-l culc eu si ea trage ca vrea sa se joace....
Ne-au amenintat ca nu mai vin niciodata la noi daca nu facem cu vor ei. Sotul mi-a atras atentia ca nu ar vrea ca, copii nostri sa nu aiba bunici si sa mai las de la mine. Eu ce sa fac???? Mi-a ajuns la os, nu mai pot. Eu am problemele mele, casa mea si ei ma inebunesc cu prostiile lor.
Am aplicat si faza cu nedeschisul usii, neraspunsul la telefon si atunci vin doar cand e sotul acasa ca sa nu-i tin pe la "usa"(au cheie!!!!)Ar fi asa de multe de spus..as scrie un roman.
paula2003 spune:
Mai nou stiti ce face, vorbeste cu sotul si ii spune lui ca vine. El ma suna cu 10 minute inainte sa sune la usa soacra si ma anunta ca am musafiri...
Le-a spus si el, le-am spus si eu(si au facut un scandal sotului ca sa nu le mai spun eu, mai bine sotul sa le spuna) Nu am nici o obligatie(decat 3.000 de euroi pentru casa, nu am de unde sa-i dau, nu pot sa-i strang si ei au grija sa ne spuna mai ales in momentrle foarte grele financiar ale noastre ca le suntem datori-atunci cand sotul nu are servici , cand vin din spital....).
Imi cer scuze dar tot ma provocati, eu imi aduc aminte si revin la subiect...
betiana spune:
Intr-o casnicie sunt doi parteneri si o sumedenie de responsabilitati care trebuie sa se imparta la 2.Pentru vizitele nocturne (care am inteles ca se adreseaza socrilor) este bine ca sotul tau sa ia atitudine si sa vorbeasca cu parintii tai, sa le propuna acestora (daca sunt asa de mari doritori de prietenii ) sa le intoarca vizitele (tot nocturne) prietenilor, explicandu-le ca din cauza copilasilor nu-si mai permit sa faca invitatii la ei acasa. Daca tin la nepotei, parintii socrii ar trebui sa accepte.Daca le sunt indiferenti, probabil vor continua cu invitarea prietenilor.Daca sotul tau este responsabil si-si iubeste familia va trebui sa ia atitudine.Aici este vorba de respect. Acei oameni nu va respecta intimitatea.Si ti s-a dat un sfat..Nu mai deschide usa dupa o anumita ora. Succes !
paula2003 spune:
Aseara m-am intors cu Alexa de la spital(vineri o operez si am mai avut unele lamuriri, analize..)Am ajuns la 21.30. Cand parcam masina vad ca se apropie 2 persoane de masina, m-am speriat. Cine credeti ca era, socri. Au stat pana dupa 24. Mama a si spus cand i-a vazut ca vin, ca musafirului ii sta bine cu drumul si ca ea pleaca si ar trebui si ei sa plece. Vezi sa nu...s-au facut ca nu aud si nu au spus nimic.
Nu am cum sa le fac eu vizite, am copii mici, nu pot sa-mi permit sa ma dic in vizita cat timp nu ma invita, ce sa fac la ei????
Karina spune:
Paula, cind citesc ce scrii, sincer simt ca-mi creste pulsul.
Eu zic sa vorbesti f. serios cu sotul tau, incearca sa-i explici ca esti la capatul puterii. Nu se poate asa ceva, trebuie sa te inteleaga si sa faca ce e mai bine pt. copii lui, ei sint pe primul loc. Parintii se supara, dar o sa le treaca. Daca nu, poate mai bine pt. voi.
Sfatul meu sa insisti la sot, el trebuie sa vb cu ei, mai ales ca nu vor sa le spui tu. Nu conteaza ca le-a mai spus, sa le mai spuna, de fiecare data cind fac aceste vizite. Poate daca ii bate la cap, pina la urma inteleg si ei.
Zau, uneori nu inteleg ce fel de parinti sint unii. Eu daca vb ceva cu mama, nu trebuie sa-i spun a doua oara, intelege. Sa-ti spun sincer asta tine de bunele maniere si de cei 7 ani de acasa. Dar asta sa nu-i spui sotului, ca se se supara
Ar trebui poate sa spui clar ca ti-a zis medicul ca la ora 9 amindoi copii tb sa se culce (de fapt asa e si normal, nu ?) si ca tb sa respecti indicatiile doctorului.
Sotul tau sta treaz pina cind pleaca parintii lui ? Daca da, cum mai rezista ?
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
spic de grau spune:
Stii ce ai mai putea face?! Faci un tabel cu regulile casei. Daca te intreaba careva care e rostul tabelului, spui ca asa ai vazut in Super Nanny, ca un copil trebuie sa aiba reguli iar tu vrei sa aplici ce spune tanti aia acolo ca sa ai copii cuminti.
Tabelul neaparat sa contina:
-culcatul seara nu mai tarziu de ora 20.30 (si pui in paranteze comentariul: "neaparat trebuie sa fie liniste in casa => soneria de la usa si telefonul se vor deconecta dupa ora 20.00).
La restul regulilor te las pe tine sa te gandesti (trebuie sa fie cat mai credibil).
Tabelul il pui cat mai la vedere!! In fata usii de la intrare - si scris cu litere de o schioapa!!
Daca te intreaba ceva socrii, de ce nu va mai merge telefonul, le spui ca acum aveti reguli.
Ptr a fi sigura de reusita, pune-ti sotul sa vizioneze 2-3 emisiuni cu Super Nanny, si extaziaza-te de rezultatele tipei! In felul asta esti sigura ca va fi de partea ta la aplicarea regulilor!
Hai pupici!
Sã nu crezi tot ce auzi
Sã nu faci tot ce poti
Sã nu spui tot ce stii
Sã nu dai tot ce ai.".
(Parintele Paisie Olaru)