relatia mea
Raspunsuri - Pagina 3
Claudya spune:
Draga Ancuta,
Si eu sunt una dintre cele care le-am combinat pe toate deodata:emigrarea,casatoria si bebele care e pe drum.Sotul meu are 42 de ani si tot burlac a fost pana acum,dar face in asa fel sa nu ma simt singura ,sa ma simt ajutata si sa nu-mi lipseasca nimic.Imi poarta de grija mai tare ca unuui copil mic.Nu vreau acum sa-l laud,scopul pentru care iti spun toate astea e sa te gandesti putin daca nu cumva toate astea tin de educatia pe care a primit-o,de ceea ce a vazut in familia lui.Oricum timpul nu-i pierdut si nu trebuie sa disperi.Esti la inceputul casniciei si daca stati doar voi doi(fara socrii sau parinti) ai toate sansele sa "il formezi" asa cum vrei tu(daca nu a fost format pana acum).De cele mai multe ori trebuie sa le spunem barbatilor de langa noi ce dorim,ce ne place si ce nu ,verde in fata si nu "pe la coada piersicului",ca se prind cam greu...si te muncesti degeaba.
Asa ca de fiecare data spune-i ce ai de spus,dar nu uita sa fii si draguta si iubitoare,ca sa nu cazi in extrema cealalta.Cu alte cuvinte:fii femeie!!!
Te si numai bine tie si celor dragi tie!!!
Corina spune:
Draga Ancuta,cit de bine te inteleg.Eu sint casatorita de doi ani,bb Anna a venit la exact noua luni de la casatorie.Cu toate astea ,ma simt tare pierduta citeodata,nu am prietene pe aproape,iar sotul meu citeodata mai face si prostioare ,cam ca al tau.In privinta Annei nu am ce sa-i reprosez,o schimba îi da sa manince,se joaca cu ea dar cu toate astea citeodata imi vine sa las totul si sa plec acasa.Noroc cu site-ul DC,aici am prietene mai multe decit am avut in Rom.
Daca vrei scrie-mi pe e-mail crestea@yahoo.com, tare mi-ar place sa vorbim.
Va pupam,Corina si Anna
Quand il sent l'heure venue, le guerrier de la lumière abandonne
tout et
part pour l'aventure dont il a tant rêvé .
( Paolo Coelho)
Iris2002 spune:
Draga mamica dulce,
Inteleg ca iti iubesti foarte mult sotul... normal, asa si trebuie, o casatorie presupune si multa multa dragoste... insa, pe linga asta, e nevoie de respect reciproc, de sustinere, de intelegere... si mie mi se pare ca tu le oferi, insa nu le si primesti... sotul tau e cam egoist, sa nu te superi ca iti spun asta. Inteleg ca a fost singur pina sa apari tu in viata lui, si ca are obiceiuri de care nu se desprinde... insa si pentru tine venirea in alta tara a insemnat o schimbare enorma... TU inveti limba germana (el vorbeste cit de cit romaneste, vrea sa invete limba ta? Asa ar fi normal...), iti parasesti familia, prietenii, slujba, tara... pentru VOI! El cum a trait pina sa vii tu, nu gatea, nu facea curatenie?
Sper sa nu te supar cu acest raspuns mai dur, dar mie mi se pare abnormal cum se poarta el... aici in jurul meu vad doar familii in care amindoi sotii se ocupa de treburile casei, impreuna... faptul ca tu stai acasa nu inseamna ca nu muncesti, eu nu am copilasi dar vad la prietenele care lucreaza mai putin (2-3 zile pe saptamina) ca zilele in care sunt acasa sunt pline! Sotii lor vin de la servici si incep sa faca mincare, eventual fac si cumparaturile (nu e asa de usor sa le faci cu 1-2 copilasi, nu?)si se ocupa de gradina sau de alte lucruri... nu e de la sine inteles ca cel care a stat acasa trebuie sa fi facut totul singur...
