Sa intervin sau nu in casnicia finei mele?
Raspunsuri - Pagina 3
nuschu spune:
Ce te deranjeaza pe tine in relatia/casnicia prietenei tale ? Faptul ca ea a fost abuzata, faptul ca sotul nu se ridica la nivelul ei ?
Oamenii, cand au nevoie de ajutor, il cer. Prietena ta, dimpotriva, incearca sa mascheze faptul ca ar avea nvoie de ceva din partea ta. Asa cum au spus fetele, ea e destul de matura si inteligenta sa gaseasca singura o solutie.
Eu cred ca ce poti face tu e sa te arati disponibila fata de ea, pentru cand (si daca) va vrea sa-ti ceara ajutorul. Sa fii deschisa, sa nu o judeci, nici pe ea nici pe sotul ei (judecandu-l pe el, judeci alegerea ei, deci implicit pe ea), sa-i fii alaturi indiferent ce face si ce alege, sa-i dai sentimentul ca se poate baza pe tine neconditionat. Parerea mea e ca asta fac prietenii.
Numai bine.
Li
Raza de soare spune:
quote:
Initial creeata de Miramar
Este din fire cam invidioasa, cam mitomana si cam secretoasa. daca as fi cunoscut-o astazi nu m-as fi apropiat de ea. a avut o singura relatie serioasa, dar persoana era un pierde-vara impatimit...
sotul ei. Un grasan si un urat, fara educatie, cam mitocan, gen smecheras de cartier, fara o letcaie in buzunar...eu, si ceilalti prieteni ai ei nici nu ne-am fi uitat la el.
Mentionez ca ea este o femeie educata, cu gusturi fine, cu o cariera promitatoare si o situatie financiara foarte buna, este inalta, slaba si draguta...ea nu intentiona sa aiba o relatie asa serioasa cu el dar jinduia la asa ceva uitandu-se la noi celelalte...familia lui si prietenii lui - niste.....prapaditi la fel ca el ...prapaditi si timorati ... nici nu stiau cum sa se poarte, nu prea dansau, nu prea faceau nimic, de frica probabil sa nu se faca de ras.
o prietena adevarata ...
el mi se pare un badaran imputit care nu se ridica nici la degetul ei mic si in plus o persoana interesata de situatia ei financiara si de statutul ei, un profitor. Cand mai adaug si violenta ma gandesc ca poate i-ar fi mai bine fara el decat cu el.
Am discutat situatia asta cu niste prieteni de-ai nostrii care sunt mai in varsta si care sunt persoane discrete.
o prietena adevarata ... NU esti, in nici un caz! si cum iti permiti sa discuti cu altcineva problemele altora? ei sunt discreti. Tu NU!!! tu faci si mai mult, pui viata altora pe un forum public!
si te mai miri de ce fina alege sa taca si sa nu-ti ceara sfatul...
dya, spic de grau,
Nunta noastra - 3 Iunie 2006
violeta69 spune:
si eu sunt de acord cu fetele care spun ca nu a fost frumos modul tau de a descrie prietenia cu fata asta felul cum ai descris familia lui si pe el .....si chiar ca ai spus tuturor despre viata cuiva...
si,in general,oamenii nu se impart in cei care au si cei care n-au....
iar cei care n-au, care sunt niste "prapaditi" nu inseamna ca sunt "saraci" sufleteste....si reciproca e valabila!
cat despre omul acela si ce i-a placut ei,ce are el in interior nu prea ai de unde sa stii.....
dar de unde ai aflat ca el vrea masina?
ti-a spus el sau ea?
in fine,tu vrei sa stii daca sa te bagi sau nu.....avand in vedere parerea "buna si obiectiva" pe care o ai vis-a -vis de el....in parte si fata de ea.....parerea mea,chiar daca te superi, e sa nu te bagi!
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
MADYN spune:
Mey, dar ce sariti asa pe Miramar?! Ea v-a intrebat daca sa taca sau sa vorbeasca, nu v-a pus sa-i analizati gradul de prietenie cu fina ei! Si da, este un forum public dar nu a dat date concrete despre acel cuplu, nici macar despre ea nu se stie mare lucru.
Brrr, parca ti-e si frica sa mai postezi p-aici ca-ti vezi numai castane !
si Mihai Nicolae - my little treasure (1 august 2006)
ymcar spune:
SPUNE-I.
Cu cat mai multi ii vor spune cu atat va reusi mai repede sa isi recunoasca ei insesi ce i se intampla. si sa ia masuri. eventual inainte sa ajunga la 40 de ani cand din n motive ruptura e mult mai grea. Inainte sa ajunga la concluzia ca si-a facut praf viata si e prea tarziu ca sa mai faca ceva si ii vine sa urle dupa viata ei!
Chiar daca se supara pe tine si tot se merita. Poate vorbele tale o vor ajuta cat de putin sa vada adevarul si sa isi aseze viata pe un drum normal.
My life stinks
violeta69 spune:
quote:
Originally posted by MADYN
Mey, dar ce sariti asa pe Miramar?! Ea v-a intrebat daca sa taca sau sa vorbeasca, nu v-a pus sa-i analizati gradul de prietenie cu fina ei! Si da, este un forum public dar nu a dat date concrete despre acel cuplu, nici macar despre ea nu se stie mare lucru.
si Mihai Nicolae - my little treasure (1 august 2006)
pai si care e problema?!
ea a spus ce gandeste.....eu am spus ce gandesc....despre ce gandeste ea!.......si in concluzie,CONCLUZIA
e o tara libera.....din cate stiu eu!
acu' stiu ca am vorbit in numele la toate celelalte din gasca care s-a revoltat,da' doar ne-am revoltat.....ce mare lucru?(vorba lu' fi-meu!)
si daca a vrut parerea (mea!) am spus si eu ce cred.....
e vre-o suparare? noroc
crini spune:
quote:
Originally posted by MADYN
Si da, este un forum public dar nu a dat date concrete despre acel cuplu, nici macar despre ea nu se stie mare lucru.
Nici mie nu-mi place modul in care a fost apostrofata pentru ca a postat. Nu a spus familia cutare, ca sa fie aratati cu degetul, din ce stim poate fi vorba si de ea, sora ei, o ruda, sau o prietena. Sau pur si simplu o poveste inventata.
Ceea ce vreau sa spun e ca nu conteaza a cui poveste a spus-o atata timp cat nu a dat date din viata lor reala, nu a facut sa poata fi recunoscuti.
Chiar nu inteleg de ce spuneti ca le-a facut publica povestea, vorbim aici de multe ori despre problemele altora si nu se aprinde nimeni pentru asta.
Adrianai spune:
Mai in primul rand gusturile nu se discuta ce iti place tie nu ii place ei si invers. In al doilea rand e urat din partea ta sa vorbesti asa despre finii tai.
Daca totusi te hotarasti sa vorbesti cu prietena ta, ai grija ce limbaj folosesti. Unul prea dur nu ar face-o decat sa se inversuneze impotriva ta si atat, sa te indeparteze de familia ei.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!
violeta69 spune:
eu una m-am revoltat mai tare de faptul cum sunt priviti oamenii...in prapaditi si amarati si in cei care stiu sa danseze si au nu stiu ce familii bogate si "bine".....de faptul ca un om gras si urat nu are nici o valoare.....
ca a facut publica povestea cuiva e mai putin relevant.....
sper ca am fost inteleasa....
Miramar spune:
Incep prin a spune ca am fost foarte socata de cele spuse de unele dintre voi. Nu am cuvinte sa spun cat de socata - nu ma cunoasteti si nu va cunosc insa va este foarte usor sa jigniti oamenii - "numai prietena nu-i esti" , "nu mi-as dori o astfel de prietena ", "fereste-ma de prieteni ca de dusmani ma feresc singura". Efectiv tremur cand ma gandesc.
Eu nu am fost decat sincera in descrierea mea. Am spus clar ca tin la ea si pretuiesc prietenia noastra, atat de mult incat am inchis ochii asupra faptului ca alesul ei nu mi-a placut din primul moment in care l-am cunoscut, ba chiar am facut un sacrificiu - eu chiar asa il simt, calcandu-mi pe inima si convingandu-l si pe sotul meu sa faca asemenea si fiind de acord sa le fim "parinti spirituali". Mi-a fost greu sa-i spun ceva la momentul la care as fi putut sa o fac pentru ca opinia mea despre el nu se cristalizase inca - nu stiam cat de grava este situatia.
