Copiluti de mai-iunie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 30
nelia spune:
Loreen, eu chiar vreau sa cred cu incapatinare ca functioneaza, desi vad si singura ca nu intotdeauna si nu la orice copil. Dar tot zic ca merita sa incercam, rau nu prea are cum sa faca, chiar daca sint de acord ca nu rezolva intotdeauna problemele sau nu defintiv. Eu cred ca cerem prea mult de la micuti. Ma uit la Tudora, cit de cuminte e, dar citeodata pur si simplu se uita la mine so o vad, o simt clar ca nu intelege ce vreau de la ea. Dar mi se intimpla acelasi lucru si cu Agata, desi mie mi se pare atit de logic ce-i spun si ce-i explic. Si simplu... si uit mereu sa ma intreb: oare citi ani mi-au trebuit sa ajung sa spun ca ca e logic si simplu de inteles. Am uitat cit de ilogic si greu mi se parea cind eram mica. Si mai stiu ca si acum sint situatii si lucruri la care ma uit ca ala la poarta noua pentru ca pur si simplu nu inteleg ce se vrea de la mine... si merg pe bijbiite, bijbiiala care nu are cum sa nu enerveze si deranjeze pe unul sau pe altul.
Monu, dar de ce nu-i spui pur si simplu ca bebelusul este adus deja de tati si e in burtica ta. Ca tati l-a pus acolo ca sa ai tu grija de el, sa creasca mare, asa cum a crescut si ea si in scurt timp va iesi afara, va fi mic tare la inceput, dar dupa aceea va avea cu cine sa se joace. Ea il simte, ar fi nefiresc sa fie altfel... trebuie sa i-l arati, sa te porti ca si cum e deja nascut si nu trebuie sa fie deranjat pentru ca acum face nani, acum maninca, acum vrea sa se joace... cind va misca mai tare sa o lasi sa-l simta miscindu-se si sa-i spui ca ce joaca cu ea, ca face special pentru ea ce face, pentru ca pe ea o iubeste cel mai mult. Daca folosesti cuvinte pe care le stie si le intelege, sint sigura ca va avea grija de surioara ei inca din burtica si se va simti bine ca va fi luata ca parte activa a ceea ce se intimpla in viata voastra de familie. Pe de alta parte, si Alexia e micuta tare, nu poti sa-i ceri imposibilul, va intelege ea cu timpul. Aveam o colega de servici care era insarcinata in vreo 7 luni si mai avea o fetita de vreo 18 luni. Tot i-a spus de la inceput ce are ea in burtica si cum se vor petrece lucrurile, dar fetita nu dadea semne ca intelege. Aceasta avea un obicei, cind se supara musca sau dadea cu picioarele in copii, dar si in adulti... Si intr-o zi imi spune ca, cu o seara in urma, suparata ca i-a interzis sa se joace cu ceva periculos, a incercat sa o muste de burta, si ea tot se ferea si fetita umbla cu gura dupa burta ei sa o muste... Cind a vrut sa o calmeze, s-a asezat si a inceput sa dea cu picioarele, dar numai in burta... Si atunci mama a fost sigura ca fetita cea care parea ca nu intelege nimic, se razbuna in acele momente pe bebelusul inca nenascut, deci intelesese ca acolo era un copil ca si ea, demn de razbunarea ei. Si apoi sa nu o uitam pe Maya Florentinei... cum iubeste si pupa ea pe fratiorul din burtica lui mami, de mi-ai venit lacrimele cind am citit si am vazut pozele!
Androix, acum am citit mesajul tau pe indelete si cel din urma cu gazda. Am ris de una singura, haioasa mai esti si tu.
Noi am stat acasa in dupa-amiaza si seara asta! Ne-am costumat, am dansat, am facut chec cu banane, facind bucataria praf si pulbere de faina, am adus o mitza in casa, i-am pus motocei si s-a jucat aia de nu a mai putut si ne-am uitat la Mary Poppins. M-am saturat de stat numai prin parcuri, ca toata vara le-am batut si razbatut. Acum ma duc sa le dau sa pape, sa le spal si sa le culc. Cred ca adorm eu inaintea lor, ca tare obosita ma mai simt!![]()
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
NewMami spune:
Salutari la mamic si bebici mai mari sau mai mici (burtici).
