Compotul incepatorului

Compotul incepatorului | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu o rugaminte, poate par naiva, dar chiar nu vreau sa dau gres asa ca prefer sa par oricum numai sa pot face corect ce am de facut.

Vreau sa pun compot de pere si piersici pt la iarna pt baietelul meu de 2 ani. Vreau sa folosesc fructoza in loc de zahar si sa NU folosesc conservant.

Cum procedez asa step by step? corectati-ma unde gresesc si unde omit ce trebuie facut:

1. cumpar borcane cu filet, de 400 gr, si le sterilizez
2. cumpar fructele mai taricele asa, si le spal, le tai in doua, scot casuta de seminte la pere si samburele la piersici ca altfel nu-mi incap de 2 in borcan
3. aranjez in borcane fructele, torn siropul de apa si fructoza sa le acopere (cata fructoza sa pun si cata apa, cum sa-mi dau seama in cata apa sa dizolv fructoza ? a ok cu apa rece? )
4. pun capacele la borcane
5. intr-o oala larga pun apa cat sa ajunga pana la jumatatea borcanelor si pun borcanele acolo (sa pun o carpa pe fundul oalei inainte de a aranja borcanele?)
6. pun oala cu borcanele la fiert pe aragaz la foc normal pt 1 ora sau 2 apoi le scot, le intorc cu fundul in jos, dupa care le reasez normal intr-o ladita si le acopar cu o patura
7. A doua zi pun borcanele in aceeasi oala cu apa si le bag la cuptor pt 15 minute ?

scuze ca insist si am deschis topic nou, dar nu m-a sfatuit nimeni inca a topicul cu "conserve pt iarna" si eu vreau sa pun de compot in weekend

merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Ti-am raspuns eu!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Hai sa-ti spun cum fac eu.
Borcanele de 800 g le umplu trei sferturi cu fructe spalate in prealabil, pun 4 linguri de zahar tos in fiecare borcan, completez cu apa rece, infiletez borcanele bine, dupa cale le sterilizez pe foc 20 de minute, din momentul in care fierbe apa. Cand sunt gata le acoperi cu un prosop si le lasi sa se raceasca bine. Eu le pastrez de la un an la altul, si sunt foarte bune. Aceiasi reteta o folosesc pentru toate fructele.
Spor la treaba!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

printze fata vrea cu fructoza nu cu zahar.
Lia eu cred ca e ok si proportiile de apa/fructoza trebuie sa fie specificate pe pachetul de fructoza...nu?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Imi cer mii de scuze. Am citit postarea initiala pe diagonala! Data viitoare voi fi mai atenta!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ei, nu-i problema...se mai intampla si altora!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Multumesc mult tuturor!

Mergi la inceput