Relatiile partenerilor abuzivi cu proprii copii !?

Relatiile partenerilor abuzivi cu proprii copii !? | Autor: sanziana72

Link direct la acest mesaj

Am trecut pentru scurt timp printr-o relatie abuziva, dar am terminat-o inainte de nasterea fiicei mele. Mi s-a intamplat insa sa aud comentarii de genul : « Chiar daca s-a purtat asa cum s-a purtat cu partenera, nu e obligatoriu sa se poarte la fel cu proprii copii. »
Mie nu mi se pare de incredere o persoana incapabila sa isi stapaneasca furia si care nu respecta fiinta umana. Cum poti cere unei mame sa isi lase copilul pe mana unui astfel de om, chiar daca e tatal ?

Poate ca parerea mea e subiectiva. De aceea as avea nevoie de marturiile celor care au trecut prin asta ca sa inteleg unde si daca am gresit.

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

Si eu tot asa cred.
Se prea poate sa fie abuziv cu partenera dar foarte bun cu propriul copil, dar oricum nu ar fi o atmosfera sanatoasa .
Parinti nefericiti = copii nefericiti.

Felicitari ca ai fost suficient de puternica sa iesi din acea relatie

*grupul fetelor fantastice *
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Sanaziana de acord cu Dandush, oamenii care se poarta abuziv fata de un adult mai devreme sau mai tarziu la fel fac si cu copii!!!
nu am avut o astfel de relatie,Doamne ajuta ca de asta am scapat!
dar stiu,stiu din copilarie.....si nu prea-mi face placere sa discut despre chestia asta,pt. ca sentimentele mele fata de tatal meu sunt amestecate,sau erau.....acum a ramas doar iubirea si iertarea!
dar as fi vrut sa se poarte frumos cu mama mea si noi sa fim fericiti,ca atunci cand ea plangea plangeam si eu,cand ea suferea suferema si eu....imi amintesc ca-mi facusem un talisman cu o poza de-a ei, pe care am pus-o pe o sfoara in loc de lantisor si o purtan la gat....
copii ny tb. sa traiasca asa ceva,ei stiu si nu uita si sufletul lor ramane cu sechele pt. toata viata!
si de la mine pt. curajul tau,

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Cind ma gindesc la ALin si la felul cum era el cu copiii imi vin in minte diferite imagini si amintiri care sint contradictorii.

La noi a fost altfel, a fost un cocktail de probleme, un amestec care pina la urma s-a dovedit a fi otravitor atit pentru mine cit si pentru el. Dupa ce ne-am despartit am fost la psiholoaga si am incercat impreuna cu ea sa inteleg ce s-a intimplat. Am ajuns amindoua la concluzia ca el a avut o boala mentala, un fel de psihoza ceva si a inceput sa se trateze singur, nedindu-si seama de boala, cu cocaina. Se poate ca psihoza sa fi fost acolo inainte de adictie sau se poate ca sa se fi declansat odata cu consumarea e cocaina.

Inainte de a fi adict nu m-a abuzat deloc. Nu m-a injurat deloc. Era grijuliu cu fetele, le iubea. Cind plingeau noaptea era primul la patul lor, cind erau bolnave si trebuia sa mergem la urgenta, statea cu mine toata noaptea. Cind s-au facut un pic mai mari venea acasa cu cite ceva pentru ele mereu, o ciocolata, o carte de colorat...

