sensibilitate extrema
lansez topicul acesta ca sa va cer niste sfaturi.
mesajul o sa fie lung (si probabil disperat...). sper ca cei/cele cu un pic de experienta sa aiba rabdare sa-l citeasca si sa ma poata sfatui.
e ceva timp de cind fetita mea (18 luni) are probleme de santate.
deja in primul an de viata a facut o serie faringite sau rino-faringite pe care cu timpul am inceput sa le consideram benigne. se poate sa fi fost in jur de 10 ba poate kiar mai multe... de fiecare data doctorul ne spunea ca-s de natura virala si au fost tratate, in totalitate, fara ajutorul antbioticelor. problemele 'serioase' au aparut odata cu inceperea cresei, cind faringitele au inceput sa aiba si complicatii digestive (voma, diaree, refuzul alimentatiei). asta se intimpla pe cind avea cam 11-12 luni, asadar perioada octombrie-noiembrie. dupa citeva incercari soldate cu aceleasi rezultate, am retras-o de la cresa pe toata perioada iernii (cind i-a fost relativ mai bine, desi...).
noul val de imbolnaviri a inceput cindva in februarie, cu o alta kestie de natura virala, eritem infectios(the fifth disease, in engleza). a avut apoi o gripaurmata apoi de o racealabanala. gripa a fost tratata cu antibiotic. raceala, care a urmat la 3-4 zile dupa gripa, fara. odata raceala vindecata a reinceput sa mearga la cresa: era deja 1 aprilie, sezonul imbolnavirilor frecvente trecuse (dar nu si pentru snoopi...). programul la cresa l-am ales extrem de limitat, tocmai pt a preveni imbolnavirile (3 dupa-amieze pe saptamina, doar). dupa primele 3 zile snoopi a facut o bronsita (tot virala) care nu s-a vindecat cum trebuia cu antibioticul prescris. a urmat o perioada de o saptamina (poate kiar 10 zile) in care facea febralejera seara (in jur de 38 de grade). inca tusea (tuse grasa, bronhiile erau inca incarcate cu mucozitati) si voma des dupa mese. o radiografie toracica a aratat ca nu exista nici un focar de boala pulmonara ci doar semne de bronsita. in skimb analiza urinei a explicat febra nocturna: infectie urinara de origine virala(bineinteles!). un nou tratament cu antibiotic e inceput: augmentin, de data asta, care viza si bronsita prost tratata initial si infectia urinara.
la 3 zile dupa inceperea tratamentului cu augmentin snoopi face febra puternica: 40 de grade in timpul noptii (duminica de paste), 39.5 ziua. examenul medical indica o angina purulenta(de natura bacteriana, de aceasta data). un al doilea tratament cu antibiotic (ospen - ceva penicilina) e demarat in paralel cu augmentinul. anti-termice, anti-inflamatorii sint si ele in 'formatie'. 4 zile mai tirziu, inca sub tratament cu doua antibiotice, snoopi e plina de picatele pe burta, spate, ceafa, palme, talpi, mai putin pe brate si picioare. doctorul infirma banuiala noastra ca ar fi o alergie la tratamentul medicamentos prea dur si ne spune ca e vorba de o noua eruptie de alura virala 
istoricul se opreste aici, fiindca asta se intimpla simbata. de atunci si pina acum eruptia s-a estompat, ba kiar a disparut. insa e clar ca e o problema, undeva.
dar care si unde? :(
la sfirsitul tratamentului snoopi va face niste analize pentru detectarea problemelor la nivelul sistemului imunitar. doctorul ne-a spus insa ca inaintea virstei de 4 ani rezultatele nu pot fi concludente. se va incerca si depistarea unui teren favorabil pt alergii, desi nu cred ca ar explica toate aceste imbolnaviri de diverse feluri.
intrebarile mele le banuiti: a intilnit cineva vreun caz asemanator de copil cu imbolnaviri extrem de frecvente? daca da, orice relatare imi va fi de ajutor: ce tratamente a urmat si care a fost evolutia?
stie cineva sa imi spuna mai multe despre posibilele cauze? despre posibile alte investigatii?
va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Zizee,
Eu cu prea multe nu pot sa te ajut,dar ceea ce vreau sa-ti spun este sa incerci sa-i stimulezi sistemul imunitar!!!!In primul rind cu multe fructe bogate in vitamina C si apoi cu medicamente homeopate.Am mai citit pe aici ca si tinctura de propolis este buna pentru prevenirea infectiilor respiratorii.Imi pare foarte rau ca nu stiu mai multe care sa-ti fie de folos.
MULTA,MULTA SANATATE LUI SNOOPI!!!!
Cristina si Mihnea
PS Poti incerca pe formula-as.ro !!!Aici cred ca vei gasi mai multe despre infectiile virale!!!
lala spune:
buna zizee, noi ne-am confruntat cu asa ceva incepand de la doua luni si jumatate. Inceputul - bronsiolita cu aspect de pneumonie interstitiara (spitalizare, injectii cu antibiotice, etc). Dupa aceaa raceli, viroze.