Iar cu zgircenia...zicea cineva aici ca nordicii ar fi mai reci si mai zgirciti un pic... no offense, dar eu nu am intilnit asa ceva printre prietenii, cunoscutii de aici... nu zic ca nu sunt, dar nu cred ca trebuie sa se generalizeze... olandezii pe care ii cunosc eu sunt deschisi la minte, interesati de calatorii, de alte culturi, iar zgircenia nu ii caracterizeaza deloc, si-au luat din banii lor un prieten cu noi in Romania, la nunta noastra(el avea o perioada mai dificila dpdv financiar)Iar cind iesim se stie cine poate plati mai putin si plateste fiecare cit poate... stiu ca sunt subiectiva, pentru ca iubesc un olandez si iubesc oamenii de aici si tara in care traiesc...dar continuu sa cred ca e firesc ceea ce vad si traiesc eu aici, si nefiresc ca tu sa treci prin asemenea momente...
parpalak spune:
Da, e nefiresc, ca de-aia ni s-a si plins mamica dulce. Dar cu mari pasi spre normalizare, dupa cum speram toate si dupa cum chiar ne scrie mamica dulce ca se chiar intimpla. Si, in orice caz, n-au cum sa fie toate perfecte din prima zi, si chiar dupa ce se normalizeaza lucrurile, nu-s toate zilele cu soare.
Aurelia spune:
Ancuta ,eu o singura data i-am zis ca -mi fac valiza si plec acasa!!!!si era inainte de cununie,asta pt ca eu sint friguroasa ,eu puneam caldura la maxim in toate camerele inclusiv pe hol iar el cind venea oprea radiatoarele fara sa ma intrebe fiindca avea cald!!!!!!!,am rabdat asa cred ca vre-o luna apoi cind mi sa pus pata am zis ca-mi fac valiza si plec!!!!!a plins atunci si-a cerut scuze ,m-a implorat sa nu plec!!!si de atunci problemele noastre s-au rezolvat mai toate ,adica el s-a schimbat ,tine mai mult cont de mine si de nevoile mele,iar daca uneori nu-si da seama am eu grija sa-i aduc aminte ca are o sotie acum un copil ,o familie si ca celibatul s-a sfirsit acum trei ani!!!!Eu sint sigura ca incet incet si al tau se va schimba ,mai lasa si tu rusinea la o parte si spune-i frumos cu zimbetul pe buze cind ai nevoie de ceva ,explica-i sa inteleaga si se v-a trezi el la realitate,al meu si acum cind vine seara mai zice ca-i e cald in casa (eu inca mai pun caldura serile)si eu i-i raspund cu zimbetul pe buze ca nu are decit sa doarma afara daca i-i e cald!!!!!glumesc bineinteles ,atunci el i-si da seama ca a fost deplasat si o lasa moarta!!!si sa stii ca nici noi nu stam "roz" cu banii,datorii la banca cit incape iar ce mai ramine n-ii manica facturile!!!!!!si eu fac economie ,ca orce gospodina ,ma epilez singura ,ma coafez singura ,am o masina de cusut si repar si modific singura ce este nevoie in casa,nu mai cer la restaurant ca inainte ma multumesc sa facem un pick-nic la iarba verde s-au sa mincam scoici la mici restaurante cu 10 euro meniul , caut sa gatesc nu ca in rominia dar oricum!!!astfel incit sa nu ne indatoram fara sfirsit!!,sta in puterea ta sa-l schimbi si ai sa reusesti ,ia-o insa incet, incet,caci asa sint cei care au fost burlaci mult timp.P.S.NICI AL MEU NU-I SCHIMBA SCUTECELE NICIODATA SI NICI NU-I DA SA MANINCE !aici m-am resemnat de mult in schimb cind iesim i-l dau in grija sa se ocupe de el ca sa pot si eu respira linistita!si o face cu multa dragoste si pasiune!,mult succes mamica dulce !!!!!!
AuraGalerne
mamica dulce spune:
cu radiatoarele la fel am patit si eu..in primul rand sunt destul de slabe si nu iti poti inchipui cata lupta am dus cu el si nu a acceptat sa faca mai cald decat atunci cand intr.o noapte de iarna cand avea copilu O LUNA el s.a trezit noaptea tremurand de frig!!!
eu acasa in ro am avut caldura de sa stau iarna cu geamurile deschise si aici nu exista mai mult de 21 de grade in casa.asta e..
cel putin acum m.a suparat ingrozitor..cateodata stau si ma intreb cat o sa mai reziste relatia mea si ..e trist.
