Semnificatia viselor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Della spune:

enina34, te-am citit si la alte subiecte si pot spune ca esti o persoana deosebita . Ma bucur sa citesc (inclusiv) ceea ce ai scris despre vise. Sunt de aceeasi parere cu tine. Si eu am premonitii, presimtiri, vise etc., si daca asi fi destul de isteata, le-asi putea "intelege". Am avut parte 2 de vise care imi prezic viitorul si de un vis care mi-a prezis cu aprox. 2-3 zile inainte moartea tatalui meu, pe care l-am iubit foarte tare. Tatal meu a murit de 11 ani dar si azi el face parte din viata mea. Nu povestesc acuma visul, oricum, visul trebuie inteles si ceea ce am visat eu este relevant nu pt. ca i-am visat moartea concret ci pentru ca am visat acel sentiment groaznic, in legatura cu el, sentimentul pierderii definitive a persoanei mult iubite. De nedescris.... M-am trezit foarte zbuciumata si m-am bucurat ca a fost doar un vis, ca in realitate nu l-am pierdut pe Tata, dar... la cateva zile totusi l-am pierdut. Abia atunci am inteles visul. Cele 2 vise pe care le-am pomenit a fi prezicerea viitorului meu sunt vise frumoase. L-am visat pe sotul meu la varsta cand eu aveam doar aprox. 4-5 ani. I-am visat ochii, sentimentele, firea lui si inclusiv am visat sentimentul de dragoste, de a fi indragostita, sentiment necunoscut unui copil atat de mic. Cand m-am trezit am stiut ca mi-am visat sotul. Toto adultii din jurul meu zambeau. Mi-am adus aminte de acest vis atunci cand mi-am cunoscut sotul!!! A fost ceva incredibil. Initial nu stiam de unde-l cunosc, apoi mi-am adus aminte de acest vis. Celalalt vis inca nu mi s-a implinit... Am vista o fetita bruneta, carliontata, foarte hotomana, ca un dracusor de fetita, care ma enerveaza dar in acelasi timp o ador, o iubesc extraordinar de tare. Cand am visat asta aveam cam aceeasi varsta cand mi-am visat sotul, adica 4-5 ani. Am visat defapt sentimentul de mama. In vis eram adult, si simtind acest sentiment controvers pentru un copil atat de mic "Cum adica ma enerveaza si totusi o iubesc?" ma intrebam cand m-am trezit. Abia cand am devenit mama am inteles sentimentul si acuma astept sa se nasca acea fetita. Am 2 copii, o fetita si un baiat si de-o cam data nu sunt insarcinata, tocmai am pierdut o sarcina (a daoua ca numar - opriri in evolutie la 18 s resp. 19 s). Fetita pe care am visat-o inca nu sa nascut. Cine stie...
Tino, ai intrebat de ce doar femeile viseaza, sunt interesate de asstfel de subiecte etc... Nu e chiar asa. Exista si barbati care au premonitii si simt ca si noi. Oricum, noi, femeile, prin constitutia noastra, prin darul nostru de a da nastere copiilor, suntem favorizate in aceasta privinta, adica avem "norocul" sa fim mai bine inzestrate "implicit" cu acest dar .
pentru toater fetele de aici si sa aveti o zi buna.

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns William spune:

Am avut si eu un vis, care mi sa parut extraordinar de frumos. Se facea ca eram in bucuresti, fugeam de ceva, numai imi amintesc de ce fugeam, dar fugind am ajuns pe un pod si de acolo ma uitam spre oras si spre uimirea mea, blocurile s-au transformat toate in Palate pe nori, colorate, care mai de carecolorate, sclipitoare, frumoase. Un vis pe care nu o sa il uit niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Mi-am amintit un vis recent. Bucatarul resturantului unde lucreaza fiul meu era in concediu de o luna si ceva.Nu se stia cand se intoarce,am visat ca venise la sv. iar in ziua aceea cand a venit fiul meu la pauza mi-a spus ca s-a intors bucatarul din concediu

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any spune:

