Salata cu sfecla rosie si hrean.

Salata cu sfecla rosie si hrean. | Autor: doinabita

Link direct la acest mesaj

O sfecla rosie mare(cam de 1 kg.)
2 radacini hrean
putin otet din vin
sare dupa gust.
Se spala sfecla si se pune la fiert cu coaja cu tot.
Radacinile de hrean se curata de coaja, se spala si se dau prin raza-toarea marunta,atentie caci ustura ochii!Peste hreanul dat prin razatoare se pune putina sare si otet ,se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa sa stea o ora.
Dupa ce a fiert sfeca (se incearca cu o furculita),se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare si se pune sa se scurga de zeama.Intr-un alt scurgator se pune hreanul.Cand s-au scurs bine se amesteca bine se mai adaoga sare dupa gust si otet.Se poate folosi salata la fripturi,se poate cosuma pe loc sau se pune in borcane cu putin ulei deasupra si se pastreaza pentru iarna.Nu se sterilizeaza!


bita doina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Daaaa, inainte obisnuiam sa fac salata f. des, o bunatate!
Multumesc ca mi-ai adus aminte de ea; am s-o fac cat mai curand!
Pofta buna!


www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

E buna si sfecla rosie scade colesterolul,la cine are astfel de probleme.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

eu mai adaug putin zahar si putin chimen

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Depinde de gusturi,am facut si eu o data cu chimen si nu le-a placut , mie da dar celorlalti nu prea si am lasat-o asa!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by sheherezada

eu mai adaug putin zahar si putin chimen

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada



da,da...e super....

Dada www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

vacanta maramures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Doina imi poti spune si mie cam cat otet pui? Pe mine ma intereseaza sa pun pentru iarna aceasta salata. Anul trecut am dat-o in bara, a fermentat si am aruncat toate borcanele.
A, si otetul trebuie neaparat din vin?
Merci mult.

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by printze

Doina imi poti spune si mie cam cat otet pui? Pe mine ma intereseaza sa pun pentru iarna aceasta salata. Anul trecut am dat-o in bara, a fermentat si am aruncat toate borcanele.
A, si otetul trebuie neaparat din vin?
Merci mult.

printze



Dar de ce sa pui pe iarna? poti sa o faci proaspata din radacini cand vrei in cursul iernii. E mai bine asa. Radacinile stau mai bine decat salata. Si e si proaspata mereu.

Dada www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

vacanta maramures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Printze,
Daca chiar vrei sa pastrezi pentru iarna se poate si in congelator, sfecla fiarta sau coapta ( e mai buna asta ) curatata de coaja, taiata felii sau chiar intreaga se pune in pungi de plastic sau cutii de inghetatata ( cit iti trebuie ca sa pregatesti o salata )si la congelator. Se scot cu citeva ore inainte , se dezgheata si faci salata .. Nici nu se simte ca a fost congelata.


Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Pun otet dupa gust,si din ala din vin .La cele pentru iarna le pun desupre ulei sa acopere suprafata salatei si cand o folosesc scurg usor uleiul.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anael71 spune:

salata iese f.buna daca sfecla este coapta; intr-o tava ,la cuptor,la foc mic;am facut si cu sfecla fiarta, dar imi place mai mult cu cea coapta, este mai dulce;sfecla se spala si se coace in coaja;

Mergi la inceput