Ce bucate fac din 3 kg de banane?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Limonada de banane

Ingrediente:
- 3 banane taiate in bucatele
- 2 lingurite de miere
- suc de la 1/2 de portocala
- putin suc proaspat de lamaie
- coaja de lamaie

Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus se trec prin mixer si se obtine un piure mai gros.
Cand se serveste, in pahar se pun cantitati egale de piure si apa.


si pe asta am incercat-o dar e inca la rece, nu pot spune cum a iesit

am incheiat citatu`
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Coacktail de banane

Ingrediente:
- 1 sfert de cana de zahar
- 1 sfert de cana de apa
- 12 cuburi de gheata
- 2 banane mari, decojite
- 6 linguri de rom
- 2 linguri de suc de lamaie
- felii de ananas si cirese rosii (optional)

Mod de preparare:
Se adauga apa si zaharul intr-un vas si se pune la foc mic, pana cand zaharul se dizolva. Se creste apoi intensitatea focului si se lasa pana clocoteste. Se obtine un sirop. Se transfera ceea ce s-a obtinut intr-un mixer pentru cocktail (blender). Se adauga gheata, bananele, romul, sucul de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza tot. Se pot orna paharele cu felii de ananas sau cu cirese.




am incheiat citatu`
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Sursa retetelor de mai sus este aici

Pentru a scapa de cat mai multe din ele poti dubla sau chiar tripla cantitatea, dar in mod proportional sa o faci si pentru celelalte ingrediente...

Am aflat si eu ca banana fiarta e foarte interesanta la gust

Pofta buna si sa imi spui cum au fost


am incheiat citatu`
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Mi`ati facut o poftaaaa!!!...

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Joker sunt foarte interesante recetele tale. Multumesc mult. Le voi incerca pe careva din ele, insa cea cu supa din banane nu imi inchipui ce gust are.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

nu stiu, nu am incercat si nici pe mine nu ma prea atrage....totusi se pare ca banana primeaza ca gust in orice combinatie....deci se poate sa nu se simta decat gostul ei, nu si al rosiilor....

am incheiat citatu`
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Cind am banane ce au inceput sa arate a "rascoapte" (deci incep sa aiba pete pe coaja) fac fie Banana bread, ori daca sint in criza de timp (sau chef...) le decojesc si le pun cite trei (mari) in pungi de plastic cu fermoar in freezer (congelator) pentru a le folosi alta data.

Reteta de Banana bread e foarte simpla,(daca tot arzi cuptorul, poti face 2, si pe a doua a poti congela (dupa ce se raceste complet !!!!!) in punga cu fermoar (Freezer bags))Se poate taia felii si in starea inghetata, daca vreti doar citeva felii si nu aveti nevoie de toata.

BANANA BREAD

3 banane coapte, mari
2 oua
1/2 cup (125 ml) sau 8 linguri unt moale
1 1/2 lingura iaurt sau smintina
1 lingurita suc de lamiie
1 cup zahar (o cana de aprox. 250 ml)
2 cups faina (2 cani ~~~ 500 ml)
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cup (1 cana de ~~~ 250 ml) nuci tocate

Se unge o tava de chec de ~~~ 22cm X 10 cm. (Daca aveti tavi mai mici puneti in 2 ... )
Se incinge cuptorul la 350*F (~~~ 180* C)

Intr-un castron larg se pune zaharul, ouale, untul topit, smintina(sau iaurtul), sucul de lamiie si bananele si se amesteca totul cu mixerul pina compozitia e omogena.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, si se amesteca in compozitia lichida. Se adauga si nucile.
Se goleste (cu ajutorul unei spatule de plastic) compozitia in tava pregatita. Se coace cam 55-65 de minute, sau pina cind iese scobitoarea uscata mai ales din centrul tavii.
Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece. (Daca rezistati... )

E DELICIOASA !!!




Mergi la inceput