Mamici de noiembrie - decembrie 2006(37)
Raspunsuri - Pagina 21
bamboletta spune:
Salutare burtici 
Fetelor ce parere aveti de cadita cu forma corpului pt bebe? voi de care vreti sa cumparati?simpla sau cu forma? pana la ce varsta e buna cadita cu forma?
Am vazut una azi si tare mi-a placut,ma gandesc ca o pun pe bebelina acolo si am amandoua mainile libere sa o spal asa la cadita simpla trebuie sa o tin cu o mana si cu una sa o spal.
Dolores- bine ai revenit
ma bucur tare mult ca te simti mai bine
si esti din nou alaturi de noi
sa faci
la nunta ca sa te vedem
ai grija de tine si bebe David
Cleomoni-ce camera frumoasa are bebelina
nu mai zic de rochite
o sa fie o scumpica 
Ramsan,LaviniP,Laura13,Avdanaarhire -
pe unde umblati?
bamboletta
30+
bebelina Antonia
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
danita spune:
fetelor ,
ce produse se recomanda ptr cezariana ? aceleasi ca si ptr epiziotomie ?
pupici ca sunt racita ca un catel uitat in ploaie .....
D 27+
BeBelusca
asiza spune:
Atudor, ce vei face daca e sarcina pelviana??? Te-ai gandit? Cezariana sau incerci normal, chiar daca stii ca e mai dificil/periculos? Si nu in ultimul rand, felicitari pentru grasunel...
...
Bamboletta, eu iau cadita simpla cu burete mare in forma de bb si astfel voi avea mainile libere, iar bb sta confortabil pe buretel...
Donia, am trecut Betadine obligatoriu si pe listuta mea...
! Asadar, dupa cate observ, nu sunt probleme de acomodare la voi....super! In ceea ce priveste fericirea...aici iti dau mare dreptate, desi m-ai facut sa ma distrez copios...
quote:
Sau fericirea de la vederea primului cacatel facut in olita! Te uiti la carnaciorul ala maro si ti se pare cea mai mare realizare de la aparitia omenirii pe pamant!
Serios, cred ca o data cu nasterea unui copil inveti ca lucrurile foarte simple te pot face foarte fericit.

DAR, AI DREPTATE....abia astept sa realizez si eu cu bb meu asemenea lucruri simple, dar care-ti umple sufletul de bucurie!

Oana
25+ cu
Denis Cristian
Cleomoni spune:
Buna fetelor, azi am stat pe acasa, am facut treaba si am gatit ca nu mai gatisem de un an..acum ies si eu din barlog dar nu inainte sa va scriu
Donia, ce frumos povestesti tu de fetita ta, ma bucur ca si-a facut prieteni si s-a acomodat....cat despre rochite normal fetite cu rochite si codite doar se stie cate codite am facut cand eram mica la papusi acum o sa am o papusa adevarata pe care s-o gatesc
Danita multa sanatate, sa te faci bine....te pup si ai grija de bb
..eu una ii multumesc lui Dumnezeu nu am luat nici o pastiluta de cand sunt insarcinata pt nimic nici macar no-spa nimic nimic sper sa o tin tot asa pana dupa nastere
Cleo 29+ saptamani 
Donia spune:
danita, eu am avut cezariana si odata ajunsa acasa nu a mai trebuit sa fac nimic. Teoretic firele sunt scoase, asa ca poti sa intri in dus pentru toaleta, nu mai trebuie pansament.
Daca te externezi inainte de a scoate firele atunci iti trebuie niste comprese sterile, un leucoplast (parca am vazut si la Miro in poza ceva marca Urgo, daca nu ma insel, e bun sa fie pe baza de hartie sau plastic, cel de panza nu-l mai poti dezlipi uneori... am vazut si rani facute de leucoplast!) si ceva pentru toaleta plagii sau pentru dezinfectie. Aici in Canada nu se foloseste decat ser fiziologic daca nu e plaga infectata, dar daca esti mai linistita cu un antiseptic poti folosi fie Betadine (eu as recomanda diluata in ser fizioliogic), fie Rivanol.
Si la cezariana trebuie un chilot care sa acopere burta binisor, adica nu gen bikini, pentru ca dunga chilotului sa nu stea direct pe incizia de la cezariana ca e neplacut/dureros.
