BB-ul tine capul sucit intr-o parte

BB-ul tine capul sucit intr-o parte | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Buna ...
Picea mea are 2 luni. Nu stiu ce sa fac pentru ca
tine capul intors intr-o singura parte; bineinteles
ca nu isi schimba pozitia daca incerc sa i-l rasucesc
in partea opusa (fara sa o fortez, bineinteles) sau sa
ii atrag atentia in vreun fel. Sotul meu (deh, barbatii)
zice ca nu e nimic, ca o sa inceapa ea sa il rasuceasca
mai tarziu, dupa rochite si zorzoane, dar eu sunt totusi
ingrijorata ...voi ati avut problema asta ?
Ce ma sfatuiti ?
Cu drag,
Midori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manu0202ro spune:

Si eu am avut aceeasi problema cu bebelusa mea si doctorita mi-a recomandat sa ii pun in partea in care se intoarce un prosop facut sul care sa nu ii dea posibilitatea sa se intoarca ci doar sa tina capul drept. Daca o lasi asa capusorul se va tasa doar intr-o parte pt ca este moale si o sa regreti mai tarziu. Sa ne traiasca bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Si la noi era aceeasi problema si am inceput sa nu-l mai culc intr-o singura parte, in fiecare noapte il mutam la capatul celalalt al patutului si s-a dezobisnuit.
Multa sanatate!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Daguta mea,
Nu vreau sa va bag la idei, dar hai sa-ti spun ce ni s-a intamplat noua...(noi avem acum 5 luni si suntem bine si sanatosi)...
Cam la 2 luni am observat si noi ca-si tinea capul mai mult pe o parte (respectiv spre stanga), si tot atunci am observat la baita de seara(cand ii faceam masajul cu ulei) ca, in partea dreapta a gaticului avea un soi de inflamatie (ca si cum i s-ar fi inflamat ganglionii limfatici - era o umflatura de dimensiunea unei masline mai mari...era f. greu de observat, caci avea gaticul mic si nu isi intindea suficient gatul pt. a fi observata...noi aveam la vremea aceea 2 pediatrii si nici macar unul nu observase la vreun control).
Bineinteles ca am mers a 2-a zi la pediatru sa-i aratam ce are copilul (ne gandeam la otita, oreion, ganglioni, etc), dar verdictul a fost "torticollis sternoclidomastoidian dreapta"). Acest lucru s-a intampat datorita faptului ca bb nu a avut loc in burtica si a stat intr-o pozitie mai ciudata (cu capsorul intr-o parte), prin urmare, muschiul sternomastoidian era mai scurt in partea dreapta decat in stanga. Nu va spun cata disperare a urmat, cati medici am vazut (chirurgi, pediatrii, kinetoterapeuti).....
Va rog mult sa controlati (cu f. multa atentie) copilul sa vedeti daca nu cumva are asa ceva....Sper sa nu fie nimic, bb sa fie absolut OK si ....nimeni sa nu treaca nici macar o particica prin disperarea prin care am trecut noi.

Te rog sa ne mai scrii...Daca ai nevoie de orice alte detalii, te rog sa-mi scrii la mama_lui_alex@canada.com.

Cu mult drag,
mama_lui_alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Si noua ne-a recomandat ortopedul(la care am mers pentru alta problema) sa punem un prosop facut sul la gatul bebitei, sa nu il mai poate intoarce pe partea respectiva. Acum s-a corectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

quote:
Originally posted by mama_lui_alex

)verdictul a fost "torticollis sternoclidomastoidian dreapta"). Acest lucru s-a intampat datorita faptului ca bb nu a avut loc in burtica si a stat intr-o pozitie mai ciudata (cu capsorul intr-o parte), prin urmare, muschiul sternomastoidian era mai scurt in partea dreapta decat in stanga.

buna

si noi am avut aceeasi problema la gat, un torticolis pe partea stanga, datorat tot locului "stramt" din burtica. am inceput la 6 saptamani sa-i fac masaj un un kinetoterapeut de doua ori de saptamana, pana aproape de 1 an. defectul s-a corectat cam pe la 6 luni insa am continuat cu masajul pentru ca efectul era benefic, insa la 1 an masajul devenise o lupta si am renuntat. ca efecte colaterale ale masajului, mara a stat in fundulet(5 luni), in picioare (6,5 luni) si a mers (10 luni) cam cu o luna mai devreme decat la carte. acum mara are 1 an si 10 luni si este o zvarluga care nu sta locului deloc.

mada si mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

In legatura cu prosopul facut sul...
Cum trebuie pozitionat?
Intins pe langa cap pe lungime
sau proptit numai in dreptul gatului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Eu sint nascuta cu torticolis congenital, dar tinind seama ca l-au depistat cind aveam deja 8 ani (si un umar mai sus, altul mai jos), am ajuns la operatie. M-a operat prof. Dr. Vereanu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!) la Spitalul G. Alexandrescu, prin '77
Dar tin minte ca parintilor mei l-i s-a spus atunci ca daca torticolis-ul e depistat la virste fragede se rezolva prin masaj, nu-i nevoie de nici o operatie. Oricum au trecut ceva ani de-atunci (vreo 26),asa ca metodele sint altele azi, sint sigura ca mai putin "invazive" ca pe-atunci.
Sanatate tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Legat de prosopel...

Un prosopel mic facut sul(sau un tub de la hartia igienica, invelit) se pozitoneaza intre umar si obrajor (caci are gaticul prea mic pt a reusi sa i-l pui exact in dreptul gatului)..Insa vei vedea ca nu va rezista pozitionat astfel prea mult timp (cel putin piciul nostru isi misca capul suficient de bine la 2 luni)...
Asistenta noastra ne-a sfatuit sa-i facem un soi de sprijinator pt capusor (am facut eu, la masina de cusut un soi de "pernuta/saculet", ca un carnat de 4-5 cm pe care l-am umplut cu boabe de orez si pe care i-l puneam sub caput, tesindu-l mai mult sub gatic..astfel, bebe avea pernute de orez atat in stanga cat si in dreapta caputului..cred ca am fost suficient de explicita??!!)

O alta idee f. buna (care insa nu functioneaza prea bine la o varsta asa mica) este aceea de a-i muta patutul in dreptul camerei, unde este mai multa animatie (spre usa, de pilda) astfel incat sa fie bb obligat sa-si intoarca capul spre directia opusa tendintei de a intoarce capul. La fel, toate jucariile (caruselul, etc), spre partea opusa.

Cand doarme, ai grija sa-i corectezi mereu caputul pe sensul invers.

Mai intreaba-ne!

pupici mici,
mama_lui_alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Si eu sunt pentru kinetoterapie, desi nu am avut o astfel de problema. Dat fiind ca eu sunt mica de statura si Andra a stat transversal in burtica mult timp, s-a nascut cu piciorus talus valj. Multumesc lui Dumnezeu ca doctorita de la maternitate a observat si ne-a spus (cica sunt pediatri care nu dau atentie acestei chestiuni, ca se rezolva de la sine etc. dar eu am vazut acum vreo luna o fetita cu aceasi problema care avea deja vreo doi ani si mergea foarte foarte rau).
Andra mea a facut masaj timp de cinci luni, incepand de la 10 zile si s-a corectat foarte bine. Masaj am facut mai mult timp pentru ca era benefic si pentru coloana etc.

Alina si Andra

www.bebelus.com

Mergi la inceput