Nesimtirea!
Raspunsuri - Pagina 5
OlgaTarziu spune:
pareja super dulce faza.
Nadia eu cred ca sotul ar trebui sa rezolve chestia. Adica e prietenul lui, el stie ca tie nu-ti plac anumite faze, in cazul asta ar trebui sa te menajeze si sa nu-l mai invite sau sa se intalneasca altundeva.
Olga
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-
Natasa spune:
Noi avem "sosete de protectie", ceva care seamana cu cele de la muzeu (o pinza mai grosuta, cu elastic). SInt foarte utile si nici nu mai trebuie sa te uiti urit la om cind intra incaltat!
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Noi avem "sosete de protectie", ceva care seamana cu cele de la muzeu (o pinza mai grosuta, cu elastic). SInt foarte utile si nici nu mai trebuie sa te uiti urit la om cind intra incaltat!
Fara sa ofensez pe cineva dar eu ocolesc casele in care nu mi se permite sa intru incaltata sau in care mi se ofera papuci de muzeu. Nu va suparati dar eu nu intru in casele prietenoase, pline de prieteni, ca-n muzeu, intru cu toata inima ca sint primita asa cum sint eu ( incepind cu faptul ca-s incaltata) si daca asta se cheama nesimtire...nu stiu ce sa mai zic.
Adica, merg in vizita, imi iau pantofii cei buni, sa arat bine, sa acord importanta vizitei si apoi mi se spune ca sint nesimtita "deoarece" nu-mi dau jos pantofii?
Pai, nu mai vin, multumesc foarte mult. Probabil ca o sa avem niste regrete, noi oaspetii si ei gazdele, dar daca altfel nu se poate?
Sint ok daca nu murdaresc nimic dar sint vai de capul meu ca pasesc cu pantofii pe covor?
Nu-i "nimica". Pasii mei nu vor mai calca acel covor, sa fim cu totii multumiti si nu nesimtiti. De nici o parte.
Serios, cine merge in sosete in vizita?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Ramona J spune:
Caroline a spus foarte bine si Pareja la fel.
Eu sint din Banat si la noi musafirul este tratat ca un rege. Mie mi-e ciuda ca nu reusesc sa fiu destul de draguta cu cei care ne viziteaza. Mama este un exemplu de gazda desavirsita si mie nu-mi iese chiar asa.
Si aici si in Romania aveam regula ca musafirii nu se descalta. Unii asa sint obisnuiti si-si dau jos pantofii indiferent ce le spun eu.
Am ris la ce zicea Caroline legat de fata de masa de plastic. Asta nu-i nimic! Am fost o data in vizita la o familie... Bineinteles ca a trebuit sa ne descaltam. Peste mocheta aveau ca un pres lung de plastic transparent, peste zonele de trecere. Adica in zig-zag prin mai toata casa. Cind m-am asezat pe canapea am alunecat de mai sa cad in fund, ca era acoperita toata cu o husa de plastic transparent. M-am uitat in jur si asa erau acoperite scaunele, fata de masa era tot asa... Cred ca sint vreo douazeci de ani de atunci dar mai vorbim (si ridem) in familie si in zi de azi cind ne amintim de faza asta. Bineinteles ca n-am mai fost in vizita acolo niciodata.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Nadia1976 spune:
Va multumesc ptr. raspunsuri; dupa cum spuneam, aici nu e vorba de codul bunelor maniere, nici de musafiri care vin op data la "luna plina", ci la cineva care vine tot timpul, cel putin de 2 ori/saptamana. El stie f bine ca ma deranjeaza sa intre incaltat! Ca sunt sau nu nesimtita ca-i cer sa se descalte... e cu totul altceva. OK, sa spunem ca el considera ca eu sunt nesimtita ca ii cer; dar daca tot am nesimtirea sa-i cer sa se descalte, el oare, de ce nu are bunul simt sa imi respecte casa? Daca tot alege sa mai vina la noi. Hai sa va mai spun cateva din "obiceiurile lui" de foarte "bun simt": eram intr-o seara toti trei in sufragerie (sotul meu, el si eu) si el si-a pus berea pe masa de sticla direct. L-am rugat sa foloseasca un suport ptr. pahare (ca am 9 pe masa in sufragerie) si l-am rugat la modul frumos, ca abia imi lustruisem masuta; la care, ce credeti ca a facut??? Si-a lins degetul si mi-a dat pe masuta... el, ala cu bun simt!!! Atunci a luat sotul meu foc si i-a spus ca asa ceva nu se face. Cum se poate sa mergi la cineva in casa sa ii scuipi pe masa???!!!
Daca vine si eu sunt la computer MEREU isi pune degetele pe monitor (alta chestie care stie ca nu suport-urme de degete pe monitor) si i-am spus si asta de un milion de ori sa nu mai puna degetele pe monitor. Acum o face pur si simplu ptr. ca lui probabil i se pare amuzant sau... nu stiu.