Aurelia spune:
Ancuta hai nu pune asa totul la suflet !o sa-ti faci rau si tie si lui bebita ,al meu tot tinea sus si tare ca o sa platim mult la curent si intradevar cind ne-a venit factura de curent de 832 de euro i-am dat dreptate ,si inca nu ma lafaisem chiar in caldura caci din 12 radiatoare cit sint in casa doar trei functionau si nu la maximum ,doar ca curentul este foarte foarte scump aici,de atunci sa stii ca am ajuns si eu sa pun masina de spalat dupa ora 22 cind este la juma de pret,si apoi cind o sa ai si tu un serviciu o sa cistigi si tu o sa va fie si voua mai usurel,eu am obtinut macar promisiunea sotului ca atunci cind o sa avem bani o sa schombam sistemul de incalzire pe gaze care sint mai ieftine!!Hai incerca sa vezi lucrurile mai putin negre caci asa este ,in primul an pt noi aici e greu !!!sa-ti mai spun cu apa ce "povesti" de groaza am avut?!!!!!!mai bine nu!!!!!te pupic,
AuraGalerne
camelia-daniela spune:
[size=2]Dragä Ancuta,
cind am citit primul täu mesaj, mi s-a rupt sufletul!
Eu cred cä sotul täu te iubeste foarte mult, dar mai are incä probleme sä-ti arate prin gesturi ce simte in adincul sufletului!
Si eu cred, cä si el, ca si tine, luptä cu acestä schimbare radicalä. Asta e foarte normal! Tu te simti "singurä", cu toate cä nu esti! Eu cred cä tu stii care e partea lui slabä si incearcä cind ai ocazia potrivitä sä-i spui mereu ce ai pe suflet, dar cu mult tact. Spune-i clar, si asta de la inceput, care este idealul täu intr-o cäsnicie si intreabä-l si pe el, care este al lui si asa gäsiti o solutie de mijloc. In privinta problemelor financiare, asat e mai greu, dacä are datorii mai vechi; acum ve-ti fi impreunä si la bine si la räu...dar incearcä totusi si pe partea asta sä-i ceri Taschengeld, ca sä ai si tu cit de cit libertate sä decizi cite präjituri vrei sä-ti cumperi!
Ideile tale de a cistiga bani le cunosc si pot sä-ti spun cä cea cu Tagesmutti este momentan de nerealizat, deoarece trebuie sä treci prin diferite controale si sä ai drept de muncä. Eu am cunoscut pe cineva ( o nemtoaicä ) care era Tagesmutti si mi-a explicat cum se procedeazä. Nu mai stiu exact cit lua pentru un copil, dar calculasem atunci si la 4 copii cit avea ea in grijä, lua cam un salariu minim
( cam 2000 de märci pe lunä - märci, nu € ). Si la noi este asa cum ti-a mai explicat cineva pt. Franta.
Iddea cu Tarot-ul e mai bunä, dacä tine, si asa o sä vezi cä dacä iti cistigi tu bänutii täi, o sä te simti mult mai "superioarä" si mai independentä si atunci sä te tii nene.....ce val de optimism molipsitor o sä te treacä.........
Eu iti dau un sfat: incearcä sä faci tot posibilul sä-ti cistigi banii täi, cu prima ocazie care se iveste, cä nici mie nu mi-a pläcut ideea cu discutia voasträ despre Marc ( cä el nu o sä ti-l dea in cazul despärtirii ). Am simtit o lipsä de tact in comportarea lui, si mi s-a pärut nedrept sä-ti spunä acest lucru, cind stie foarte bine cä are häturile in minä!!
Nu vrem sä punem räul in fatä, dar in astfel de ocazii, trebuie sä te gindesti si la un caz de genul ästa; ce-ar fi dacä.... asa cum ai fäcut si tu. Faza cu plecarea in Ro este exclusä, deoarece pe un copil nu poti sä-l rupi din mediul lui obisnuit si nici de tatä. Chiar dacä a-ti fi deapärtiti, un tatä are dreptul sä-si vadä copilul in mod regulat. Dar dacä rämii aici si pe deasupra iti cistigi si singurä banii, nu mai are nici o sansä si pe deasupra trebuie sä vä si intretinä. Doamne fereste de asa ceva, dar vroiai sä stii cum stau lucrurile. Cel putin, asa stiu eu.
In privinta grädinitei, iti recomand sä te duci de acum sä-l inscrii pe Marc, deoarece ( cel putin in Berlin a fost si mai este asa ) sint liste interminabile.... Eu m-am speriat cind am auzit de la memtoaice cä se duc imediat dupä nastere, mi s-a pärut absurd!!!
Mäcar informeazä-te. Eu am asteptat ceva pt. Alex, dar pt. Anne-Marie nu a mai fost problemä, cä deja era fratele acolo.
In legäturä cu pätura pe cap....nu m-am mirat deloc ( eu sint de 14 ani aici )! Asa sint mentii in general, chiar si nemtoaicele, am spus in general, mai sint si exceptii.
