Help!! Idei

Help!! Idei | Autor: Onetzica

Link direct la acest mesaj

Iubitul meu este plecat din tara pt. 2 saptamani. Dati-mi o idee ce sa-i pregatesc de papa...ceva interesant. Marturisesc ca mananca orice dar vreau sa-i fac o supriza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Uite o reteta batraneasca:

Pui umplut

Ingrediente: 500 ml supa de pui (instant), 200 g malai, 1 pui (cca 1,25 kg), sare, piper, boia, 2 lg. suc de lamaie, 400 g morcovi, 1 leg. patrunjel verde, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 fir praz, 2 lg. smantana

Se da in fiert supa si se toarna malaiul in ploaie; se fierbe. Puiul se unge pe dinauntru si pe dinafara cu suc de lamaie amestecat cu sare, piper si boia. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Un morcov se taie bucati, se pune deoparte si restul se taie felii. Feliile de morcovi si patrunjelul tocat se inglobeaza in mamaliga; se adauga sare, piper si coaja de lamaie. Se umple puiul cu aceasta compozitie; restul se aseaza intr-o forma de sufleu.
Se introduce puiul intr-o punga pentru copt; se adauga bucatile de morcov si rondele de praz. Se inchide ermetic punga. Se aseaza puiul in cuptorul rece si se coace 90 de minute. Dupã 70 de minute se cresteaza punga cu un cutit, pentru ca puiul sa se rumeneasca. Se da la cuptor si restul de mamaliga. Zeama din punga se paseaza intr-o craticioara cu legumele si cu smantana. Se serveste alaturi de pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

sarumana de idee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

uite si o reteta afrodisiaca, de un desert interesant

|nghetata de menta

6 portii - 30 minute + 6 ore congelare

• 6 galbenusuri • 1 l lapte • 4 linguri frunze verzi de menta • 150g zahar

• 250ml frisca

Se taie frunzele de menta foarte marunt si se oparesc cu lapte clocotit. Se acopera vasul si se lasa la racit. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Aceasta se dilueaza cu laptele racit. Se pune vasul din nou la foc si se amesteca mereu pentru a nu se prinde compozitia de vas. Cand compozitia s-a ingrosat suficient, se ia vasul de pe foc si se continua amestecarea inca 5 minute. Se lasa 5 minute sa se mai raceasca si apoi se adauga frisca. Se amesteca pentru omogenizare si se pune la congelat pentru cel putin 6 ore. Se serveste

inghetata in cupe ornate cu frunze verzi de menta.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Stai, ca n-am terminat:

Rulouri de porc umplute

Ingrediente: 800 g pulpa de porc, 300 g ciuperci, 200 g cabanos, 4 oua, castraveti murati, smantana, verdeturi

Pulpa se portioneaza si se bate cu ciocanul ca un snitel. Rulourile obtinute se umplu cu ciuperci, carnati, oua fierte si crude, castraveti si verdeturi, se leaga si se aseaza in tava. Deasupra se toarna smantana. Se coc in cuptor 30 de minute.

Asta e reteta originala; eu mai pun si morcovi taiati betisoate si fire de praz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

onetzica eu am niste retete interesante insa sunt asiatice
ce zici crezi ca va fi incantat??
daca te incanta ideia sa-mi spui si o sa-ti dau cateva retete usoare si gustoase

pozici MALAYSIA
malaysia2006

irina &emilica2005.01.06
POZICI NOIEMILY zana noastra poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hanako2004

onetzica eu am niste retete interesante insa sunt asiatice
ce zici crezi ca va fi incantat??
daca te incanta ideia sa-mi spui si o sa-ti dau cateva retete usoare si gustoase

pozici MALAYSIA
malaysia2006

irina &emilica2005.01.06

Sigur ca vreau. mai intrebi?
Ce-i drept, de cand am divortat am uitat ce inseamna sa gatesti

Mergi la inceput

onetzica cand ai nevoie de aceste retete?
cand vrei sa pregatesti masa pt iubitul tau?
revin imediat acum sunt cu fata in brate si nam loc de ea

pozici MALAYSIA
malaysia2006

irina &emilica2005.01.06

Mergi la inceput

Hanako iti multumesc mult. Ti-am trimis un mail. am nevoie de retete cam peste 2 saptamani.

Mergi la inceput

onetzica nu am primit nici un mailpoate mai incerci odata
ohashi_irina@yahoo.com
hai ca-ti dau acum una din retete
se numeste :RICE KOROKE
deci pt 2 per
2 cani de orez fiert
200grame de (parizer sau orice mezel)
100gr cascaval sau branza topita
2linguri de bulion

sare si piper
1ou
faina si pesmet
mod de prep
ferbi orezul si apoi il pui intr-un castronas ,pui imediat branza topita sau cascavalul si mesteci bine sa se imprastie in tot orezul
apoi calesti putin mezelul si il pui si pe el la un loc cu orezul si branza ,sare si pier dupa gust(piper poti pune mai multisor sa fie mai piperat)
apoi lasi sa se raceasca pui bulionul si apoi faci piftelute rotunde
le treci prin faina(alba)si ou(batut) apoi prin pesmet
(eu am incercat si in rom cu pesmet insa nau iesit mare lucru dar iti dau eu o ideie mai buna
deci dupa ce lai dat prin pesmet il pui in ulei incins 190c(ulei sa fie putin mai mult 400ml le arunci in uleiul incins apoi cand deja sau rumenit le scoti pe servetel la stors le pui in farfurie si le stropesti cu putin bulioniti pun o pozica sa-ti faci o ideie

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ionela_emilica/detail?.dir=b662&.dnm=e8f0scd.jpg&.src=ph

hai sa-ti spun eu ce am facut eu inlocul la pesmet
am luat o franzela (paine)am luat coaja de deasupra si am utato cu apa..apoi am tinuno in balcon la soare sa se usuce (cam o zi intreaga)apoi am dato pe razatoare si in loc de pesmet am dato prin painea uscata
daca nu intelegi ceva ma poti intreba
spor la gatit
sa stii ca este foarte buna si sunt sigura cai va place la iubitul tau

pozici MALAYSIA
malaysia2006

irina &emilica2005.01.06

Mergi la inceput

suna tare interesant. de abia astept sa incerc. pupici

Mergi la inceput