Alivencile "doruletz"

Alivenci "doruletz"
O reteta din cea mai bestiala carte de bucate ever: '1800 retete culinare practice' de Iulia & Nicolae OLEXIUC.
Deunazi doruletz poftea la alivenci. Auzisem vag acest cuvant dar m-a salvat ca de obicei cartea de bucate de care va pomenii mai sus. Asadar am purces la treaba:
600 de g de branza de vaci, 60 de grame de unt, 50 de g de smantana, 4 oua, 100 de g malai, 50 de g de faina, sare, unt pt uns tava.
Se freaca untul moale cu sarea, se adauga galbenusurile si apoi branza de vaci, smantana, faina si malaiul si mestecati cu raspundere! Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga galbenusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt, se toarna in ea compozitia si se baga la cuptor 40-50 de minute pana se rumeneste. Se serveste fierbinte cu smantana dulce peste ea. Eu am sa pun data viitoare smantana lichida in compozitie. Si probabil si un pic de telemea asa de gust. Barbate-meu zice ca-i trebe zahar si smantana pe deasupra. Am lasat-o 45 de minute la 175 de grade si am pus-o intr-o tava de ceraminca 30/24 cm. Asadar Alivencile "doruletz"
__________________________
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Raspunsuri

lilanda spune:
papdica, asta samana cu charlota, parol, nici nu zici ca-i neaos romaneasca (baidauei, ai fiert laptele????)
Si ce noroc pe doruletz!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet


papadie spune:
arata mai mult a mamaliga stai ca aduc lampa sa pozez alivanca mai la lumina:-)))
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush



lilanda spune:
quote:
Originally posted by papadie
arata mai mult a mamaligastai ca aduc lampa sa pozez alivanca mai la lumina:-)))
Pai stai sa-mi pun si ocularii, atunci!!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet


papadie spune:
Uite alivenci de aproapeunde pusai si niste brown sugar pe deasupra. vezi ca am modificat si poza de la prima postare.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush


lilanda spune:
quote:
Originally posted by papadie
Uite alivenci de aproapeunde pusai si niste brown sugar pe deasupra. vezi ca am modificat si poza de la prima postare.
Tat bine arata!!!

(acu' vaz ca n-are lapte...tin minte ca doruletz vroia sa afle cine si cum fierbe laptele pentru alivenci...so missunderstood

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet


papadie spune:
mamaliga cu branza si smantana cu un fel de gust de placinta cu branza:)
alles klar?
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush


DidiAlex spune:
a trecut lumea la bucatarela
Asadar, Papadie-aurie, reteta asta n-am incercat-o dar poate, poate cu raspundere o incerc nu inainte de a intreba:
1. branza asta de vaci e cumva Quark, pasta de var?
2. smantana lichida e Schlagsahne?
multzam anticipat si spor la testat noi retete!


papadie spune:
am folosit speisequark.
smantana lichida este schlagsahne (din care faci o frisca beton!)
pt decorat iti sugerez sa pui smantana solida - schmand.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush


Mik spune:
Papadie, sa inteleg ca ai facut alivenci romanesti cu ingredienete nemtesti.
In plus, creatia ta arata frumos. Felicitari ! (complet off topic, as usual, cum ai facut piine la tzest , inchid paranteza).
Intrebarea mea e grea : ce fel de brinza de vaci ai folosit ? arata ca cea din tara ? la ce face aluzie Didi cu 'pasta de var' ? smintina e dulce sau acra ?
Mik.
