CIRESE de mai-iunie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Si ca sa inatresc ce am spus mai devreme, ca nu mai pot de nervi simt ca explodez scriu verdictul medicului "Copilul pare in regula, nu-i o tragedie ca bea fara lactoza". Mi-a spus sa-i introduc cerealele de la 4 luni, un bibe seara si unul dimineata. Sa-i dau cu mar sau cu orez."3 mese doar lapte si 2 cu cereale" Si-i spun dar manaca decat 4 mese...nici macar nu a auzit sau s-a facut ca nu aude. oricum ii doresc sa-si rupa piciorul .
Eu m-am gandit de la mine putere sa incerc sa-i schimb laptele si sa-i introduc foarte usor un lapte nutritiv. Dupa care vad si eu ce se intampla. Mai rau ce sa fie??? Se pare ca totusi penisul bebeilor este de maxima importanta, sa-l beleasca repede dar sa se uite in gura lor sa vada poate au ceva pe acolo de nu mananca nici pomeneala.

Cred ca deja sunt isterica .

[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea

uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

Ioi carmina ca ma speriasem.. nu intelegeam de ce era putzica lui Mihnea plina de sange. Acum inteleg ca i-a umblat doctorita acolo si l-a decalotat? Si nu ai pocnit-o??? Si asta a fost toata consultatia??? Pfuiii... Tu nu ai o doctorita de familie specializata in copiii? La care sa mergi, poate are mai multa rabdare si sta si te asculta.. si poate iti recomanda ea ceva analize, sau solutii...
Inseamna ca eu trebuie sa ma declar super multumita de doctorita copiilor mei. Ca pana acum sfaturile ei au fost cele mai bune pe care le-am putut primi. Daca nu ai sta asa departe zau ca te-as duce la ea.

Vlad si Ana
Sa traim bine!

Mergi la inceput

Gicutza nu am pocnit-o pt. ca nu am vazut cand a facut manevra, eram oarecum in spatele ei, iar daca toata consultatia a durat doar 1 minut iti dai seama ce rapida a fost?
Avem medic de familie care ne asculta si 3 ore daca vrem sa stam numai ca rapunsurile ei nu depasec 3 minute. Ea este generalist si se pricepe la bebei asa in mare nu si cand au probleme. Cand ma gandesc si la ea ma apuca alta serie de nervi , poate isi rupe si ea piciorul . eram gravida in luna 36 si am rugat-o sa-mi recomande un medic pediatru pt. bebe si zici ca am picat-o cu ceara. Ca de ce vreau pediatru pt. bebe? Lui ii trebuie medic de familie, la pediatru merge doar daca e bolnav. Si uite ca acum am nevoie, ma duc cand la unul cand la altul (am fost doar la 2) si am luat-o de la capat cu toate explicatiile sa-si faca o idee despre bebele meu. De fapt primei i-am spus numa ca ea nu a reusit sa distinga un scaun normal de unul diareic iar cea de a doua nu are timp sa asculte mama, ca doar este satula de mame si de bebelushi...sa o mai lasam in pace, poate. Si acum trebuie sa merg totusi la un medic care macar sa spuna ceva concret nu sa ridice din umeri si sa o tina pe a lui ca trebuie sa manance copilul 900 ml/zi si daca ii spui ca bebe nu duce atat, atunci el sa iasa din cabinet.
Eu stau in Vitan, langa mall, iar la asta la care am mers e la medlife pe grivitei. Dr. ta e mai departe decat atat?

[poze carmina

uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

carmina mai ca uit de ale mele si daca nu uit mi se par tare mici pe langa ale tale...imi pare tare rau...

tu de ce nu mergi la dr la care a mers si ioaana? nu crezi in el? eu m-am programat pt joi...in aceeasi idee: sa vad un doctor competent...inteleg eu ca e foarte bun pe pus diagnostic rapid si bine, nu prost...insa minusul lui e ca nu pierde mult timp cu pacientii...la el e cam pe banda rulanta...iti expita timpul (care am inteles ca e 10 min si costa 200 mii) gata iese si cheama urmatorul pacient...nu prea imi place mie asa dar sunt dispusa sa ma supun daca pune rapid un diagnostic bun ... altfel cica e om tare bun...ma rog, tot ce-ti spun eu e de pe internet...a fost chiar aici un subiect la care a scris si ioana, despre pediatrii buni ...
oricum nu am nimic de pierdut...merita sa incerc...
deci, tu de ce nu incerci? ioana nu te-a sfatuit in sensul asta?
nu stiu, dar numai ghinioane ai...eu macar am o pediatra despre care cred ca-i buna, vine acasa, se poarta impecabil cu copilul, imi raspunde la tel oricand si imi da sfaturi...pare perfecta...acum insa vreau o verificare pt ca sunt speriata pt copilul meu...daca dr stanciu nu mi-o desfiinteaza eu ii raman fidela... nu-i frumos sa o verific dar nu mai pot asa...am epuizat produsele de pe piata...
azi am tot cautat doctori...mi-a mai fost recomandat si o homeopata car am inteles ca este f buna...dar se intoarce din concediu pe 4...o sa o sun sa o vad si pe ea...ca eu nu mai vreau sa bag medicamente in copilul meu...pot sa-ti dau si tie nr ei, daca vrei...
oricum eu sunt genul care nu vrea sa fie in ceata...vreau sa fiu sigura ca fac tot ce pot pt copilul meu...
cat despre mihnea....el pare bine facut, nu inteleg ce se intampla...nu pare un copil nemancat...oare ce se intampla?imi pare tare rau...dar poate mergi la unul din doctorii astia si pana la urma ii rezolvi problema...

pupici lui Mihnea si sanatate multa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

carmina doctorita noastra are cabinet la dispensarul bujoreni, pe bl. timisoara. Eu nu platesc nimic cand merg la ea la consult pt. ca suntem toti inscrisi la ea. Dar cred ca primeste si fara sa fii inscrisa.. si din cate tin eu minte, consultatia e in cazul asta 200 de mii.

Vlad si Ana
Sa traim bine!

Mergi la inceput

Multumesc Cristina, Dr. Stanciu mi-a fost recomandat de Ioana si chiar l-am luat in calcul, dar eram disperata atunci cand avea diaree si urgent urgent m-am dus la Marcu. Nu mi-a placut nici prima data, dar am zis ok, a scapat bebe de diaree si fara decalotare si oricum normal este sa mergi la control macar de 2 ori la acelasi dr. Dar ieri a fost picatura care a umplut paharul. Despre Stanciu am citit si eu ca e pe banda rulanta la el si asta nu-mi place. Pt. ca tu ca mamaica apuci sa spui 2-3 cuvinte, el se plictiseste si mi-a fost teama sa nu patesc ca la Marcu. Dar acum ca a fost si Ioana la el, tot cu o diaree care nu era din cauza lactozei, parca imi vine si mie sa merg tot la el si sa-mi spuna la fel. dar ma gandesc ca poate nici lor nu le convine ca mergem de la unul la altul si ne plangem ca cel de la care venim nu e bun, ca ei in breasla lor se iubes foarte mult.
Toti bebelushii par in poze mai dezvoltati decat in realitate, numai ca Mihnea arata acum ca un bebe foarte slab, si e si normal la cat mananca...are falcutze dar doar atat. Astept sa-mi vina sotzul din delegatie si sa hotaram atunci ce facem. Sigur daca inca 2 zile de acum inainte va manca la fel o sa vad eu ce fac.
Si pentru Madalina multi pupici si un kka usor si imediat .

[poze carmina

uite cum cresc

Mergi la inceput

Multumesc Gicutza!
Vorbim cand se intoarce sotzul ca inteleg ca-i in Drumul Taberei. Poate o sa-l incerc pe Stanciu sau poate o sa stau naibii in banca mea, ca m-am saturat de mers la doctori.
Ma duk sa incerc copilul, poate i s-o fi facut foame prin somn...sunt cea mai fericita cand mananca chiar si 50 ml.

[poze carmina

uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

Carminaaaaa....
linisteste-te.
sa caut doua pusti?!?! vrei si tu?
se pare ca toti trecem prin aceeasi stare de disperare cind e vorba de dr. si trebuie sa ne obisnuim cu asta, altfel ...
cred ca tie iti trebuie rabdare si bani sa consulti mai multi dr. fara a te enerva de la primul. cu rabdarea cred ca poti s-o rezolvi singura. mai ia cite o tigara daca e nevoie.
este pe aici un subiect cu "bagheta magica". cred ca ar fi mai buuna decit pusca. reusesti sa faci si lucruri bune si sa "rupi picioare" cind trebuie.
numai bine tuturor.

Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Carmina...hai ca ai reusit sa ma ingrijorezi cu mititelul Mihnea pana cand am citit ce greutate si ce lungime are,dupa care am dat fuga la prima pagina sa vad cu cat s-a nascut si apoi fuga din nou la Capraru(pe care am impresia ca-l ai si tu),unde pe la sfarsitul cartii sunt niste grafice despre cum ar trebui sa creasca bebelushi.Mihnea este perfect in grafic.Le-am descoperit si eu cand la fel...ma panicasem vazand pe aici pe forum ce grasuni sunt alti bebei si ce cantitati industriale papa.Si Ingrid e la fel...are 6300 gr. si 63 cm la aproape 4 luni(pe 8 sept. face 4).Ea papa cam 700 ml pe zi la 5 mese si cu pofta de mancare.A avut si perioade in care manca 200ml la o masa...dar asta a fost pt scurt timp(ei cica au din cand in cand cate un boom de crestere si atunci manaca mai mult).Io...crezand ca gata...mananca 200 ml incepusem sa-i fac mereu asa si aruncam juma' de biberon.Lasa copilashul sa manance cand vrea si cat vrea...nu-l forta ca d-aia isi pierde pofta de mancare(asa zice dr. Spock)[btw...am descoperit ca e util sa ai ambele carti..si Spock si Capraru...trateaza lucrurile in mod diferit].Daca el e vioi...se simte bine inseaman ca atat ii trebuie lui.Ingrid a avut o sapt in care nu a luat decat 50 gr. in canditiile in care papa san si acm din 2 in 2 ore.Cand i-am zis doc. ca nu a luat in greutate a zis "pai sa-i dam niste vitamine sa-i stimulam pofta de mancare"..."nu-i trebuie...mananca din 2 in 2 ore"..."atunci las-o in pace,o sa o urmarim sa vedem ce si cum,ar fi bine totusi sa-i bagi o masa de Milumil".Si i-am bagat.A avut si perioade in care cu tot Milumilu' nu lua mai mult de 100 gr. intr-o sapt. dar per total intr-o luna nu a luat niciodata mai putin de 700gr.Asa ca io nu ma mai panichez.Repet...mie mi se pare destul de bine dezvoltat pt varsta lui.Mie nici un doc nu mi-a zis ca ar fi subnutrita si e la fel ca Mihnea.Mergi totusi la doc.,numai sa gasesti unul care chiar sa te lamureasca...Eu am ca pediatra o verisoara de a sotzului...lucreaza la Grigore Alexandrescu.Eu n-o stiam pana sa vina sa vada copilul.E tanara,dar mi-a placut foarte mult de ea,insa n-am testat-o ca nu am avut probleme pana acum(sper sa nu am),nu pot sa-ti spun cat sa pricepe si cat nu.Daca vrei iti dau nr. ei de tel,dar se intoarce din concediu abia pe 4 sept.Atunci o sa vina sa o mai vada si pe Ingrid.

Incearca sa lasi lucrurile asa cum sunt cateva zile si nu-l mai forta sa manance..lasa-l sa i se faca foame.Intre timp incearca sa-l obosesti cat mai mult...faceti gimnastica,fa-l sa rada,scoate-l afara mai mult(mai ales ca acum s-a racorit).Si eu sunt la primul bebe si nu stiu daca e sfatul cel mai bun,dar eu asa as face.Si mai ales incearca din rasputeri sa te calmezi...bebelushii astia simt tot.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

INAIOANA si AMONAR-RAMONA multumesc de sfaturi!am sa ma duc azi la doc ca aici tre sa te duci la doc de casa nu la orice doc!si ei lucreaza pana la 12 si punct!si la urgentza nu poti sa te duci oricum....chiar tre sa fie urgentzaaaaaaaa.........de kkt!ca toata ziua m-am certat ieri cu iubitu meu pe tema asta!dar daca ma duc eu singura ma duc degeaba ca nu stiu sa le explic!STITI CE nici nu-mi inchipui daca i-as fii dat eu altceva decat carne si s-ar fii intampßlat asta!as fii avut toata familia lui in cap!de cacat!ca sunt trei surori binevoitoare si barfitoare!asa au zis ca vai ce nebun e iubitu si gata!si eu-s de kk ca tin sa ma duc cu copilul la doc!m-am linistit acum!ma duc sa vad ce pot face!

Mergi la inceput