In legatura cu ce spuneati ca in locul lui nu ati mai veni la mine in casa... credeti-ma, mi-ar face o maaaare favoare; decat asa musafiri, mai bine ma lipsesc!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2
Ramona J spune:
Nu stiu daca te referi la mine. N-am zis ca n-as veni la tine in casa. Dar nu as merge unde ma fac oamenii sa ma simt prost. Aici ii gasesc si eu pricina individului. Dupa ce zici tu cred ca ii face placere sa te chinuie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Nadia1976 spune:
Ramona, nu mai stiu exact cine, dar cred de fapt ca au fost mai multe care au zis ca nu ar mai veni in vizita! Si, cum spuneam, el mi-ar face o mare favoare; ptr. ca in casa mea, EU fac regulile, el le cunoaste, ptr. ca e musafir vesnic pe aici, asa ca sa le respecte!
Acu' 2 seri sotul meu i-a zis ca au plecat la el acasa, ptr. ca i-am cerut eu si sa faca bine sa se descalte, ptr. ca efectiv, ma supara! Si i-a spus ca la urma urmei, sunt sotia lui si daca nu ma respecta pe mine, inseamna ca nu-l respecta nici pe el (sot) si sa isi faca un obicei din a ne respecta casa.
E adevarat ca eu sunt obsedata de curatenie; la fel de adevarat e ca el (prietenu') stie asta. Asa ca, cu atat mai mult ar trebui fie sa imi respecte casa si regulile, fie sa nu mai vina.
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2
Lemoni spune:
Parerea mea e ca tipului ii place sa te amageasca.Face cam tot ce stie ca tie nu iti place.Eu asa incepe sa ignor si sa imi vad de treaba mea.
Natasa spune:
quote:
Originally posted by daniela_bquote:
Originally posted by Natasa
Fara sa ofensez pe cineva dar eu ocolesc casele in care nu mi se permite sa intru incaltata sau in care mi se ofera papuci de muzeu. Nu va suparati dar eu nu intru in casele prietenoase, pline de prieteni, ca-n muzeu, intru cu toata inima ca sint primita asa cum sint eu ( incepind cu faptul ca-s incaltata) si daca asta se cheama nesimtire...nu stiu ce sa mai zic.
Adica, merg in vizita, imi iau pantofii cei buni, sa arat bine, sa acord importanta vizitei si apoi mi se spune ca sint nesimtita "deoarece" nu-mi dau jos pantofii?
Pai, nu mai vin, multumesc foarte mult. Probabil ca o sa avem niste regrete, noi oaspetii si ei gazdele, dar daca altfel nu se poate?
Sint ok daca nu murdaresc nimic dar sint vai de capul meu ca pasesc cu pantofii pe covor?
Nu-i "nimica". Pasii mei nu vor mai calca acel covor, sa fim cu totii multumiti si nu nesimtiti. De nici o parte.
Serios, cine merge in sosete in vizita?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Daniela, dacae vorba de musafiri care vin o data pe an sau pentru prima data, nu descalt pe nimeni, dar daca sint oameni care vin zilnic (asa cum se intimpla si cu cel de care povestea Nadia), atunci cred ca relatia se schimba. Vorbesti de pantofi buni, de pregatire, eu nu la genul asta de vizite ma refer. Ma refer la cele zilnice, amici sau rude care sint in trecere. Daca iti sta in git cind iti spun sa te descalti sau sa-ti pui chestiile alea de protectie pentru ca cel mic umbla numai pe jos si baga si miinilie in gura, atunci atita paguba ca te superi. Cred ca daca un om iti intra in casa de 5 ori pe saptamina nu se mai cheama musafir si atunci regulile sint eltele. Adica tu poti sa-ti permiti sa-mi faci casa ca la porci, iar eu nu pot sa te rog sa te descalti. Casa mea e prietenoasa si plina de oameni, nu cred ca ospitalitatea unei case tine de cit glod pe jos suporta gazda! Iar daca unii dintre nu suporta asta, atunci drum bun!
canuta-om-sucit spune:
Si eu condsider ca oriunde mergi trebuie sa respecti regulile casei. Nici mie nu imi convine sa imi intre in casa lumea incaltata, insa avem o pereche care o face frecvent, desi sotul le-a atras atentia de fiecare data. Nu cer chestia asta pentru ca am facut eu curat ci pentru ca am copil mic ce nu se mai poate bucura de mersul de-a busilea prin casa. Cea mai mare nesimtire e ca acestia stiu motivul pentru care trebuie sa se descalte, pretind ca iubesc copilul, insa continua sa intre incaltati chiar si in camera lui, adica imi patruleaza casa cu incaltarile lor murdare pline de tot felul de chestii(caca de caine spre exemplu) si apoi pleaca multumiti ca si-au bagat picioarele in munca mea, caci stiu ca pe mine reusesc sa ma jigneasca si sa ma enerveze prin comportamentul lor. Ce am reusit eu sa fac pentru a evita lucrul asta?!... am reusit sa ii fac sa vina mai rar, bagand tot felul de motive atunci cand vor sa vina in vizita si atunci cand e chiar nevoie prefer sa merg eu la ei si sa imi tin copilul in brata sau sa il las acasa (in cele mai multe cazuri) si sa stau cat mai putin acolo.
Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.