Apoi a devenit abuziv cu mine si abuzul s-a rasfrins si asupra fetelor. Indirect, dar le-a afectat oricit am incercat eu sa le protejez. In primul rind toata munca mea sa il salvez pe el nu ma mai lasa pe mine cu destula energie sa am grija de lucrurile esentiale. Nu mai aveam chef de nimic, eram acolo dar nu eram.
Fixatia lui cea mai mare a fost ca am amanti. Eram in mintea lui denaturata orasului, ma culcam cu toti barbatii, absolut toti. O faceam in pauza de masa, in parcare, la subsol, intre blocuri, in parc... Mi-era sila de scenariile pe care mi le descria despre mine. Mie mi s-a acrit de sex din cauza asta. Ca femeie ma simteam murdara, ca mama ma simteam degradata...
Venea de la munca si de fata cu fetele ma lua in brate si isi baga mina pe sub camasa sa ma pipaie. Il dadeam la o parte dezgustata si imi spunea ca am pe altcineva, de aia reactionez asa. Ii spuneam ca sint fetele de fata si ele nu trebuie sa vada asa ceva, eu sint mama lor si nu e bine ce face... Apoi ma face curva. Maya avea un an jumate cind ne-am despartit si Sarah trei ani jumate... Cind m-a scuipat prima data pe fata si m-a facut curva, i-am vazut privirea mirata a lui Sarah. Am jurat ca ea nu va mai vedea niciodata asa ceva!
Am inscris-o pe Sarah la scoala Romaneasca, la grupa de gradinita. Era in fiecare Simbata, dimineata pentru doua ore jumate. In preajma Craciunului suna acasa un barbat care s-a ecomandat ca fiind tatal unui baietel din grupa lui Sarah si ca s-a gindit impreuna cu nevasta lui sa invite toti copiii la ei acasa weekenul urmator, cu parintii sa ne cunoastem intre noi si copiii sa se joace impreuna. A lasat mesaj... Stiam ca ma va acuza din nou. Nu a facut-o, nici nu ne-am dus, dar data urmatoare cind am fost sa o las pe Sarah la cursurile de limba romana, a venit cu mine. Si acolo, de fata cu toti ceilalti parinti (si de la celelalte clase, se stringeau in sala de sport inainte de a intra in clasele lor)si cu invatatoarele... A ineput sa strige in gura mare... Cine este Domnul Cutare... Nici nu il stiam, dar am aflat si eu tot atunci, era cu nevasta lui si cu doi baieti. Invatatoarea i l-a aratat... Aha, cu asta te f... tu, lu asta ii sugi p..a... AM crezut ca intru in pamint de rusine, am plecat plingnd. Imi aduc aminte ca m-am dus la acel barbat si mi-am cerut iertare, i-am spus ca nici macar nu il cunosc si ca imi pare rau de cce se intimpla...

Acum stau si ma gindesc daca o continuam cu el fetele mele erau expuse la asa ceva constant. Si mai mult ca sigur ca le afecta permanent viata.

Ce sa spun... Mi-a fost teama sa il parasesc, mi-a fost teama pentru fete, cum vor creste ele fara tata, ca nu ma voi putea descurca singura... Dar am avut taria sa plec si sa nu ma mai intorc. Si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Pentru linistea mea de acum, pentru seninatatea din privirea fetelor mele, pentru faptul ca pot sa le ofer o copilarie frumoasa, linistita si vesela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Felicitari fetelor ca v-ati putut rupe din relatiile astea abuzive. Ce trist, incredibil prin ce trec unii oameni. E mult, mult mai bine pentru copii sa creasca fara aceste influente negative in viata lor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Doamne Alyssa prin ce ai putut sa treci!!!....
insa bine ca ai reusit sa te desprinzi si astfel sa-ti protejezi fetele!!....
pt. ca intr-adevar chestiile astea isi lasa amprenta asupra unui copil....
imi amintesc,desi eram f. mica, ca asta-i reprosa si tatal meu mamei mele,ca are amanti...si pt. asta o chinuia tot timpul...

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si imi pare rau daca am rascolit lucruri dureroase. Dar am nevoie sa inteleg ca sa pot merge mai departe. Am nevoie sa cred ca am luat deciziile corecte pentru fiica-mea. Ce mama nu isi doreste sa ii ofere ce e mai bun copilului sau ?

Si fostul meu suferea de gelozie patologica. Iar acum incep sa imi dau seama ca avea cumva comportamentul unui copil de 2 ani in plina criza de negatie. Probabil ca acolo se oprise dezvoltarea lui emotionala.

Sunt ingrozita de cat de raspandite sunt relatiile abuzive. Inainte de a intalni si eu una credeam ca exista doar in povesti. Dar chiar si numai pe acest forum numarul persoanelor care au venit in contact cu abuzul mi se pare covarsitor. Oare de ce ? Cum se naste un abuzator ?

Alyssa, spuneai la un moment dat ca ai incercat cu psiholoaga ta sa intelegi ce s-a intamplat si cum sa eviti pe viitor sa mai cazi intr-o astfel de relatie. Ce s-a intamplat cred ca e specific fiecarei relatii, dar cum sa le eviti cred ca e valabil pentru toate. As vrea sa inteleg si eu cum sa nu mai repet a doua oara aceasta greseala.

Cred ca o astfel de relatie creeaza un dezechilibru in interiorul propriei fiinte. Si e nevoie de timp ca sa te regasesti. Dar sa supui un copil unui astfel de supliciu inseamna sa il dezechilibrezi pe viata. Asa devin calai la randul lor ?

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput