Cat timp petrecem cu copiii nostri?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ella eu sunt la serviciu in general de la 9 la 17 sau de la 8 la 16.
In timpul saptaminii nu gatesc decit de 2 ori (pt mai multe zile bineinteles),ziua de curatenie,spalat si cumparaturi e simbata.Copii mai mari ma mai ajuta sa-si faca ordine in camerele lor ca asa i-am obisnuit,iar sotul e responsabil de mutarea mobilelor,scuturarea covoarelor...in general lucrurile mai grele pt.mine.

Cind vin acasa dedic seara exclusiv copiilor,ne jucam impreuna,decupam,desenam,construim,coasem(cu fetita),facem lectiile pt. a doua zi,cintam la orga elecronica,mai facem cite o prajitura "impreuna",iesim la plimbarici pe afara sau ne jucam ceva daca e vremea ok,cinam toata familia in formatie completa,apoi incepem pregatirile de noapte.Inainte de culcare eu sau sotul le citim citeva povesti si...cam asta e programul.

In weekend ne ajuta putin la curatenie si ordine dupa puterile lor,mergem la cumparaturi,in vizita la rude/vecini care au copii sau vin ei la noi.
Intr-adevar mi se pare cam putin dar pina intru in concediu de maternitate din nou va trebui sa ne tinem mereu de "schema" asta.

Mariana 15+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bre Liviana, de unde ai tras concluziunea ca eu am munca de teren? Nu, am in principiu munca de birou, da' mai am cate un drum si pe la depozit, ca sa mai verific cum stau treburile.
Partea proasta e ca la noi pgm e oficial la negru de 10 ore. Partea buna e ca locuiesc destul de aproape (vorbim de distantele din Bucuresti...), deci mai pierd cu dusul si intorsul o ora. Cu cat mai stau la serviciu, ca doar nu rup usa, lipsesc si eu cam 12 ore (pgm fiind 8.30-18.30)
Ajung acasa, in cel mai bun caz, la 19.00, fiind plecata de la 7.45-8.00. Acusi reincepe copilul gradinita, si va tebui sa plec 7.30-7.45 ca sa o duc la gradi si sa ajung la birou. Seara o ia sotul meu.
Nu trebuie sa alergi toata ziua ca sa pici din picioare dupe 12 ore.
Acuma depinde si cata responsabilitate ai - eu am o pozitie de 'mare shefa' si am o groaza de responsabilitati si probleme de imi vine uneori sa plec pe campii...
Deci, eu una, cam pic din picioare seara
La asa mentionez vin acasa si nu ma apuc de treaba decat dupa ce culc copilul. De obicei, intre 22.00 si 23.00 sau miezul noptii, fac treburi prin casa. Dorm cam 7 ore. Contribuie si asta la oboseala

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citesc si ma ingrozesc cand ma gandesc ca trebuie sa ma intorc la munca in curand.
Si ma mai supara ceva (va rog din suflet sa nu credeti ca sunt egoista) - imi dau seama ca timp pentru mine nu va mai exista deloc.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ankalaura, scuze, intelesesem ca vii extenuata fizic acasa... Ma rog, e adevarat ca poti sa pici si daca esti obosit cu capul... Si mie imi vine sa ma arunc in pat cand vin seara la 8 si chiar o fac cateodata, insa tabara "cineva" pe mine si atunci trebuie sa ma ridic rapid. Si eu mai fac treaba dupa ce adoarme Matei sau dimineata inainte de a se scula.
Una peste alta, daca tot ne plangem una alteia, trebuie sa va zic ca se poate si mai rau: am o prietena doctorita cu 2 copii: unul de 3 ani si unul de 9 luni. Sarmana de ea se culca in fiecare noapte pe la ora 2-3 si se scoala la 7 astfel incat seara sa stea cu copiii, sa se joace, etc dar nici sa nu lase treburile nefacute in casa. Sincer ma intreb cum rezista. Eu una as claca rapid....

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Una peste alta e clar: se pare ca in medie, fiecare tebuie sa profitam la maximum de cele 3-4 ore pe zi pe care le putem petrece cu copilul.
Din astea 3-4 (intre sosirea acasa si culcarea copilului), 1 dureaza (cel putin) sa il hranesti si sa ii faci o baita.
Eu tot ma bucur ca imi mai raman cam 2 ore (din care aproape 1 ora o avem pentru povesti inainte de nani).
Vara mai ramanem in parc. In rest, mai povestim, ne mai jucam. Cam putin, e drept...
Mai profit de timpul pe care il petrecem in drum spre gradinita, in masina.
Eu ma consider foarte norocoasa ca am parte de ajutorul sotului. Sunt alte mamici care se lupta singure cu treburile casei si cu copilul.
Ce ma gandesc pentru viitor:
* Cred ca pe viitor voi incerca sa imi trimit numai sotul la cumparaturi, sau ma rog, sa facem cu randul, si sa nu mai luam copilul.
* Voi incerca sa ne distram mai mult sambata, chiar daca duminica ne vor mai ramane treburi de facut. Nu imi place cand ne distram bine duminica si a doua zi avem serviciu si trezit devreme.
* Voi incerca sa o implic mai mult in treburile casei pe Eliza, ca acum are 3 ani - de exemplu ii place sa ne ocupam de flori impreuna. Ii place sa aleaga orezul.
* Voi incerca sa nu mi se mai adune atatea rufe de calcat, si sa fac totusi efortul, cat de obosita... mai bine sa calc la doua zile cateva tricouri decat sa mi se adune cat pentru 5-6 ore in weekend.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ankalaura, e minunat daca reusesti tot ce ti-ai propus. Iti urez succes!

PS: Eu nu (mai) calc tricourile.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput