Buna Leah .La retata care am post-o eu ouale sunt nefierte si neprajite .Ouale se bat bine ca la omleta si se adauga peste orez ele se prajesc impreuna cu orezul .
fetelor. cel mai bun orez pt prajit e ala cu bobul scurt (sticky ) ca ala absoarbe cel mai bine aromele. ala se serveste si in restaurantele chinezesti cand ceri orez prajit si pt extra gust va recomand sa adaugati in orezul prajit o lingura de oyster sauce -se gaseste in ro
eu fac orezul asa
- 2 oua + 2 linguri de apa - fac o omleta subtire ca o clatita ( in tigaia mare ) pe care o rulez i o tai fasii subtiri si o pun separat
in WOK sau alta tigaie adanca cu fundul gros prajesc la foc iute legumele ( pot fii orice conopida, brocolli , telina verde, porumb, ardei verde, zuchini, fasole verde frageda ce aveti in frigider )
cand legumele sunt gatite dar inca crocante se adauga usturoi pisat + ghimbir razuit (1/2 minut) apoi orezul + 1/2 ceapa taiata marunt + 1 lingura sos soia + 1 lg oyster sauce + cand e gata se adauga omleta si se serveste
se poate adauga si tofu prjit sau proaspat
tofu prajit= se taie tofu un cuburi mari si se prajeste pe toate partile in putin ule (nivel 1 cm in tigaie ) se scurge pe servetel si se adauga la orez