Cat despre descrierea nuntii si termenul "prapaditi" sa va raspund cu aceeasi moneda -cautati explicatia in DEX - prapaditi nu inseamna ca ma refer neaparat la partea financiara sau nu numai la aceea, daca voi v-ati simtit lezate este problema voastra. Prapaditi in gandire si in atitudine, "prostul daca nu-i fudul nu-i prost destul". Atitudinea era de "uite-l si pe ala in ce hal se bataie, eu stau aici la masa mandru si superior decat sa ma fac de ras ca ala. In loc sa te simti bine si sa te distrezi si sa iasa o nunta frumoasa. Departe de mine sa iubesc doar oamenii cu stare , dar iubesc oamenii cu bun simt si cu o gandire coerenta si fara orgolii absurde - prin raspunsurile voastre nu ati facut decat sa aratati contrariul.
Repet nu iubesc oamenii bogati, la fel cum nu-i iubesc pe cei saraci, nu iubesc oamenii educati, asa cum nu-i iubesc nici pe cei needucati. Iubesc in primul rand oamenii de calitate, care au o coerenta in gandire, fapte si principii. Si de asemenea mi-e greu sa cred ca 2 oameni atat de diferiti din toate pct. de vedere pe care vi le-am descirs de altfel pot sa faca casa buna impreuna. Imi pare rau ca nu am vazut de la inceput lucrul asta si acum caut sa indrept situatia, daca se poate si daca e ceva de indreptat. Si pentru asta voi ma acuzati ca nu sunt prietena buna??? Cineva spunea ca nu sunt prietena adevarata daca pot vorbi de sotul prietenei mele in halul asta. Ce legatura are una cu alta - eu cu ea sunt prietena, nu eu l-am ales pe sotul ei, ea l-a ales, iar eu n-am facut decat sa-i respect alegerea pana acum. Asta inseamna ca nu am voie sa am o opinie proasta despre el????
Iarasi vorbiti de discretie. Ne cunoastem cumva, cunoaste cineva personajele?? Am dat nume???? Am tradat increderea cuiva postand aici???
Va legati punctual de lucruri irelevante, fara sa tratati fondul problemei. Asta arata micimea sufletului si gandirii voastre.
Problema e simpla - daca spuneam doar atat "am o prietena maritata cu un om de nimic, nu se potrivesc si nici nu stiu cat se iubesc, ea a fost mai degraba indragostita de ideea de stabilitate si de dorinta de a se vedea mireasa, el de statutul ei financiar si in societate, am inchis ochii pana acum ,sperand sa fie doar impresia mea, dar acum ea e gravida si din pacate s-a ajuns si la violenta. Ce credeti ar trebui sa iau atitudine sau nu?"
La asta trebuia sa raspundeti voi. In schimb voi va legati de ce anume 1)de descrierea pe care i-am facut-o ei - da orice om are defecte ca si calitati - prietenii adevarati te iubesc asa cum esti cu bune dar si cur rele. 2) de descrierea pe care i-am facut-o lui - nu il am deloc la suflet din toate pct. de vedere, cum as putea sa-l descriu in culori frumoase, asta nu ar face din mine o prietena maibuna ci doar o ipocrita; 3) de descrierea facuta unei nunti - de ce v-ati atacat nejustificat, aici nu e vorba de a avea sau nu bani este vorba de a te potrivi- in casnicie inevitabil apar probleme din viata cotidiana si certuri, daca mai ai in plus "nepotriviri" de caracter, de educatie si financiare e si mai grav - asta am vrut sa subliniez.
A, si mai spunea cineva ca ar fi trebuit sa apreciez faptul ca el a fost deschis si m-a sunat si a recunoscut ce a facut. Din pacate a facut asta, pentru ca nevasta-sa se inchisese in camera de o zi si nu il baga in seama, iar lui i s-a facut frica sa nu-si piarda locul caldut ce abia l-a obtinut - de aceea m-a sunat sa-l ajut sa pastreze ceea ce are. Nu si-a calcat deloc pe orgoliu recunoscand ceea ce a facut, pentru ca nu regreta fapta, i se parea justificata, pentru ca EA exagerase si l-a facut sa se simta un nimic (ceea ce asta si e) si s-a enervat, ca are si el o limita - astea sunt cuvintele lui. Asa incat nu, nu m-a impresionat deloc sinceritatea lui, dimpotriva m-a scarbit.