Ne-am intors si noi ieri seara din vacanta. As putea scrie un roman dar ma limitez, in cateva cuvinte a fost superb si as reface oricand cu cea mai mare placere o asemenea vacanta. Acum ma gnadesc cu nostalgie la locuirile vizitate si de abia astept vacanta urmatoare in noiembrie.
A fost destul de obositor dar a meritat ( ~ 3,000 km) plus zborurile.
Patrick mi-a dovedit inca o data ca e un copil deosebit de cuminte si adaptabil. Doamne iti multumesc ca a fost sanatos si n-am avut probleme in afara de faptul ca a ragusit cum am aterizat la Calgary si inca continua sa fie ragusit. Altfel a mancat de ne-a spart, nu-mi vine sa cred cat a putut sa bage in el (avem 10 kg si 100 grame - deci am trecut si noi la categoria grea). Uneori nu razbeam pe doua fronturi sa racim mancarea. A mers cot la cot cu noi in toate barurile, restaurantele, pe ghetar de 300 de metrii, pe munte, lac, ferry, vaport si i-a placut la nebunie. Cu avionul n-a avut nici o problema doar ca la dus ne-a innebunit cat ne-a calarit. Era foarte obosit si el nu e invatat sa dorma sau stea in brate la noi. Noroc ca la intoarcere a avut si el loc si a fost alta mancare de peste. Nici n-au pus bine avonul pe pista si dormea dus.Singura problema pe care o avem cu el este acum acasa ca s-a invatat sa doarma in camera cu noi si acum are pretentia sa stau in camera cu el. Deci ma inscriu si eu in clubul "copiilor stricati in vacanta". Dar cred totusi ca deja suntem pe calea cea buna si pana marti cand mergem la serviciu si gradinita sa dorma din nou la ora 8 seara si singurel fara treziri si alte fite.
A incercat sa faca si vre-o doua crize de personalitate - una intr-un restaurant de a trebuit sa iesim cu el afara dar cand vazut ca nu-i tine s-a potolit. altfel e un mamos si jumatate iar eu ma topesc cand il vad cum ma pupiceste si se alinta pe langa mine.
N-am avut timp sa citesc din urma dar sper ca toata lumea este sanatoasa si sa aud numai lucruri de bine.
va pup si mai revin dar acum e deja 1 noapte, vreau sa termin de incarcat pozele pe webshots si sa fac si nani.
Un weekend cat mai placut va doresc.
NewMami &
Patrick Ryan
ioanailincam spune:
Neata! De cateva zile ma tot chinui sa scriu, dar nu reusesc... din diverse motive.
Suntem bine, sanatosi, dar am fost cam intoarsa pe dos zilele astea. Am fost si i-am zis sefei ca ma car, nu a reactionat rau (normal,cand i-am zis la ce conditii plec nu avea cu ce sa ma retina), dar vrea sa mai stau 2 luni sa-i formez un om
. Evident nu pot sta atata si trebuie sa ma duc luni sa negociez 5 sau 6 saptamani maxim, iar mintea mi se invarte de atatea strategii cate imi vine sa aplic.
Multumesc pentru urarile de bine si felicitari, abia astept sa ajung acolo, nu ca e munca mai putina, dar sefii sunt extraodinari, ceva de genul te trimit ei acasa daca nu pleci singur.
Altfel, nu am facut nimic palpitant zilele astea si am senzatia ca am cam irosit concediul (cand ma gandesc ca acum o saptamana pe vremea asta ma prajeam la soare
). Nici parcurile nu le-am batut, am reusit sa plec o data la film doar eu cu barbatul, am fost o data in Cora si cam atat. Cand sunt la munca ma plang ca ce-as face daca as fi libera, iar cand chiar am un pic de timp stau ca vaca si vegetez
. Poate se schimba ceva azi ca vad ca s-a remediat si vremea; dar evident ca azi e zi de facut mancare + piureul lui Mogo. Macar intr-un parc sa ajungem, poate in Herastrau ca tot se plangea frate-meu ca nu a fost niciodata.
Elisor/OlgaM - fantastic cum si-au dat fetele drumul in acelasi timp la mers
. Olga, ai sa vezi ca nu mai e mult si o vei alerga prin parcuri cat te tin picioarele. Spor la facut bagaje si sa va mearga bine acolo unde va mutati temporar!
Gata, ma duc sa dau startul la bucatarit, ca am multe ajutoare si poate dureaza mai putin. Pupici si sper sa mai intru, mai ales ca azi sunt ultimele zile de liberttate: de luni ma apuc de invatat
.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...