La recomandarea medicului i-am administrat dupa iesirea din spital Isoprinosine pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea cand avea un an i-au fost facute doua perfuzii cu octagamaglobulina si am inceput sa folosim cu rybomunil. Rezultat: numarul si intensitatea racelilor, gripelor, etc s-a diminuat.
Ref la propolis: am incercat sa-l folosim dar a aparut o iritatie a pielii si am renuntat.
roxanal spune:
Buna Zizee, chiar zilele trecute ma gandeam ca de la intalneala nu am mai stat prea mult de vorba cu tine, si ma gandeam ce mai face Snopi, ca mi-a placut de ea la nebunie...imi pare tare rau sa aud ca treci prin aceste probleme...eu nu am trecut prin asa ceva...dar Maria mea nu a fost racita in viata ei decat de 2 ori...i-am stimulat sistemul imunitar tot timpul, bea sucul de la 2 portocale zilnic, i-am dat si un amestec de catina, propolis si miere, un imonustimulator luat de la plafar, nu-mi aduc aminte acum, dar numai produse naturale, plus de asta am incercat sa-i dau sa manance cat mai variat,echilibrat si din toate grupele de alimente...acum eu nu mai imi aduc aminte daca Snopi mananca bine sau este mofturoasa...daca mai pot sa te ajut cu ceva...oricum eu cred ca stimulandu-i sistemul imunitar se vor mai rezolva din probleme dar nu vor dispare..insa pana mai creste si o sa aflati mai multe despre asta, incearca asa..
pupici
Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva
zizee spune:
tuturor va multumesc din inima pentru raspunsuri.
lala, imi pare rau sa aud prin ce-ai trecut cu micutul tau. din fericire la snoopi n-a fost aczul de spitalizare pina acum (niic nu vreau sa ma gindesc cum ar fi, mai ales pe unde sintem noi :(( ). dar si la ea problemele au aparut tot pe la 2 luni si jumatate si de atunci continua. ce e cel mai uimitor e ca de cite ori mergem in romania (pina acum de 2 ori cite 6 saptamini) e bine merci,nu are nici un fel de problema... nu stiu nimic despre octamaglobulina... ce este si cind se administreaza? ce analize a facut si ce carente au fost gasite? si lui snoopi i-a prescris doctorul un imunostimulant dar abia abia acum, desi era clar de multa vreme ca e extrem de sensibila si desi ii cerusem asa ceva de prin noiembrie. medicamentul se numeste Lantigen B. astept sa termine tratamentul cu antibiotic, de joi voi incepe sa i-l dau. insa modul de administrare presupune rabdare si timp mult, asa ca rezultate, daca vor fi, abia peste citeva luni...
roxana, si eu ii dua lui snoopi suc de portocale zilnic, dar se pare ca la ea nu ajuta teribil... maninca si fructe si legume variate, cred ca are o alimentatie echilibrata. desi nu e o mincacioasa, minca totusi corect. in ultimele 6 saptamini insa, de cind e tot bolnava, e cam trist capitolul asta... mai ales ca au fost cam doua saptamini in care voma in meide doua mese/zi. ma intereseaza sa stiu un pic mai multe despre produsele pe care le-ai folosit. n-am intieles prea bine, sint doua: un amestec facut de tine din catina, propolis si miere si un alt imunostimulant luat de la plafar? sau acel imunostimulant de la plafar contine acest amestec? poti sa-mi dai numele produsului, te rog? ii voi ruga pe ai mei sa mi-l trimita intr-un fel (e likid?)...
sanatate mariei, am citit mai devreme ca si voi aveti ceva probleme cu constipatia. va tin pumnii sa le rezolvati toate: si pe ale ei, si pe ale voastre...
multumesc inca o data, numai bine,
zizi
lala spune:
zizee cauta pe net sub denumirea de gamma globulin si gasesti mult mai multe informatii
gamma globulin a group of globulin proteins in human blood plasma, including most antibodies . These antibody substances are produced as a protective reaction of the body's immune system to the invasion of disease-producing organisms (see immunity ). Injections of gamma globulin are used to create a rapid but temporary immunity in patients who have been exposed to certain diseases.
Perfuzia i-a fost administrata de catre pediatra si a trebuit sa amanam vaccinul de 2 ani cu o luna.
Analizele au fost cele uzuale (sange, urina) si, in plus exudat nazal si faringian.
Poate pe Snoopi ar ajuta-o si schimbarea aerului (noua ni s-a recomndat sa-l ducem cateva zile la mare in iunie-iulie sau septembrie si apoi la munte).
De asemenea am folosit aparatul Salin si unguent pulmex pentru copii (fluidizeaza secretiile bronsice).