Cine stie?

Cine stie? | Autor: acvi

Link direct la acest mesaj

Am si eu citeva intrebari pt cei care s-au confruntat (sau sint in tema )cu subiectul:
1.As dori sa stiu de la fetele care sint in pre sau postnatal si au si contract de asigurare suplimentar ce anume au prezentat la servici (pt ca la Casa de Pensii se cere originalul),copie xerox sau copie legalizata dupa certificatul medical,pt ca eu am intrebat la doua ghisee si mi s-a raspuns diferit.
2Daca sint angajata pot totusi sa primesc banii de la Casa pt ca am vazut discutii pe forum ca angajatorul va vira acesti bani dar de la Casa mi s-a spus ca voi lua banii de la ei,pt contractul suplimentar.
3.Daca eu solicit punerea in plata cu 1 aprilie dar inca nu am achitat toata suma(am vazut ca si functionarele sint rezervate si m-au sfatuit sa achit in momentul cind am tot dosarul complet),credeti ca-mi pot face probleme din cauza asta?
Gabriela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Sper sa te pot ajuta, atat cat stiu eu si sper sa mai primesti si din alta parte lamuriri.
1-daca este vorba de acele certificate eliberate de medicul de familie pentru concediul pre, post natal, atunci se face copie la acesta si se depune la Casa de pensii, originalul se duce la locul de munca.
2-am citit tot aici pe forum ca in cazul in care firma refuza, tu trebuie sa dai in judecata firma iar ea la randul ei va da in judecata Casa de pensi.
La intrebarea 3 nu stiu ce sa-ti raspund.

In tot cazul e mai bine sa stai de vorba cu cei de la firma sa le explici ca nu ei iti vor da banii din buzunar, ci se scade din CAS-ul colectat de la toti angajatii si nu are rost sa se plimbe banii de la ei la Casa de pensi si apoi la tine, ci e mai simplu ca o parte din bani sa ti se dea tie, iar restul sa se vireze in contul Casei de pensi.
Bafta si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

1. La Casa mi-au cerut originalul la certificatul medical(postnatalul) ,asa ca la servici am dat doar o copie xerox si nu as vrea sa le fac probleme celor de la servici.
Ref pct 2 intreb pt ca mie la Casa mi s-a spus ca voi primi banii de la ei si nu am treaba cu firma(eu am intrebat de 2 ori si am primit acelasi raspuns pt ca daca nu era asa ,voiam sa vorbesc in prealabil la servici sa le explic situatia pt ca lucrez la o firma mica si nu au astfel de cazuri ,si in plus i-am tot stessat cu o adeverinta de venit care tot nu e pe placul celor de la Casa,si miine se va duce contabilul firmei special pt mine,si nu as vrea apoi sa ma duc la ei sa le spun ca tot ei trebuie sa-mi dea banii si sa aiba impresia ca le-am ascuns cu buna stiinta acest aspect).
Multumesc mult pt raspuns Cary.

Mergi la inceput

Marius,te rog daca ma poti lamuri asupra pct 3.Deci,eu mai am de platit 4 rate pt per dec-martie.Din 1 febr am termen de plata la 6 luni,pt dec si ian am penalitati.As vrea sa stiu daca nu pot avea probleme la depunerea dosarului pt ca platesc dupa producerea riscului(pt ca pe 25 martie cind am implinit 6 luni contractul era anulat dupa faimoasa ord,si am aflat ca am dreptul la idemn. pe 21 aprilie si de atunci ma chinui sa-mi depun dosarul,dar nu reusesc si functionarele de la ghisee m-au sfatuit sa depun banii cind depun dosarul sa nu apara intre timp alte modificari ,dar as vrea sa stiu daca este legal acest lucru.Multumesc.
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da asa este nu au cum sa plateasca indemnizatia catre tine din moment ce nu ai platit asigurarea. Obligatoriu 6 sau 10 luni platite(achitate) sau in caz de contract de munca avand cel ptuin 6 respectiv 10 luni se accepta pt cel individual si mai putin.

echipa, www.desprecopii.com

Mergi la inceput

Marius,eu am facut contract pe 25 sept,am achitat pe sept,oct, noiembrie dupa care in februarie pt ca situatia era tulbure am facut act aditional de modificare a termenului de plata de la 3 la 6 luni.Pe 3 aprilie am nascut,deci dupa 6 luni dar cum la ora aceea contractul era anulat nu am platit pt restul lunilor(dec-martie).Acum pe 21 aprilie am intrebat la ei si mi-au spus ca am dreptul la indemnizatie,asa ca am inceput sa-mi fac dosarul dar cum s-au intimplat atitea in ultima vreme inca nu am depus banii pt ultimele luni,dupa ce in prealabil le-am intrebat daca e posibil acest lucru si luni chiar ele m-au sfatuit sa dau banii cind depun dosarul sa nu am vreo surpriza.Eu sint in ceata pt ca de ex am citit mesajul Nelei de la subiectul lui Stefan si vad ca acolo se interpreteaza altfel legea.
PS.Am contract de munca de pe 3 iunie 2002,nascut 3 aprilie deci 10 luni fix!!!
Scuza-ma,daca te-am ametit!!!Si multumesc mult pt raspunsuri(de altfel tu ai fost cel care mi-a spus(scris)ca am dreptul la indemnizatie pt ca eu o lasasem moarta,si de aceea mi-ar parea rau sa fac vreo gafa acum la sfirsit si sa pierd!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai ai noroc cu 10 luni fix....hai ca am zambit. Hai noroc si la mai mare! Acum lasand gluma la o parte eu as proceda in felul urmator:
1. E clar ca platind acele luni sigur vor fi luate in calcul
2. Am intalnit caa concret in care s-a eliberat adeverinta pt 6 luni sau uneori pt mai putin 3-5 luni dupa caz chiar daca nu erau platite efectiv acele luni la momentul solicitarii adeverintei din aceleasi cauze ca si cele descrise de tine dar s-a conditionat plata tuturor lunilor pt care s-a eliberat adeverinta. Deci au zis Da va eliberam daca in prealabil platiti efectiv aceste luni pt care va certificam plata. Mie mi se pare normal. In cazul tau ia banii cu tine depune cererea si vezi concret pt ce perioada ti se elibereaza adeverinta si cu ce conditii. Ceva tot prinzi, eu zic ca tot.

echipa, www.desprecopii.com

Mergi la inceput