cervicita

cervicita | Autor: bijuteria

Link direct la acest mesaj

buna dragele mele prietene mi-am facut curaj si m-am inscris si eu ca am unele nelamuriri si am observat ca din fericire aici ma pot lamuri.Am 22 de ani si acum o luna am aflat ca am o rana pe colul uterin am facut si testul papanicolau si mi-a iesit Cl cred ca nu e asa grav sper si mi-a prescris doctorita cervucid ovule am luat 2 sapt in fiecare seara si mi-a spus ca dupa menstruatie sa ma duc din nou la control si daca mai trebuie sa mai iau 2 cutii de cervucid (initial mi-a spus sa fac tratamentul timp de 3 luni)la inceput am fost fooatre speriata am citit de la voi niste cazuri care m-au speriat dar eu sper sa fie bine pana la urma.Am si eu mai multe intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda 1.Daca imi va face cauterizare asta ma va afecta mai tarziu daca vreau un copil,cat de des poate recidiva cervicita? pot ajunge de la Cl la cancer? sunt foarte speriata, daca fac tratament cu cervucid 3 luni,pot avea contact sexual intre tratament adica dupa o cutie de tratament urmeaza o pauza de 2 sapt pana la uramatoarea intre aceasta pauza pot avea contact ? va multumesc foarte mult, va doresc la toate sanatate multa si copii frumosi.Pusi papa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Uite aici cateva informatii despre cervicita:

La examenul Papanicolau se analizeaza celulele de pe suparafata colului uterin( midificarile acestora -simple , precanceroase , canceroase ).
Testul Papanicolau este cel ce depisteaza HPV-ul - adica celulele colului uterin prezinta modificari(koilocite) specifice in caz de infectie cu HPV.
Infectia cu HPV e depistata la analiza citologica - ( Papanicolau).

In cazul unei leziuni pe col de grad scazut(I sau II) nu se recomanda efectuarea unui test Papanicolau mai devreme de 6 luni - un an.
Daca leziunea e de grad mai ridicat, atunci se impune tratament chirurgical - excizie, conizatie - si evident controale mai dese, o data la 3 luni.

Test HPV - pt. depistarea infectiei cu virus HPV.(este posibil sa fi infectat cu mai multe tipuri in acelasi timp...asta se verifica dor prin testul HPV)

Tipaj viral(genotipul HPV) - genotiparea se face pt. depistarea tipului de virus HPV.
In urma acestuia afli cu ce tulpini esti infectata;el releva daca esti purtatoare a unui HPV cu risc oncogen(tipurile 16, 18,31,33,35,39,45,52,55,56,58 - aceste tipuri pot produce displazii cu celule scuamoase si carcinom cervical, anal, vulvar,vaginal sau penian).
Acestea daca exista, vor fi trecute obligatoriu pe fisa de analiza (adica, cele care pot provoca displazii ale colului uterin), la celelalte tulpini de hpv nu se trece intotdeauna pe rezultatul analizei tipul ci doar existenta lor(depinde de laboratorul care le lucreaza).

Majoritatea condiloamelor genitale sunt determinate de tipurile 6 si 11 de HPV care sunt rar sau deloc asociate cu cancerele invazive.
Iar in cazul tulpinii care provoaca negi, este singura care ofera simptome.

Analiza secretiei vaginale - pentru a vedea daca ai o ciuperca sau altceva alta afectiune de natura bacteriana .

O rana sau inflamare a colului se poate vedea la un control de rutina, tuseu vaginal, (vizual sau manual )al doctorului ginecolog .

Colposcopia este o vizualizare a colului uterin cu ajutorul unui microscop(colposcop), se face atunci cand doctorul a observat o leziune pe col si vrea sa vada foarte bine suprafata ei; ea ofera o imagine mult marita, amanuntita, a leziunii de pe col

Metode de tratare a unei leziuni pe col

Tratamentul consta in :

Electrocauterizare
Folosirea bisturiului electric
Folosirea laserului

Electroexcizie cu ansa este o manevra mai superficiala, dar nu atat de superficiala ca si cauterizarea, prin care se taie portiunea afectata.

Conizatia este practic o "amputare de col". In acest caz, colul se scurteaza, aparand problema de a nu putea mentine o ulterioara sarcina.
Dar ,si pt. aceasta problema exista solutii - cerclajul colului uterin.
Conizatia este folosita pentru cazurile de tip HG-Sil (leziune care indica faptul ca celulele prezinta modificari de tip precanceros, si exista "sansa" ca unele dintre ele sa fie deja modificate canceros).

La excizie se indeparteaza doar zona afectata de celulele anormale ( se "razuie" suparafata colului uterin) , iar la conzitie se taie efectiv o prtiune truinghiulara din partea de sus a colului uterin.

Daca leziunea e de tip LG-SIL (situatie in care celulele de la suprafata colului uterin prezinta anormalitati de forma sau dimensiuni ca urmare a infectiei cu virus papiloma; aceasta displazie nu este cancer, dar ar putea evolua - intr-un numar destul de mic de cazuri- inspre cancer), de obicei se rezolva printr-o electroexcizie, dar unii medici asteapta o perioada de 6 luni pt. a urmari evolutia leziunii, deoarece multe leziuni de tip LG-SIL se vindeca sub tratament - (ovule Cervugid si spalaturi cu ceai de pelin 2 luni la rand - o cutie de ovule pe luna -, sau tratament cu ovule/supozitoare cu propolis si spalaturi cu ceai de galbenele).
Propolisul, galbenelele si pelinul au proprietati cicatrizante, epitelizante, antiinflamatorii si bactericide.
In paralel e bine sa se faca un tratament de intarire a imunitatii, fie prin vaccinuri imunomodulatoare, fie pe baza de plante - ulei de catina, spirulina, echinaceea. Tratamentul pe baza de plante e de lunga durata, trebuie luat luni la rand, dar are efect.

Daca leziunea se mentine de tip LG-SIL si dupa 6 luni, atunci se face electroexcizia.

Persoane cu acelasi diagnostic de LG-SIL par a fi fost rezolvate cu o simpla cauterizare.

La femeile insarcinate daca virusul este in faza latenta, inactiv, nasterea poate decurge normal, fara a fi pus in pericol fatul.

Problema apare daca virusul este in faza activa si este manifest, atunci trebuie discutat neaparat cu medicul acest aspect.

Mai intotdeauna auzim de SIDA, de herpes sau hepatite....HPV-urile au ramas cumva in tacere, sau umbra.

Sunt peste 200 tipuri de HPV - majoritatea dau negi normali sau negi vaginali ( creste de cocos), dar sunt si unele tipuri care dau manifestari orale.

Exista insa si urmatoarele tipuri ( 16, 18,31,33,35,39,45,52,55,56,58,) care pot da leziuni ale colului uterin.
La 10% din femeile afectate aceste leziuni pot evolua ...in ceva mai grav.
Leziunile sunt perfect tratabile, mai ales daca o faceti in faze incipiente.

Perioada de incubatie este de 6saptamani pana la cateva luni.
Se pot transmite si prin atingere epidermica.
Leziunile infectioase sunt autoinoculabile.

Conform ultimului tratat de medicina aparut in America in legatura cu HPV-ul, s-ar fi dovedit ca infectia hpv - afecteaza cam toate femeile ( nemaifiind considerata BTS ) insa doar destul de putine au probleme din cauza lui .
Oraganismul poate lupta singur impotriva virusului si s-a dovedit ca femei infectate AU SCAPAT DEFINIT DE VIRUS DIN ORGANISM.
Prin urmare varianta in care il avem toata viata a ramas invechita.

Vaccin nu exista ( inca este in lucru ), dar corpul nostru il poate invinge singur. Daca la doua analize HPV - executate la 18 luni distanta - HPV -ul nu mai exista - te poti considera complet vindecata !
Au existat cazuri foarte multe de femei depistate cu acest virus, care la urmatoarele teste HPV - au iesit negative.

Este in teste UN VACCIN CONTRA HPV CARE DISTRUGE SI RADACINILE CU RISC MARE ONCOGEN. stiam si eu de vaccinul asta..dar nu stiu daca se gaseste in farmacii.abia a fost scos pe piata

Nu te speria,mai ales ca ti-a iesit la papanicolau C1,inseamna ca rana nu e mare si e posibil sa-ti treaca cu ovulele pe care ti le-a dat dr.Dealtfel e bine ca ai descoperit-o la timp.

Daca faci cauterizare(ceea ce eu nu cred ca e cazul la tine,oricum trebuie facuta mai intai o colposcopie,dar dr tau stie mai bine)nu te va afecta,poti sa faci copii.De la C1 poti ajunge la cancer dar asta in timp,cred ca poti avea contact intre tratamente,trebuia sa fi intrebat totusi medicul cu toate ca nu ai facut cauterizare ca sa ti se interzica actul sexual.

Sper ca te-am lamurit cat de cat,mai scrie-ne sa ne spui ce-ai facut si cum te mai simti

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Initial creeata de bijuteria
1.Daca imi va face cauterizare asta ma va afecta mai tarziu daca vreau un copil,cat de des poate recidiva cervicita? pot ajunge de la Cl la cancer? sunt foarte speriata, daca fac tratament cu cervucid 3 luni,pot avea contact sexual intre tratament adica dupa o cutie de tratament urmeaza o pauza de 2 sapt pana la urmatoarea intre aceasta pauza pot avea contact ?

Poti avea copii dupa cauterizare, daca aceasta va fi necesara.
Cervicita poate recidiva, este inflamatia colului uterin si orice conditie favorizanta duce la recidiva.
De la C1 la cancer se ajunge greu, in multi ani, dar extrem de rar. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te tratezi.
In saptamanile de pauza intre tratamente poti avea contact sexual, dr. iti poate da voie si in timpul administrarii ovulelor, dar cu prezervativ. Insa ar fi bine sa te limitezi la perioadele de pauza.

