de ce?
Raspunsuri - Pagina 2
noltic spune:
quote:Corect: in raport cu copiii, credeam ca se subantelege. Este cunoscut faptul ca starile emotionale puternice sunt resimtite de fat, comunicarea intre mama si copil este extraordinar de complexa si de durata. Asta era ideea!
Originally posted by alinaluchian
noi, cei mari in raport cu cine sau cu ce ?
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
rrox3 spune:
Ionela poate te percepe schimbata de sarcina, de maternitate. Poate simte ca nu mai esti "a lui" si d-asta reactioneaza atat de brutal. Cum era pana acum? Cumva posesiv, gelos?
Cu siguranta este si speriat de aparitia copilului. L-ati dorit amandoi? E un copil programat sau a aparut din intamplare?
Si eu zic precum Noltic, concentreaza-te pe tine si comoara din burtica. Fii fericita pentru copilul tau. Lasa-i timp sotului tau sa-si revina emotional. Adica evalueaza relatia cu el abia cand copilul tau va avea minim 2-3 luni. Pana atunci spune-i ca ai inteles ca nu te mai iubeste, nu-i nevoie sa-ti spuna asta zilnic. Mai spune-i ca daca e intr-adevar adevarat ca-si iubeste copilul s-o si arate. Faptul ca te tine pe tine in tensiune si suparata nu-i face deloc bine copilului, ii poate cauza chiar o nastere prematura.
Ia-ti un timeout de cateva luni, jumatate de an. Spune-i si lui sa amanati discutia asta pana la varsta de 3 luni a copilului. Faceti un armistitiu. E cel mai bine pentru bebe. In plus timpul asta va fi suficient sa-si dea si el seama daca te mai iubeste sau nu, de-adevaratelea.
si sarcina usoara in continuare!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
Nicoleta spune:
Eu i-as spune ca ceea ce imi tot repeta imi face rau, ca ar face bine sa astepte sa nasc si dupa aceea discutam serios. Ca pana atunci tu ai alta treaba decat sa fii suparata si sa plangi... copilul din tine nu merita asta.
Si fii tare. Nu poti decat sa astepti.
Nicoleta