Ce asi putea face... ?

Ce asi putea face... ? | Autor: Sharay_Gina

Link direct la acest mesaj

In viata chiar daca ,am trecut prin greu m_am descurcat singura de la 18 ani.Visul de mic copil s_a implinit cu cinci ani in urma ,sa am o familie ___coltul de refugiu din care nu ma scoate nimeni afara,acolo unde ma simt in siguranta si iubita.Atit de mult imi doream toate astea ,cit de mult am luptat ,imi dau seama acum ca totul a fost inzadar...casa de piatra asa cum am primit urarile de la nunta,s_a transformat in una de nisip.
Relatia dintre noi a fost placuta pina sa ramin insarcinata,totul s_a schimbat pe urma,el era mai rece ( sarcina am pastrat_o datorita lui).In timpul sarcini si trei ani dupa, el era mereu plecat in interes de serviciu inafara .Era tot mai distant, ne vedeam doar sera pt doua ore ,iar atunci gasea sa citeasca un ziar sau sa se uite la Tv.Nu am spus nimic ,mereu lasam de la mine si il compatimeam in sinea mea ,pina intr_o zi cind nu mai suportam singuratatea ,oare pentru ce traiesc?Nu am nici o multumire sufleteasca bani ,vacantele ,cadourile scumpe primite ,nu ma incalzesc cu nimic ... Relatia sex_ulata nu mai exiosta mai bine de un an,respectul a disparut odata cu prima plalma trasa... de dragoste ,nu mai incape vorba .Ce sa fac ,sa continui relatia doar pentru ca exista bebita ,voi ce credeti casatoria la ce bun este?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Draga Gina, bine ai venit in familia noastra. Imi pare foarte rau pentru perioada grea prin care treci. Eu cred ca totusi ar trebui sa stai de vorba cu sotul tau si sa-i pui pe tapet tot ce te deranjeaza, sa-i vorbesti deschis.
De unde aceasta schimbare dupa ce ai ramas insarcinata? Oricum nu cred ca merita sa stai cu cineva cu care nu te intelegi si care nu te respecta,doar ptr. ca aveti un copil.
Imi pare rau ca nu-ti pot da un sfat concret dar iti doresc din suflet ca Dumnezeu sa fie alaturi de tine si de cea mica, sa te ajute si sa-ti arate calea cea dreapta.
Multa sanatate,
Maadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Draga Gina,

Imi pare rau ca treci prin aceste momente. M-am tot gandit ce as face in locul tau si cred ca cel mai bine ar fi sa stai sa discuti cu el si sa-i spui nemultumirile tale. Singura chestie urata de care eu nu as trece este faptul ca a fost o palma data. Eu nu as ierta un astfel de lucru, dar poate ca daca stati si discutati, poate vei reusi sa aflii ce la impins la un lucru ca asta. Multa bafta!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Bine ai venit, Gina! Imi pare rau ca treci prin asta. Si eu am avut destule -ri cu sotul meu. In cateva randuri am fost chiar hatarata sa-mi iau copilul si sa plec. Dar am ramas, pentru copil in primul rand. Cred ca majoritatea casniciilor trec prin astfel de situatii. De noi depinde sa trecem peste ele, sa fim mai toleranti si un pic mai intelepti. De dat, nu a dat niciodata in mine. Cred ca daca ar da, n-as mai putea sa stau cu el! Sau, nu stiu, probabil ca i-as mai acorda inca o sansa, dar ULTIMA! Daca ar repeta, ADIO! Totul este sa nu mai dea niciodata in tine. Incearca sa discuti cu el si sa comunicati. Pana la urma asta cred ca asta este secretul unei casnicii, comunicarea. Stati de vorba si vedeti daca mai exista ceva intre voi. Daca nu mai exista decat ura si stati numai pentru bebe, nu are nici un sens sa prelungiti agonia. Bebele va creste, va simti toata atmosfera tensionata si va suferi. Voi stiti cel mai bine ce sa faceti. Cercetati-va sufletele. Sa va dea Domnul multa intelepciune.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Draga Gina,
imi permit sa fac un rezumat din mesajul tau. Dragoste nu, respect nu, prietenie nu, palme (vorbeai de prima, au fost si altele!!!?). Copilul, daca la el te gindesti are nevoie de un TATA ACTIV care chiar sa-si indeplineasca functia (chiar daca relatiile intre voi nu merg bine). Nici asta nu se intimpla din pacate. Eu cred ca raspunsul il ai deja, trebuie numai sa gasesti resursele pentru a incepe noua viata pentru tine si bebele tau, care cu siguranta merita ceva mai bun decit un tata absent fizic si afectiv si o mama abuzata sentimental si fizic.
Iarta-mi cuvintele si tonul daca te supara,
cu sinceritate,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Decit asha tata mai bine de loc, copilului nu-i vei face nici un bine, daca va trebui sa stea sa vada cum tatal lui te loveshte, refa-tzi viatza pt. binele tau shi al coilului tau, nu neaparat cu un nou partener, deocamdata singura, shi ce o sa-tzi mai aduca viatza o sa vezi.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Imi pare tare rauca treci prin asemenea momente.Eu as incerca sa stau de vorba cu el dar din cate inteleg eu nu prea mai ai cu cine vorbi.Ideal ar fi sa revina pe drumul cel bun si sa va cresteti impreuna copilul dar daca vezi ca nu se poate eu zic sa te rupi.Lacrimile tale si nefericirea ta se vor rasfrange asupra copilului si nu e bine deloc.Sper din tot sufletul sa se rezolve totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Gina,
mi se rupe sufletul cind mä gindesc prin ce treci !
Din partea ta, ai fäcut totul corect si asta face situatia si mai dureroasä. Pärerea mea este cä trebuie sä aveti de urgentä o confruntare serioasä. Intreabä-l in primul rind, cu ce i-ai gresit? Atacä-l cu toate intrebärile care nu-ti mai dau liniste, dar dä-i de inteles cä stii ce vrei! Nu e normal ca unul sä dea totul, iar celälalt nimic! Poate lucreazä mult, nimic de zis, dar nici asa de mult, ca sä vä vedeti numai citeva ore pe zi! Asta e o farsä, si cred cä are o viatä paralelä. Scuzä-mä cä-ti spun asta, nu vreau sä te amäräsc si mai tare, dar asta e scuza cea mai plauzibilä pentru sotie in astfel de cazuri! Nu-ti läsa mindria cälcatä in picioare, chiar dacä il iubesti!!! Sä nu mai ai sex un an de zile, este de neconceput !!! Scuzä-mä, dar aici este clar cä are pe altcineva, iar tu te omori cu tot felul de ginduri negre !!! Pe un astfel de tip,
l-ar servi la micul dejun!!! Cum iti inchipui viata de acum incolo?
Dacä dupä 3 ani esti disperatä si nu stii ce sä mai faci, cit crezi cä mai rezisti? Pärera mea este, sä fii de acum egoistä si sä te gindesti numai la tine si al bebita ta!!! Prinde-l cu ceva la minä, divorteazä si fä in asa fel sä vä intretinä pe voi, familia lui!
Un astfel de bärbat, care nu stie sä pretuiascä ceea ce are, meritä sä primeascä dublu inapoi. Crede-mä cä viata färä el, este de o mie de ori mai frumoasä, ca acum. Nu esti nici prima, nici ultima care isi creste copilul singurä, sau chiar mai bine, poate ai sansa sä dai peste un bärbat care stie sä te pretuiascä si pe tine si pe bebitä!
Gindeste-te cä acum esti ca o prizonierä, legatä de miini si de picioare, iar viata nu are nici un sens färä multumire sufleteascä!!
Aceastä multumire o sä o träiesti cind vei hotäri singurä ce ai de fäcut. E greu sä iei o astfel de hotärire, cind te gindesti la copil, dar in situatia ta, bebitä nu prea are din päcate prea mult de pierdut. Dacä te- a pälmuit, te-a degradat, si poate va veni si mai räu. Scuteste acest copilas de scene pe care nu trebuie sä le vadä!
Creeazä-i un mediu plin de armonie; crezi cä bebitä nu simte cä tu esti nemultumitä? Si incä ceva: cind sotii nu mai au ce sä-si spunä, e foarte grav!! Se pare cä el e un las si nu are curajul sä-ti spunä ce l-a determinat sä se comporte asa; ia tu häturile in minä si pune punctul pe i.
Eu iti doresc tot binele din lumea asta, tie si lui bebitä si tine-ne la curent cu evenimentele. Sintem cu gindul la tine!!!
Mult noroc si curaj.
Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

Gina,
imi permit si eu o sugestie: inainte sa renunti la casnicie, incearca ultima tentativa de recucerire. spui tu ca ai tacut mereu, nu ai protestat, nu ai explicat nimic. tacerea e buna, dar nu mereu. comunicarea este cheia. este imposibil ca un barbat, care s-a casatorit din dragoste, sa nu isi mai iubeasca sotia asaaa, din senin, tocmai cind mariajul se implineste printr-un copil. crede-ma ca este imposibil. de multe ori noi, femeile, nu de dam seama cit de mult ne dezamagim iubitii, sotii, chiar si copiii. asa cum tu nu esti fericita cu darurile scumpe si ai prefera atentie si dragoste, tot asa si barbatul este doritor de tandrete, seductie, comunicare...eu cred cu toata taria ca barbatii jinduiesc dupa parteneriat egal in mariaj. o sotie supusa, tacuta, dar care face toata treaba in casa si are grija de copil...nu constituie un ideal si nu e asa usor de iubit. flacar merita intretinuta, nu trebuie sa uitam ca suntem femei! incearca sa redevii ceea ce ai fost la inceput cind s-a indragostit de tine si te-a dorit pentru totdeauna! ai grija de tine, incearca sa comunici mai mult, ai grija de el in primul rind. citeodata e nevoie sa facem noi primul pas. daca sta la teveu in loc sa petreaca timpul cu tine...hehe, cite metode exista sa ii atragi atentia cu o gluma, o conversatie lejera si vesela, sa il seduci si sa ii arati ce mult inseamna pentru tine...nu stiu de ce femeile cred ca ele sunt indreptatite sa primeasca atentie si sa fie intelese in permanenta din partea barbatilor fara sa dea nimic in schimb? casatoria nu este punct de finish, ci unul de inceput. in fiecare zi muncesti cu mintea si inima sa consolidezi relatia. nimeni nu iubeste pe cec in alb.

asa ca, succes! si scuze pentru parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by maudi

Gina,
imi permit si eu o sugestie: inainte sa renunti la casnicie, incearca ultima tentativa de recucerire. spui tu ca ai tacut mereu, nu ai protestat, nu ai explicat nimic. tacerea e buna, dar nu mereu. comunicarea este cheia. este imposibil ca un barbat, care s-a casatorit din dragoste, sa nu isi mai iubeasca sotia asaaa, din senin, tocmai cind mariajul se implineste printr-un copil. crede-ma ca este imposibil. de multe ori noi, femeile, nu de dam seama cit de mult ne dezamagim iubitii, sotii, chiar si copiii. asa cum tu nu esti fericita cu darurile scumpe si ai prefera atentie si dragoste, tot asa si barbatul este doritor de tandrete, seductie, comunicare...eu cred cu toata taria ca barbatii jinduiesc dupa parteneriat egal in mariaj. o sotie supusa, tacuta, dar care face toata treaba in casa si are grija de copil...nu constituie un ideal si nu e asa usor de iubit. flacar merita intretinuta, nu trebuie sa uitam ca suntem femei! incearca sa redevii ceea ce ai fost la inceput cind s-a indragostit de tine si te-a dorit pentru totdeauna! ai grija de tine, incearca sa comunici mai mult, ai grija de el in primul rind. citeodata e nevoie sa facem noi primul pas. daca sta la teveu in loc sa petreaca timpul cu tine...hehe, cite metode exista sa ii atragi atentia cu o gluma, o conversatie lejera si vesela, sa il seduci si sa ii arati ce mult inseamna pentru tine...nu stiu de ce femeile cred ca ele sunt indreptatite sa primeasca atentie si sa fie intelese in permanenta din partea barbatilor fara sa dea nimic in schimb? casatoria nu este punct de finish, ci unul de inceput. in fiecare zi muncesti cu mintea si inima sa consolidezi relatia. nimeni nu iubeste pe cec in alb.

asa ca, succes! si scuze pentru parere.

Draga Maudi, e unul din cele mai intelepte sfaturi pe care le-am citit aici.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga mea,
As fi spus si eu ca maudi, daca nu ai fi mentzionat "prima palma". Felul in care ai spus-o ma face sa cred ca au mai fost si altele. Daca s-a ajuns pana aici, nu prea mai cred ca se rezolva prin comunicare. Daca ii spui ce te doare, nu cred ca va asculta. In momentul in care te loveste, nu mai conteaza daca e si vina ta ca relatzia nu merge, nimic nu justifica violentza e clar ca nu mai trebuie sa ramai cu el pentru ca sigur nu vetzi merge inspre bine. Sunt f. multzi barbatzi care cand devin tatzi in loc sa fie mai buni ca inainte, o iau razna de tot. Este intr-adevar f. posibil sa aiba pe altcineva. Nu cred ca pe copil il ajuta o atmosfera cel putzin neplacuta in familie, mai mult ii face rau. Ramane sa gasesti in tine puterea de a schimba totul. Familia dorita o vei avea oricum si vei fi mai fericita singura cu copilashul tau decat cu el. Si nu se stie ce rezerva viitorul.
Mult curaj si numai bine!

Ruxi

Mergi la inceput