Eu am dost una ( si sotul meu - el e tot roman ), care la primul semnal, säream din pat si fäceam ture prin toatä casa cu ei in brate, iar cind mä dureau miinile, mä schimba sotul ( pe care bineinteles cä l-am obisnuit asa spunindu-i cä nu am fäcut singurä copii ästia ).
De alte ajutoare nu aveam nevoie din partea lui; mi-era deajuns cä se juca cu ei, fäcea cumpäräturi si muncea pt. noi. Eu am primit drept de muncä dupä 6 ani! Si nouä ne- a fost greu la inceput si nu ne ajungeau banii, dar cind ieseam in oras, dupä ce treceam de vizita obligatorie de la raionul de jucärii si vedeam ceva frumos, ii spuneam cä vreau sä-mi cumpär, si-mi cumpäram!! La fel si el, nici eu nu comentam cind isi cumpära ceva, cä banii oricum se duc pe multe chestii care nu ne "incälzesc" cu nimic! Poate a fost o intelegere mutualä, dar chiar si in momentele grele prin care am trecut, ne-am "permis" sä ne facem anumite bucurii.
Sä revin la päturä.... cä am deviat...( imi place enorm de mult sä stau la taclale, dar nu am asa de mult timp )
Noi aveam niste prieteni de familie nemti, ai cäror copii erau cam de virsta alor nostri...odatä am fost la ei in vizitä, iar la un moment dat a inceput fetita sä plingä...avea cam un anisor. M-am uitat la Bianca ( asa o chema pe tipä), dar nu am observat nici o reactie!
A continuat sä vorbeascä cu noi linistitä; la un moment dat, tipa säräcuta asa de tare, cä i-am zis tipei sä se ducä sä vadä de ea.
Ce crezi cä mi-a räspuns? "Las-o sä tipe, cä se potoleste ea!!! Dacä mä dus si o iau in brate, se obisnuieste asa, si nu mai am liniste; pe lingä asta, i se dezvoltä si pläminii...."
De atunci, ne-am väzut din ce in ce mai rar, deoarecenoi nu eram pe aceeasi undä cu ei...ne-am mai väzut, adicä ne-au mai vizitat ei pe noi si am väzut peste vreo doi ani, ce fricä aveau copiii in fata lor!! Ästa e numai un exemplu!!! Nemtii sint in general mai reci ca noi, datoritä culturii pe care o au. La Berlin sint ceva mai sociabili, deoarece aici sint foarte multi sträini, de peste tot si s-au obisnuit cu acestä convietuire, cu toate cä au o gurä afurisitä!
La chestia cu caloriferul, am ris...ei sint obisnuiti de copii cu temperaturile ästea mai scäzute si de aceea opresc caloriferele imediat, dacä considerä cä nu mai e cazul, ceea ce pe noi ne innebuneste! Cunosc fff multe persoane, care dorm iarna cu caloriferul inchis in dormitor, iar unele au si geamul deschis!!!
Eu sint tare friguroasä, dar si pe mine m-a innebunit caloriferul pe timp de iarnä, deoarece imi usucä mucoasele, si dimineata cind mä scol, simt cä nu mai am aer. Mi-am luat acum citiva ani, un aparat care umezeste aerul din locuintä, am dat o grämadä de bani pe el (l-am luat pe cel mai mare ) si nu poate face fatä la toatä casa! Avem si noi o casä mare, cu 4 camere, baie, WC, debarale si un hol foarte mare.
M-am intins iar cu vorba...
In final, te rog sä nu-ti pierzi zimbetul de pe buze si optimismul pe care il ai, timpul le rezolvä pe toate!
Cu drag, Cami. [/size=2]
Andrada spune:
Draga Mamica,
N-am sfat. Marturisesc insa ca rar am vazut atita putere, intelepciune si dorinta de a contrui o familie fericita ca la tine. Cred ca ceea ce iti lipseste insa este o prietena, cineva sa-ti fie aproape si caruia sa-i pese ce se intimpla cu tine. N-ai gasit asa ceva deocamdata in sotul tau, dar sint sigura ca hotarirea cu care stii sa depasesti dificultatile si mai alea intuitia ta, te vor ajuta sa ajungeti impreuna cuplul pe care il visezi.
Toate urarile de bine pentru tine si familia ta,
cu drag,
Andrada
PS niciodata parca motto-ul pe care mi l-am ales nu se potriveste mai bine....ca tie
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
eapopescu spune:
quote:
Originally posted by Laura Takacs
... prea mult ii canti in fund, daca ai auzit expresia
cre'ca e "prea mult ii canti in struna" sau "prea mult ii sufli in fund"