Si bineinteles tampoane pentru lohii. Eu nu inteleg de ce in Romania vata e sfanta, la mine trecea sangele ca prin branza cand am folosit vata, asa ca mi-am pus rapid tampoane ca pentru menstruatie si tare bine mi-au folosit. In Canada nu se mai foloseste vata pentru nici un fel de pansament sau absorbant, ci doar ca demachiant... si foarte rar se mai foloseste pentru dezinfectia pielii, dar multi o doresc scoasa din uzul medical definitiv.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
bamboletta spune:
10 fetite
si 13 baietei
la mamicile de sept-oct 

bamboletta
30+
bebelina Antonia
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
Mirona spune:
salut fetele,
azi am avut parte de o surpriza placuta. mancam micul dejun cand a sunat sora mea si ne-a pus sa mai punem un tacam la masa ca ei sunt la cativa km de noi - a avut cumnatul meu ceva treaba in Timisoara si a luat si fetele la o plimbare.
cand le-am deschis usa ... era si mama cu ei.
Si cel mai mult m-am bucurat cand am vazut ca-mi adusesera si lucrusoarele Karinei - acum tot dau tarcoala pe langa valize si asa-mi vine sa le deschid ... sa le pipai, sa le vad ... dar nu - pana nu vine dulapul sa le aranjez in el frumos ... nu ma pot atinge de ele - sunt deja spalate si calcate ... daca ma apuc de ele .. .si incep sa ma joc zilnic cu ele ... o sa trebuiasca sa le spal din nou.
Fetelor - cate sfaturi pretioase pe aici ... MERCI ilenutza, MERCI Donia - voi tine cont de ele negresit.
Donia - la cezariana nu se mai foloseste si pudra? Eu am pe lista si pudra de talc - si scrie in dreptul ei pt BB si pt cezariana.
La rivanol mai scria iar de cezariana. ce zici?
pupici la fetitza ta - ca tare sociabila e ea - auzi 10 prieteni in prima zi.
Auziti? Dar acei chiloti de unica folosinta unde se gasesc? Dia poate spui si la fata de ei. Eu auzisem ca nu e voie cu ei in maternitate ca trebuie sa fi tot timpul la apel de cate ori vin aia sa te vada. O sa-mi iau si eu cateva perechi ... eu chiar imi propusesem sa fac niste exercitii prin casa de a merge in camasa de noapte, fara chilot si sa incerc sa mentin tamponul la locul lui.![]()
bamboletta caditzele sunt clar pentru cateva luni - depinde de BB cat de mare creste. Am fost sfatuita sa nu cumpar caditza cu forme - din cauza ca se poate lovi BB in ele. O Cadita de genul cum sunt acum in comert ... le folosesti cam pana la 3-4 luni ale lui BB si apoi trebuie cumparata una mai mare. Eu m-am gandit deja sa cumpar una normala - cum aveam noi cand eram mici - si eventual cum spune Oana - sa ne luam un burete pe care sta BB.
Eu oricum il voi avea si pe tati alaturi - deci el tine bebelina iar eu o voi spala.
APROPOS de tati - am ceva probleme de cateva zile cu tati - in sensul ca el doarme cu placere dupa-amiaza ... si cand imi vede burtocu rotunjor ... imi tot explica cum o sa o ia el pe bebelina la un somn de dupa amiaza ... si o s-o tina el in pat ... si o sa doarma ei impreuna ... etc. - cand noi in prealabil vorbisem de chestia asta. BB nu are ce cauta la noi in pat - trebuie sa stie ca are camera ei, patutzul ei, etc.
Ce ma fac fetelor? Inca nici nu a vazut-o si e deja topit dupa ea. O sa am de luptat nu gluma.
danita baga ceai cu miere si lamaie multa. Sanatate multa. Ai incercat ceaiul de ceapa cu nuci? E fff bun in astfel de cazuri.
dolores gata prezenta la nunta? Sper ca esti deja in pat. 
Roxana tu pe unde umblii? Nu te-am mai citit de ceva vreme - esti suparici?
va pupez pe toate. 
Miro
31+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
carliema spune:
Buna seara viitoarelor mamici , ce mai faceti , cum mai stati cu moralul , vreau sa aud ca f ridicat si ca aveti o gandire pozitiva maiales acuma cand intram toate pe ultima suta de metri , asteptam toate ca incet incet bebeii sa se intoarca , dupa sa ne fie si noua mai usor ca va incepe sa ne apese in partea de jos eliberand stomacul si diafragma si partea de sus a abdomenului ceea ce inseamna evident relaxare pentru noi . Cum sati cu somnul , cum dormiti noaptea , v-ati obisnuit cu turele la toaleta ca de acuma devin ceva obisnuit.Va reconand salteaua special conceputa pentru gravide , defapt e o perna f mare cam cat tot corpul , ergonomica, o gasiti in revista bebelusul meu, se poate comanda.
Voi ati comandat umidificator? Maiales pentru cele care au geamuri din termopan , case f bine izolate si centrale termice? E necesar umidificatorul cu abur rece si insotit neaparat de higrometru care masoara umiditatea din atmosfera camerei.
Mirona-tin neaparat sa imi cer scuze fata de tine dar nu totdeauna femeile gravide isi pot controla sistemul nervos sunt ca un tunamii emotionala cum scrie in careva revista si in perioada aceea aveam impresia ca toata lumea vorbeste cu tine si cu noi cateva nimeni parca nu am fi pe forumul asta. Eram suparata ca mie nu imi raspundea absolut nimeni. Regret ce am facut si as vrea sa stiu ca poti sa ma scuzi.
Ar fi bine sa incepem sa ne interesam ca temperatura e bine sa fie in camera noastra cu bebe si ce umiditate e nevoie sa fie, poate stie cineva. Unele persoane au tendinta sa faca caldura excesiva altele sa faca frig din economie. Care e temperatura ideala?Ne intereseaza pe toate ca va fi iarna.Am auzit ca o caldura prea mare face f rau la bebe. E clar. Eu cred ca 22 de grade e perfect pt. bebe in rest pentru noi pe ultima suta cred ca 21 ca ne si incalzim pe baza de hormoni dar nu stiu sigur? Voi ce parere aveti?
Va pup pe toate si gandire pozitiva.
Astept raspunsurile voastre.
Dr, meu zicea ca e f bine sa nu ne intrerupem munca ci sa ne respectam programul de zi cu zi evident pentru cine nu are stres la locul de munca si asta pana in ultima zi. face f bine pentru ca nasterea sa decurga normal.Sa vina normal ca in orice zi obisnuita chiar si la lucru fiind. Daca stai acasa si esti obisnuita cu jobul intri asa intr-un fel de stare de panica care nu face bine.
Carliema, 27 plus
27+
carliema spune:
Mirona Chiloti de unica folosinta gasesti pe bebelusultau.ro si ii poti comanda mi se pare ca sunt in set de 5.
27+
Donia spune:
Tot pe acasa sunt ca merg mai tarziu la Ikea.
atudor, felicitari pentru bebelache grasun! Cand ma uit ca esti la 32 de saptamani... unele dintre noi parca sunt atat de aproape de nastere! Mai are inca timp sa se intoarca bebe, daca nu... tot iese el pe undeva, sanatos sa fie.
Bamboletta, eu nu am vazut cadita din aia de care spui tu, dar nu imi imaginez cum speli bebele in ea... mai ai spatiu de manevra? Ai loc sa-ti bagi mainile pe langa bebe? Ca va trebui intors, sapunit, clatit...
Mirona, ce surpriza frumoasa! Plus ca acum ai si hainutele gata pregatite. Hai mai, joaca-te putin cu ele!
Hi, hi, si cu sotul, poate cand o sa vada bebelina micuta o sa se sperie de cat de fragila e si n-o sa mai vrea sa stea in pat cu ea... totusi sa nu sperie atat de tare incat sa fuga de la baita sau de schimbat pampersii!
De pudra de talc chiar n-am idee la ce se foloseste. Mie nu mi-a recomandat-o nimeni pentru cezariana, eu nu as recomanda-o nimanui...
Pudra de talc este un alt produs tot mai rar folosit in zilele noastre, cel putin in scop medical, pentru ca se considera ca astupa porii si usuca prea tare pielea, desi da senzatia de catifelare. In scoala invatam ca se foloseste pentru prevenirea escarelor la bolnavii imobilizati, pe cand acum se considera ca uleiurile si cremele sunt mai bune pentru ca mentin o piele elastica, mult mai putin predispusa la leziuni. Si pe acelasi principiu se merge si la bebelusi, in prevenirea eritemului fesier (adica uleiuri/creme in loc de pudra de talc).
Plus ca exista un risc de inhalare a pudrei fine, si de aici alte necazuri (unele studii ar spune ca pudra de talc poate fi un factor care cauzeaza cancer ovarian, pulmonar... altele studii spun ca nu, oricum exista semne de intrebare).
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)