Sanatate !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Diana stii mai multe amanunte despre excizia lletz?Eu treb sa merg vineri la dr sa o fac si mi-e o frica....oare dureaza mult interventia ?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Dana, stiu ca excizia LLETZ se face cu ansa diatermica si este mai usor suportata de paciente.

Fragmentul luat cu ansa respectiva poate fi analizat pt. a se vedea de ce natura este tesutul.

Durata depinde de extinderea in profunzime a leziunii si de suprafata ei.

Succes !

Edit: uite un subiect stufos despre cervicita si cauterizari, sigur vei mai gasi povestite experiente de-ale fetelor.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Multumesc Diana ,abia astept sa trec peste asta

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijuteria spune:

va multumesc din suflet dragele mele chiar m-am linistit oarecum pana ma voi duce din nou la control,acum sunt la menstruatie si cam pe saptamana viitoare ma duc la control abia astept sa aflu daca mai trebuie sa continui tratamentul cu ovule (ca e cam neplacut) si sa va spun si voua cum ma mai simt va pup pe toate si va multumesc

Mergi la inceput

Ma bucur Bijuteria ca e mai bine si ca ti-am putut fi de folos cu ceva,nu te speria,sunt cazuri cu mult mai grave....inclusiv cazul meu

Am fost la dr,am scapat de excizie,acum astept rezultatul cam peste o luna,sper sa fie ok.

Dana cu Paul(8.09.2000) & Ana Maria(6.09.2004)

Mergi la inceput

buna dragele mele ma intorc cu vesti mai bune.Am fost la control si mi-a spus ca rana inca e dar nu mai e asa aprnsa si poate nu mai e nevoie de cauterizare daca mai continui cu cele doua cutii de cervucid.Sunt putin mai linistita in privinta asta dar a mai aparut o problema probabil cauza producerii ranii, racesc foarte des la ovare chiar foarte des acuma am inceput un tratament dar daca nu da rezultate va trebui sa iau injectii asta e, mi-e cam frica pantru ca daca am inceput la 20 de ani sa fiu asa sensibila nu stiu ce voi face pe viitor.E v-as ruga sa ma sfatuiti cu un tratament pe baza de plante, natural daca stie cineva pentru racelile mele dese si chiar pentru rana de pe col,cred eu ca nu ar avea nimic rau sa merg in paralel si cu un tratament natural.Va multumesc mult pentru sfaturi,va pup si multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Ma bucur ca esti bine cu rana,in legatura cu raceala aia,poti sa o tratezi si sa ai grija pe viitor daca te simti asa de sensibila(sa nu-ti fie frig la picioare,sa nu bagi mainile in apa rece etc)

La celalalt subiect de cervicita pe care mi l-a dat Diana http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47864 gasesti si retete cu spalaturi care te vor ajuta cu rana,trebuie numai sa ai rabdare sa citesti

Si eu sunt bucuroasa ca mi-a iesit bine rezultatul de la excizie,urmez tratament in continuare si astept sa se refaca colul(cica cam in 3 luni)

Dana cu Paul(8.09.2000) & Ana Maria(6.09.2004)

Mergi la inceput

buna fetelor!
Am crezut ca voi veni cu vesti bune dar se pare ca nu e asa.
Dupa tratamentul de 2 luni cu cervucid am sperat ca mi sec va vindeca rana dar se pare ca e necesara cauterizarea din pacate.Sunt foarte speriata mi- e o frica de mor, nu atat de interventia in sine cat de urmarile de dupa.Adica mi-e frica sa nu revina iara rana ,sa nu racesc si sa fie mai rau nu stiu ce sa fac sunt foarte trista.Nu pot sa intaleg cum am putut sa patesc asa ceva la 20 de ani, ce voi face la 40 de ani? nu mai inteleg ce e cu mine.Si ca sa fie si mai rau bunica prietenului meu are 60 de ani si are cancer in faza 4 si cand o vad cum se chinuie si cat sufera nu pot sa nu ma gandesc la mine si cum voi ajunge eu la 60 de ani daca mai apuc aceasta varsta.nu as vrea sa va mai intristez si cu problemele mele dar stiu ca voi imi intalegeti necazul.Poate ca nu e asa de grav si sunt sigura sunt alte femei care au probleme de sanatate mai grave decat a mea dar nu stiu ce sa mai fac.Totusi eu vreau sa incerc un tratament naturist dar nu stiu cu ce, pentru intarirea imunitati pt ca racesc foarte des la ovare.Poate cineva a incercat ceva si ia fost bine, sa-mi zica si mie.In speranta ca nu v_am plictisit va sarut pe toate si sa aveti parte de cat mai mulata sanatate voi si copii vostri. Va sarut papa
Sper sa vin cu vesti mai bune peste o luna.Numa bine

Mergi la inceput