Asta cu visele...pe mine ma obseda intr-o vreme, poate ca mama mea era preocupata de ele, acum nu mai e, de mult timp, dar cand visez cate ceva, ma gandesc, ca ea ar fi stiut ce semnifica....
pentru ea era asa....
caine-dusman
apa-drum
oua fierte-boala
paduchi, goange-bani
morti(oameni cunoscuti dar decedati)-schimbarea vremii
etc., nu mai stiu, eu incerc acum sa nu ma mai gandesc la asta, nu e decat o obsesie..minora.
eu una am observat ca visez atunci cand dorm mai mult, si in special daca apuc sa dorm in ziua mare...(daca apuc)
ai impresia ca ai visat toata noaptea, pai nu e adevarat, visul se deruleaza in ultimile cateva secunde inainte de a deschide ochii....in stare de veghe, ...am citit asta undeva, dar nu mai stiu unde...si mi-a ramas asa, ca e pacaleala visele astea, sunt uneori bune, dar io inca nu m-am prins la ce. Daca e sa te anunte de ceva anume, nu le poti inpiedica evenimentele "prezise" sa se desfasoare.
pa pa, si vise bune.

cine are ochi sa auda, cine are urechi, sa vada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mata spune:

Cele 2 vise care mi-au marcat mie existenta au fost atat de intense si ingrozitor de puternice incat m-am trezit speriata si plangand si le-am retinut exact.
1. Cand eram gravida in luna a 2-a, eu imi doream o fetita, sotul meu isi dorea un baiat insa intr-o noapte am visat ca erau sarbatorile, Craciunul parca si venise Isus sa imparta cadouri. Eu nu sunt foarte credincioasa si m-am mirat oricum ca Isus imparte cadouri de craciun. Toata familia mea a primit cadouri iar eu nu am primit nimic. Si foarte afectata l-am intrebat eu de ce nu am dreptul la cadou?
Mi-a raspuns: tu vei avea FIUL!. Exact asa am simtit si tonul lui, ca pe majuscule.
M-am trezit speriata si ingrijorata ca voi avea inprimul rand un copil insemnat cumva, vreun geniu si cred ca orice mama stie...Puiul ei trebuie sa fie un copilas normal, nu vreun copil extrem de special. Asta era sperietura.
Urmarea: am un baietel!!!

2. Al doilea vis a fost despre sotul meu. L-am visat ca a jucat la cazino atat de mult incat nu am putut trece peste asta , si ca mi-am luat copilul, am plecat la mama si am divortat. Plus toate starile innebunitoare cand am luat decizia asta, in vis. Si tot asa, m-am trezit plina de spaima si cu tot visul clar in minte.
Peste 2 saptamani, sotul meu m-a anuntat ca a jucat la cazino apartamentul nostru, moment in care am facut exact ce am visat. Am plecat cu copilul la mama si am depus actiunea de divort. Mi-am amintit la cateva zile dupa aia si tot visul. A fost exact...

Extrem de ciudat

ra_mata

http://photos.yahoo.com/ra_mata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Fetelor, de-a lungul timpului am incercat sa gasesc explicatii pt visele pe ca le aveam.
De ex cand eram de 4-5 ani visam aproape in fiecare seara scene di razboi, erau parca episoade din film si de fiecare data ma trezeam f speriata.Am inceput sa-i vb bunicii mele despre acele vise, dar nu a reusit sa-mi de-a un raspuns care sa ma multumeasca, desi ea mi se parea ca descifreaza toate misterele.
Mai tarziu am gasit singura explicatia si anume bunicii mei imi povesteau tot felul de experiente din viata lor, dar si din viata celorlalti, iar lucrul pe care vedeam eu ca ia impresionat era razboiul.Concluzia pe care am tras-o eu,copil fiind ca razboiul este cel mai grav lucru care s-ar putea intampla familiei mele si astfel am dezvoltat o mica nevroza infantila.
Dupa ce am descifrat visul nu am mai visat astfel de vise,dar am inceput sa analizez atat visele mele cat si ale celor apropiati si aproape in fiecare vis am vazut elemente, ganduri, dureri, bucurii, frici, dorinte constiente sau nu din starea de veghe.Astfel am putut trage concluzia ca subconstientul se manifesta in aceste vise.
Recent am avut un deces in famili, este vorba despre o verisoara despre care nu stiam ff multe lucruri.
In saptamana cand se implineau 40 de zile de la decesul ei o cunostinta comuna mi-a spus ca m-a visat impreuna cu ea servind lumea cu tartine si la un mom dat eu i-am spus ca lumea vrea struguri. Ea mi-a spus ca a luat o ladita de struguri, asa ca avem cu ce servi.
Ulterior am aflat ca strugurii erau fructele ei preferate si de cand a murit familia ia dat de pomana mereu struguri.
Fiecare dintre noi incercam sa gasim explicatii pt visele noastre, eu cred ca este bine sa le descifram , dar nu cred ca este bine sa ne conducem dupa ele.

Mergi la inceput