Pepene rosu

Pepene rosu | Autor: crista-s

Link direct la acest mesaj

Intrebare intrebatoare ....

Se pot congela cuburi de pepene rosu, taiate frumos, curatate de simburi ( eventual) si puse in tavite de plastic ( cutii de inghetata ) cu capac

Daca a mai facut cineva ? Sau macar a auzit pe cineva .. plz astept raspuns...

Normal ca nu voi congela un pepenoi intreg, ci numai asa de gust si fitze... Cit sa poti pune intr-o salata de fructe eventual.

Daca nu inafara de coaja de la pepene din care stiu ca se poate face dulceata pt ca am facut deja si mai fac o alta serie mica ... se poate face ceva gen dulceata si numai din miezul rosu ???

Multumesc

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Pai raspunsul este la indemina ta,numai consistenta miezului iti arata clar ca nu poti nici sa-l congelezi,nici sa faci dulceatza din el....
Dar daca vrei pepene rosu iarna,doar de pofta,asa,mergi la piata si iei cite o felie si-ti faci pofta.
Nu va avea gustul celui din vara,dar oricum va avea un pic mai mult gust decit daca-l vei congela

BRENDA

Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

in nici un caz nu se poate congela....se faCe fleoasca

PRAJITURI

Veronica si Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

multumesc ... m-am lamurit ...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

eu congelez pepene rosu dupa ce l-am facut suc la blender. il pun in tava de cuburi de gheata pina se ingheata si apoi pun cuburile intr-o punga ziploc in congelator.

le folosesc la Watermelon Margarita. Uite reteta

Pui in blender o cana cuburi de pepene, 1 oz tequila, 1/2 oz Cointreau, sucul de la jumatate de lamiie si o 1/2 cana de gheata.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

De congelarea pepenului nu am mai auzit, dar dulceata din miezul de pepene rosu a facut sora mea de curand si mi-a dat si mie sa gust era destul de buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Waw Lorelai ce idee ... eu fac asa cu sucul de la portocale, lamii .. il fac cuburi si il pun in paharul cu apa sau chiar si in paharul cu limonada ... sau in functie de ocazie...
Probabil ca stii dar poti face si Margarita cu sucul de la capsuni ( am baut eu si e minunata .. mai ales in serile de vara ).Ca sa nu le mai muti din cutie in punga .. eu folosesc pungile pt cuburi alea in care se pune lichidul si se umple fiecare pernuta /cub , se leaga la gura si rupi punga ca sa scoti cuburile.

Oana eu am facut din coaja dulceata ... acum am mincat pt pina la anul pepene .. sa nu-l mai vad ( cu ultimul de 10 kg m-am "chinuit" singura .. ) ... dar ma pun pe sapat dupa retete pt la anul...

Cristina

Mergi la inceput