Cum fac iaurtul in casa?

Cum fac iaurtul in casa? | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

.....nu prea am timp sa caut prin arhivele "la bucatarie", ini spuneti si mie cum fac iaurtul in casa?
.....eu stiu varianta cu adaugarea unei linguritze de iaurt din comert laptelui(dar nu stiu la cate cantitate de lapte e lg. aia de iaurt)

Si inca ceva: se foloseste lapte fierbinte sau rece?....

Mersi mult



poze cu noi


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Stiu ca facea un coleg de-al meu, dar n-am incercat niciodata...

Nici reteta bine, bine n-o stiu, asa ca mai mult te incurc , dar sa-ti spun ideea:
- punea o palnie deasupra unei sticle de lapte din aia veche si in palnie adauga smantana pe pereti. Turna apoi lapte caldut, putin cate putin, ca sa spele toata smantana de pe palnie. In felul asta se amesteca laptele direct cu smantana, fara sa fie nevoie sa bage linguroiul.
Si-o lasa la temperatura camerei, pana se facea.


Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

ideea adrianei este buna. eu fac iaurtul de casa si cu iaurt ramas. la un borcan de 800 ml lapte cald adaug cateva linguri de iaurt si amestec bine, las la temperatura camerei pana a doua zi si gata!

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalimana spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82598
gasesti si aici. succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Sa-ti spun cum il fac eu. Pun laptele la fiert, dupa ce a fiert, il las sa se raceasca un pic, dar totushi sa fie cald bine. Pun smintina, asta depinde de cit lapte ai, sau la 2 kg de lapte un borcanel de iaurt natural. Amestec bine continutul, il pun in borcane, dupa care invelesc borcanele, adica deasupra lor pun un prosop si o patura ca sa le fie cald . A doua zi dimineatza (asta fac eu seara si le las la caldura noaptea), trag cu coada ochiului sa vad daca s-a prins laptele si-l pun la frigider. Cu lapte de vacutza naturala, iese iaurtul de-l tai cu cutzitul.
Spor la treaba

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Sa-ti spun cum fac eu iaurtul: fierb 2 litri lapte, ung un vas cu smantana sau iaurt de Giurgiu, cu asa mi-a iesit cel mai bine,las laptele sa se raceasca, ca apa de paine, amestec apoi iaurtul ramas cu laptele ,il torn in vasul uns il acopar cu un prosop curat si il las la temperatura camerei pana se prinde .Apoi il pun in borcane de 400 gr si il pun la frigider.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Iaurtul sa fie din ala de 150 ml.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Iese si cu laptele asta din cutie ?

Mergi la inceput