Va rog sa-mi spuneti si mie cum se conserva vinetele pentru iarna in lipsa de congelator. Eu am mai incercat acum cativa ani,stiu ca le-am copt, le-am pus in borcane, apoi am pus putin ulei deasupra , le-am capsat si le-am bagat la cuptor.Nu mai stiu daca le-am pus ceva conservant.Stiu ca atunci n-am fost prea incantata de rezultat, parca parea uleiul usor ranced, cand am desfacut borcanul.Mi-ar fi de mare ajutor un sfat de la voi.Multumesc.
buna,eu numai ce le-am terminat deci;le coci,apoi le freci cu putin ulei si sare ,le pui capacele si le sterilizezi 30 de min.Eu fac reteta aceasta de 2 ani si sunt f. multumita.Sa-ti fie cu folos si sa le mananci sanatoasa la iarna.
s.m.
Vinetele la borcan nu am reusit sa le pastrez nici in pivnita. Poate daca pui conservant sau sare mai multa..io nu am adaugat nimik.
Chiar acum coc la vinete.O sa incerc reteta ta, iana_mari.Sper sa iasa bune.Tu le pui tocate la borcan ?Ca eu le puneam asa, fasii.Oare n-ar fi mai bine sa-i pun si putin conservant?Tu le sterilizezi in cuptor sau le fierbi?Multumesc de sfat.
DidiAlex, tu chiar nimic nu puneai? Nici macar ulei?
Susulina ,eu le pun doar sare si ulei , le toc si le amestec ca sa omoginez sarea si uleiul iar sterilizarea o fac in cratita ,deasupra pe aragaz.Dupa ce apa incepe sa clocoteasca o las 30 de min.
s.m.
Eu le-am tinut aproape o ora la cuptor, sper sa fie bine si asa.Daca nu...la anu'le pun si eu la fiert