infectie urinara

infectie urinara | Autor: ancadm

Link direct la acest mesaj

S-a confruntat cineva cu infectie urinara (la vezica sau la rinichi) la fetitze de 2 ani jumate? Care au fost simptomele la copii? Fetitza mea e suspectata ca ar fi facut o astfel de infectie si singurul simptom e temperatura foarte ridicata si constanta.

Sanatate,
Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Daca este febrila cel mai probabil este vorba de o infectie urinara inalta (pielonefrita).
Tratamentul este cu antibiotic, se face in mai multe serii si echografie la rinichi repetata la intervale regulate mai ales daca exista o anomalie renala.
Mai vezi si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3716
Multa sanatate!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Vai, mititica de ea, de unde o fi pricopsit-o? Eu la leacuri nu ma pricep, dar iti urez sanatate multa si pupici pe nasuc.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Can d am depistat infectia urinara la Rebecca avea 1,5 ani si nu a avut deloc febra, doar ca vroia foarte des apa si sucuri.Eu nu mi-am dat seama la inceput dar verisoara mea a venit la mine in vizita cu o prietena (doctora pediatra) si s-a tinut de capul meu sa fac analizele de urina copilului.Asa am facut si la antibiograma a reiesit ca exista 11 medicamente pt. a combate infectia.
Am incercat 7 dintre ele, dar fara nici un rezultat, atunci am contactat-o pe prietene verisoarei care mi-a recomandat cel mai scump medicament pt. sterilizarea urinei cu efect 100% garantat, dar ce conteaza cat costa cand e vorba de copilul tau pe care-l iubesti ca ochii din cap.
Medicamentul se numeste UROVAXOM, eu am tinut tratamen 6 luni pt. a fi sigura ca am sa scap pe deplin de ea, mai ales ca am inteles ca aceasta infectie este EREDITARA si la mine este cazul la gena din partea sotului.
Sanatate maxima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

Daria a avut la vreo 8 luni pielonefrita.Medicul ei i-a prescris antibiotic pt catva timp,am facut zeci de analize la urina,la sange.Ba ieseau bune ba rele analizele...In perioada aia mergeam la innot pt bebelusi si dr zice ca de acolo ar fi putut sa o ia.Normal ca am intrerupt innotul.Acum are 1 an si 8 luni si nu am mai avut probleme desi am fost avertizati ca ar putea recidiva.Medicamentul era sub forma de sirop si se numea cred Cotrim.Eu mi-am dat seama ca are ceva de la mirosul neobisnuit al pipi-ului al guritei,si pt ca avea febra.SANATATE!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Eu i-am facut tratament Dianei cu Negram si Ospen acum 2 saptamani. Cum am depistat infectia? Eu ii fac anual analizele din cauza unui streptococ B hemolitic pe care l-a avut acum 3 ani, dar in perioada aceea avea si temperatura destul de mare, constanta si care nu-i trecea cu nimic (37,6-38).
In timpul tratamentului pentru infectia urinara am primit si rezultatul la exudat si din pacate i-a iesit din nou prezent streptococul. Nu stiu de ce ii apare iar, ma doare sufletul s-o vad indopata cu antibiotice.
Acum ii fac tratament pentru streptococ si nu ii pot repeta analizele la urina sa vad daca am scapat de infectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Baietelul meu in varsta de 4 ani si 9 luni,a facut cu o luna in urma o infectie urinara(il ustura cand facea pipi -o zi si a doua zi dimineata a facut deja si 2-3 picaturi de sange);l-am dus la medic (sp.Grigore Alexandrexcu)unde i-au facut antibiograma , echografie si analizele de urina;i-a iesit infectie cu proteus si rinichii putin mariti ;i-au facut antibiotic injectabil timp de 7 zile de doua ori pe zi si i-am repetat dupa asta analizele la urina timp de o luna si jumatate(inca mai ducem urina),o data pe saptamana;desi i-au iesit dupa tratamentul injectabil de fiecare data "steril",continuam tratamentul cu NOLICIN,ISOCEF si CEFIXORAL cate 14 zile fiecare;intre timp am facut si cistografia pentru a ne convinge ca acest microb a fost luat si nu cauzat de o malformatie;analiza a iesit bine;oricum,pe 2 iunie terminam tratamentul si mergem la control;
Multa bafta !
Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

si snoopi a fost depistata acum vreo 10 zile cu infectie urinara.
semnalul de alarma a fost febra repetata seara, in jur de 38 de grade. la antibiograma s-a dovedit ca infectia raspunde la citeva feluri de antibiotic, printre care si augmentin, cu care ea era deja in tratament pentru o bronsita pacatoasa.
astept sa dispara urmele antibioticului din corp si la inceputul saptaminii viitoare ii voi repeta analiza urinei. la fel ca si unora dintre voi, medicul ne-a indicat sa facem o ecografie renala pentru a fi siguri ca nu exista anomalii.
santate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Va multumesc pentru raspunsuri! Inca nu stim rezultatul la analize, dar am inceput sa ii dau un antibiotic - cefzil si nu mai face temperatura...Nu stiu de ce dureaza atit de mult sa ne dea un rezultat la o cultura care e clara in 48 de ore...Au trecut deja 4 zile!!

Sanatate,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

la ce spital ?e intr-adevar prea mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Adélie a avut o infectie urinara (pielonefrita) la numai 3 luni.
A facut febra, diaree si vomita. Am plecat cu ea la urgente.
Imediat si-au dat seama ca este infectie urinara. Sunt niste teste de hirtie care daca isi schimba culoarea inseamna ca exista bacterii in urina. Daca da, urina pleaca la laborator. Rezultatele le-am avut destul de repede (in citeva ore). E ciudat sa astepti atita, caci daca este intr-adevar infectie trebuie tratata urgent ca sa nu fie urmari grave. Noi am stat trei zile la spital, ea a avut perfuzii...
Eu acum ii fac testul de urina o data pe luna, acasa (mi-au dat de la spital tot ce-mi trebuie). S-a vindecat cu antibiotice, iar Bactrim ia in continuare, preventiv, deoarece are un mic reflux catre rinichi care predispune la infectii urinare.

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput