Pistrui si pete pe fata
Buna fetelor,
Am o mica problema si mai intai apelez la sfaturile voastre.
Desi am pistrui pe fata de cand sunt mica si nu asta e lucrul care ma deranjeaza, de vreun an de zile am pete mai inchise pe fata, deasupra buzei de sus, barbie si mai nou pe frunte. Sunt maronii la fel ca pistruii si nu m-am patat cand am fost gravida ci mult mai tarziu.
Nu stiu, pot sa fac ceva, oare? Sa ma duc la dermato sau o fi vreo dereglare hormonala? De pastile anticonceptionale m-am lasat de vreo doua luni tocmai din cauza asta.
Ce parere aveti?
Raspunsuri
piatra lunii spune:
Am citit cu siguranta ca uleiul de ricin e bun pt petele de pe fata,alea maro,chiar si de batranete, mi se pare c-am citit si pe prospectul bitterului suedez pe care-l am, si parca tot acu vreo cateva zile citisem despre cretisoara,ca-i buna la pistrui (comprese cu ceai).
Daca mai aflu cate ceva,revin.
Toate bune,
Piatra lunii
piatra lunii spune:
CRETISOARA
Inlatura pistruii, strange porii si calmeaza ochii
Vechii germani nu foloseau cretisoara doar pentru forta vindecatoare pe care o are in bolile ginecologice. Ei stiau ca sucul din frunzele plantei (azi se obtine in centrifuga) sterge pistruii, iar ceaiul de cretisoara strange porii si potoleste inflamatiile ochilor.
Efecte: ceaiul de cretisoara impiedica distrugerea colagenului, intareste tesuturilevatamate prin sarcina, curele de slabit si dereglarile hormonale.
Reteta: Intern: faceti o cura de ceai de cretisoara (o lingurita de planta la o cana de apa) o saptamana din fiece luna. Extern: umpleti o sticla de un sfert de litru cu frunze proaspete de cretisoara. Turnati deasupra alcool de 90¡ si lasati sa se macereze o saptamana. Strecurati si puneti extractul intr-o sticla curata. In fiecare dimineata si seara, femeile care au pori dilatati si diverse pete pe piele sa se stearga cu un tampon imbibat in extractul de planta, diluat cu putina apa distilata.
(din Formula As)
Piatra lunii
ariadne spune:
of si eu am o gramada de pete pe fata, cred ca in cativa ani vor acoperi toata fata, asa ca nu mai imi fac probleme, am sa arat bine merci bronzata" chiar si iarna
eu am mers la medicul dermatolog, nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, insa se pare ca metoda cea mai buna este laserul si chiar in cazul acesta pot reaparea.
sincera sa fiu inca nu am incercat mare lucru, dar poate poate...
uleiul de ricin se foloseste ca atare sau in combinatie cu altceva? si cum?
multumesc
piatra lunii spune:
Ariadne, vezi ca s-a mai discutat despre asta, si am postat acolo niste raspunsuri din Formula As, daca au ajutat pe altii poate te ajuta si pe tine.Eu de felul meu prefer un tratament naturist, sau macar sa incerc, inainte sa ajung la medicina alopata, dar e alegerea ta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7081&SearchTerms=pete,maronii,
Toate bune,
Piatra lunii
Kerstin spune:
Dragele mele,
Pot sa va spun mai multe din experienta mea!
De mai multi ani ma lupt cu aceste pete. Aceasta afectiune se numeste Melasma. Am cautat pe Net si am gasit mai multe date despre aceasta afectiune....
De 1 an medicul dermatolog mi-a recomandat sa folosesc Skinoren (in compozitia caruia intra Acidul Azelaic) de 2 ori pe zi, dupa-amiaza si seara. Ziua imi protejez fata de actiunea nociva a razelor solare cu creme cu factor mare de protectie (ROC SPF 60 si Photoderm 100) si folosesc creme depigmentante Galenic si SkinCo2).Tratamentele sunt de lunga durata, rezultatele se observa dupa 6 luni, deci inarmati-va cu rabdare. In urma trat. cu SkinCo2 petele s-au decolorat si s-au micsorat dar nu au disparut complet (trebuie sa recunosc ca nu am urmat trat ca la carte). De curand am inceput si trat. naturiste propuse de Piatra Lunii. Zilnic folosesc ulei de ricin, dimineata ma spal cu apa argiloasa si cu apa de tarate.
Zilele trecute am mai gasit o reteta naturista pe care o voi incerca cum fac rost de plante:
1/2 l alcool de 70 o
1/2 cana radacina de papadie
1/2 cana radacina de patlagina
1/2 cana radacina de maselarita
plantele se pun la macerat in alcool timp de 2 saptamani, solutia obtinuta se filtreaza si se tamponeaza petele de 2 ori pe zi.
MELASMA
Melasma is a common disorder of cutaneous hyperpigmentation. It consists of brown spots/patches on both sides of the face, especially on the cheeks, upper lips, nose and chin. The distribution is usually symmetrical. Melasma is mainly seen in women of child-bearing age.
CAUSES OF MELASMA
A genetic predisposition is a major factor in the development of melasma. It is found much more commonly in women than in men. Light brown skin types from regions of the world with intense sun exposure are much more prone to the development of melasma. More than 30% of patients will have a family history of melasma.
Another major factor is exposure to sunlight. Ultraviolet radiation can cause peroxidation of lipids in cellular membranes, leading to generation of free radicals, which could stimulate melanocytes to produce excess melanin. Sunscreens that block primarily ultraviolet-B radiation (290-320 nm) are unsatisfactory because longer wavelengths (ultraviolet-A and visible radiation, 320-700 nm) will also stimulate melanocytes to produce melanin.
Hormonal influences play a role in some individuals. It tends to occur during pregnancy and with the use of oral contraceptives. The exact mechanism by which pregnancy affects melasma is unknown. Estrogen, progesterone, and melanocyte-stimulating hormone (MSH) are normally increased during the third trimester of pregnancy.
TREATMENT OF MELASMA
In general, melasma of recent onset respond better than long standing cases Remove the underlying cause e.g. oral contraceptives. Cosmetic camouflage can be used to hide the colour.
Various types of topical treatment are available. 1. Sunscreens 2. Hydroquinone 3. Topical tretinoin 4. Topical steroids 5. Hydroquinone in combination 6. Glycolic acid 7. Azelaic acid
Sunscreens
Sunlight is one of the major factors that influences the increased functional state of melanocytes in melasma. Because the wavelength that darken pigment extend from ultraviolet (290-40Onm) into the visible spectrum, protection of the broadest range should be recommended.
Sunscreens are agents that physically or chemically block the penetration of UV light into the skin. Sunscreens usually contain more than one agent to provide greater protection over the range of UVL wavelengths. Products that provide protection in both UVB and UVA are called full or broad spectrum sunscreens. When used as directed, a sunscreen rated SPF 15 is usually adequate for most skin types. Sunscreens with an SPF greater than 15 may be more protective but are more expensive. They may also increase the possibility of irritation and contact allergy because they contain multiple sunscreen agents in higher concentrations. Adverse effects to sunscreens are on the whole uncommon.
Hydroquinone
Hydroquinone inhibits melanogenesis. It is likely that hydroquinone interrupts one or more steps in the tyrosine-tyrosinase pathway of melanin synthesis. Hydroquinone is available as a 2% cream and a 4% cream. Hydroquinone produces variable depigmentation results. Prolonged use of hydroquinone, especially of high concentration, may cause a paradoxical hyperpigmentation.
Topical Tretinoin
Topical 0. 1 % tretinoin was found to be effective in the treatment of facial melasma but may take up to 24 weeks for clinical improvement (applied once at night). The mechanism of action of tretinoin lightening melasma is poorly understood, although the reduction in epidermal melanin, correlates with clinical improvement. Topical tretinoin may cause transient stinging. It produces some erythema and peeling. Photosensitivity may occur. Tretinoin is applied as a cream, gel or alcoholic solution, usually containing 0.01% to 0.1%. Examples of brands available are Airol and Retin-A.
Topical Steroids
The more potent the topical steroids used, the more pronounced the depigmentation. For example, 0.025% fluocinolone acetonide and 0.1 % betamethasone valerate gives more pronounced effect than 0.1% triamcinolone acetonide or 0. 1 % dexamethasone. Their mechanism of action in depigmentation has not been adequately explained. The general effect of steroids on many cell systems is antimetabolic. Steroids are cytotoxic or at least cytostatic to the epidermis; they decrease epidermal turnover and eventually produce atrophy.
Caution is necessary when using potent flourinated corticosteroids for prolonged periods on the face, as telangiectasia, atrophy, or acne rosacea can develop. The use of topical steroids as a single agent to treat melasma is therefore not encouraged.
Hydroquinone in combination
It was noticed that hydroquinone itself was not sufficiently efficacious to accomplish lightening in some hyperpigmentary disorders. The results of one study (Kligman & Willis) indicated that a topical hydrophilic ointment containing 5% hydroquinone, 0.1% dexamethasone and 0.l% tretinoin was more effective and depigments melasma more rapidly than does topical hydroquinone alone.
GlycolicAcid
Glycolic acid (an alpha hydroxyacid or AHA) is used as a chemical peel (chemabrasion). AHAs have been used to treat melasma. Treatment involves a series of peels in progressive concentrations. For better results, it has been recommended that AHA chemabrasion be accompanied by the use of hydroquinone and sunscreens. AHAs cause transient, mild stinging. In higher concentrations for peeling, erythema which lasts for a few days may develop. Scarring, hyperpigmentation and hypopigmentation are possible reactions. Experience of the therapeutic potential of AHAs in melasma treatment is still evolving.
Azelaic acid
Azelaic acid has been shown to be effective in melasma. A possible explanation for the efficacy of azelaic acid in melasma is related to its selective effects on hyperactive melanocytes. Azelaic acid inhibits the activity of tyrosinase and other oxidoreductases as well as mitochondrial respiratory enyzmes and restores the hypermelanotic response to normal. The most commonly reported adverse symptoms with azelaic acid were transient stinging and itching. The ideal treatment for melasma should allow depigmentation without bleaching of normal skin, should not be sensitizing or irritating and be cosmetically acceptable. Whichever modality is selected, proper skin protection from the sun is absolutely necessary for good results.
Mult succes!
Astept intrebarile voastre, nu stiu daca am fost prea explicita!
Kerstin spune:
Alte retete contra petelor pigmentare:
* Suc proaspat de patrunjel - se tamponeaza petele de 2 ori / zi.
*Infuzie de deditel-se tamponeaza petele de 2 ori / zi.
*Flori de ghiocel macerate in suc de lamaie - se ung petele o data pe zi.
*Sidef de scoici macerate in suc de lamaie - se ung petele o data pe zi.
* Laptisor de matca liofilizat amestecat cu sucuri de fructe, lamaie, grepfruit, portocala.
ariadne spune:
kerstin, spune-mi te rog cum se poate face sucul din patrunjel??????
pur si simplu prin presare????
ela1027 spune:
Bine v-am gasit !
Si eu ma confrunt cu problema petelor de cativa ani. Abia de circa 4 luni "am luat taurul de coarne" si m-am dus la dermatolog care mi-a prescris Skinoren si Photoderm insa fara nici-un rezultat pana acum si nu mai am rabdare. Va rog, care cunoasteti sa imi spuneti cat poate costa un peeling chimic sau alt tratament la o clinica de chirurgie estetica? Stiu ca mult, dar cat de mult? Nu poate costa cat un implant cu silicon. Am sunat la o clinica si mi-au spus ca nu pot da informatii prin telefon, ca trebuie sa vin in Buc. la consultatie... Dar daca suma o fi mare ma lipsesc de consultatie.
Astept un raspuns de la voi, multumesc.