CIRESE de mai-iunie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 27
virgi spune:
DianaR - multi
de la noi...si nu vreu s-o repet pe Luana dar speram sa te citim mai des.
Chiar daca Luana s-a nascut in anotimpul ploios..anotimp pe care eu personal il urasc..ca ploua continuu ..si-i destul de frig..i-am dat si eu o sapt. de adaptare
, am tinut-o doar intr-o paturica ca nu-i venea nimic.
Aici clima e tare ciudata..sunt extreme...ori ploua cate o luna continuu, ori e ger de crapa pietrele, ori e canicula...primavara si toamna ca acasa n-am prea intalnit, dar eu o consider ca fiind o clima ca acasa, doar ca un ciclu de frig, caldura sau ploaie tine mai mult.
Faptul ca-i ascult pe medicii de aici...este ca mi-au inspirat incredere...Daca mai tii tu mine cand eram insarcinata si citeam pe forum ca mai toate luati vitamine, medicamente pt. sustinere, acel Nospa..care nu stiu nici acum pentru ce este etc...l-am sunat si eu pe doctorul din romania ( Dr. Anca )..cel pe care-l vizitasem cu 2 luni inainte sa raman..si mi-a dictat o lista de medicamente..si mi-a tipat ca daca nu le iau pierd sarcina..si sa ma duc sa ma vada urgent ca la mine sunt probleme. Pe de alta parte Lee..nu-mi dadea nimic si eram intr-o stare de tensiune..ca nu stiam ce sa fac. L-am batut la cap pe lee cu acele vitamine..ca pana la urma omul mi-a spus..ca-mi da o reteta sa le iau..dar pe raspunderea mea...abia atunci mi s-a aprins si mie beculetul...si am zis sa fac ca el..asta e...daca aici m-au prins aceste timpuri. Si precum stii am avut o sarcina de nota 10...fara contractii de speriat, fara incidente...si fara nicio pastiluta.
Acum trec prin aceeasi situatie..citesc ca voi le dati calciu, vigantol (care nu stiu ce-i), diverse ceaiuri etc...Choy..imi zice acelasi lucru...de ce sa-i dai calciu..ca n-are nevoie, de ce...si iar de ce...si nu i-am dat nimic..dar absolut nimic..infara de lapte de mami, formula..si apa plata la greu. Sincer parca tot am inima stransa..oare fac bine???? Dar ma uit la ea..si e un copil tare sanatos, are o digestie perfecta...nu e constipata, nu are diaree..si nu trece o zi fara sa-si faca treaba
..rade mereu..se intoarce de pe o parte pe alta fara probleme, isi tine capul perfect prinde toate obiectele...nu plange nejustificat...nu o doare nimic.
Ceva ma face sa le dau dreptate..si sa le urmez sfaturile..de asta am incercat sa spun toate astea si aici pe forum..chiar daca nu ne asculta nimeni.
Amonar spunea ca e vorba de natie..nu are nicio legatura cu noi...ca suntem romani 100%.
Cat despre zuseta...n-am s-o folosesc niciodata..nici la bb3
dezavantajele sunt foarte mari..chiar daca acum bb nu are nimic...poate avea probleme cu gatul si urechile cand va fi mare...si nu vreau sa-mi reproseze mie nimic..sa-mi spuna ca nu m-am informat suficient..cum si-ar dori sotul meu sa-i poata spune maica-sii...ca de asta sufera el acum
.
Pana la proba contrarie...mergem inainte
Multumesc pentru sustinere
http://pg.photos.yahoo.com/ph/virginiavasilache/album?.dir=d183scd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
virgi spune:
Cami - La Multi Ani draga noastra Marie...sa ne spui cum te-ai distrat de ziua ta.
. Sunt topita dupa micuta ta...este asa de dulce.
La Multi Ani!! pentru Mariuca lui Irinel...ii doresc multa sanatate.
La multi Ani tututor Mariucelor noastre.
adib spune:
daryana si 26oct
nu cred ca e din cauza ceaiului.
dupa masa, la circa o ora devine agitata si cere ceai. bea cite 40-50 ml. nu vrea lapte. doar ceai.
am fost ieri la neurolog. ne-a facut EEG (electroencefalograma). totul e ok. cica preferinta pentru pozitia capului pe dreapta ar putea data din perioada intrauterina, cind din cauza spatiului mic s-ar fi putut obisnui cu capul intr-o parte (dreapta). dar sa mergem sa facem si un eco transfontanela. pai sa mergem am zis, desi e si varianta "te-am prins nu te mai las", adica ne cheama pentru tot felul de investigatii chiar daca nu sint necesare ca doar sint pe bani. dar pentru linistea noastra ...
Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
Poze
26octombrie spune:
tot ma tin sa mai dau vesti despre hora si ... capra batrana si ramolita fiind, tot uit: aveam, cu cateva zile intainte de a implini 3 luni, tot 6 kile (a stagnat o saptamana, iar m-a apucat pe mine elanul de a-i da lapte de ..capra ramolita majoritar, iar n-a luat nici un gram; concluzie? lapte tot DE - nu CU - cacao, revenim la fifty-fifty), asadar 6 kile si... 65 cm. mama zice sa ne gandim cum facem cu pragurile la usi...
virgi , tu stii cat de admirativ ma uit la tine, la cum iti cresti copkilu! singurul lucru pentru care treaba se schimba uneori aici e mediul. tu esti f norocoasa, pentru ca dorinta ta de a creste un copil sanatos s-a intalnit cu niste medici minunati.
aici e ..altfel. hotararile tale trebuie sa fie mai puternice decat tot ceea ce iti spune majoritatea medicilor. aici esti contra curentului.
ma stii destul de bine deja, dpdv al convingerilor privind cresterea copilului. sa stii ca aici mai am, din cand in cand, ezitari. am sters cu o singura mana anumite sfaturi, fie ele de la medici, precum sfatul de a fierbe apa la baie (HA), de a fierbe uleiul de corp inainte de folosire, de a steriliza hainele prin calcare si multe, multe altele. ii fac baie si o las, in continuare, in curent si n-avem nici o problema, am mancat de toate din prima zi de alaptare etc.
acum plecam si o lasam pe hora singura cu mama, 5 zile. mi-am luat la epitete de mama denaturata, cum las copilu etc, de m-am plictisit. ei bine, m-am hotarat ca e mai bine ca prima despartire sa nu contina doua fiinte stresate, asadar acum voi fi eu nitel stresata fara ea, iar cand vom pleca prima data de langa ea si va fi ea plansa, macar atunci eu voi fi calma si deja obisnuita cu asta, o voi putea linisti mult mai eficient inainte de plecare si la intoarcere.
ma rog, eu altceva voiam a-ti spune, da m-am intins: uneori ezit. iau hotararile astea mai spartane, bazate doar pe bunul simt si pe adieri ale unor curente de afara, insa aici sunt intr-atat de contestate incat uneori ma opresc si ma intreb, oare e bine, oare nu fac experimente pe copilul meu, oare nu e prea mult (aici ma refer la dezbracat, in general)? si daca nu esti f hotarat, daca mai ai in casa un sotz, o mama, o soacra sau alt animal precaut, ghici ce faci, incet-incet?? o lasi mai moale, cedezi, ajungi sa obosesti in razboaie pe un front fara provizii (sustinere din exterior). aici nu poti riposta ca faci ce iti spune medicul, din contra, asta ti se serveste de la tabara adversa...
am noroc, sotul meu ma lasa linistita, e convins ca stiu ce fac, mama nu se baga. si tot e greu, simti nevoia de confirmare, ca e bine ce faci tu acolo, macar din cand in cand..
uff. scuze, parca-s un robinet stricat. da ma everveaza la culme lipsa asta de sustinere! am noroc de un medic bun si de o asistenta de nota 10, insa si de acolo filtrez. am scris si mai sus si mai adaug, "cica" nu e bine sa tii copilul in brate prea mult, ca se obisnuieste asa. ei bine, eu am tinut-o in brate de cate ori a simtit nevoia si ma apuca uneori o disperare, de dor de fiica-mea, realizand ca am un copil tare echilibrat, care nu cere prea des in brate, ii e suficient daca ma aplec asupra ei (alta contraindicatie, nu e bine sa te uiti de sus la copii! ma gandeam sa o leg de tavan, sa priveasca ea in jos, la noi..), nu prea "se vrea" in brate, iar mie mi=e dor uneori sa o strang la piept de imi vine sa plang de dragul ei. in general ma abtin de la manifestari din astea de m u i e r e cu lipsuri grave, raman doar puseuri neexprimate :-))
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)
nicopuscasu spune:
Dragi mamici si pitici,
poate ma lamuriti si pe mine despre cat trebuie sa manince un bebe la biberon, ce cantitate. Mara are 2 luni si 13 zile, avem lapte Lactana 1( eu nu am avut laptic deloc), si maninca cam 120-140 ml la 4 ore. De vreo 4 zile noaptea ma omoara ca nu maninca, maninca la 20 seara si se trezeste la 5-6 dimineata, deci trec cam 6-7 ore.
Bebeii vostri care papa biberon cat maninca??
A propos de Hiperclinica lu` Peshte/ Medlife:
-eu am fost cu bebe pt echo abdominala la dr Stamate deoarece era suspecta de hernie, a costat 135 ron si in 5 minute maxim am iesit mai prosti decat am intrat: bila nu se vede, uter+ovare nu se vad, vezica urinara nu se vede, nu s-a vazut nimic....bine ca nu are hernie macar.
Oricum daca faceti echo la bebi, mergeti in alta parte.
nicopuscasu spune:
Am uitat sa va zic ca la 2 luni si jumatate are doar 5300 g/58cm, chiar daca s-a nascut cu 3750g/51cm, deoarece am tinut-o nemancata din prostie primele 3 saptamani nestiind ca nu am lapte.
virgi spune:
Luana - multumim frumos. Iti dau dreptate, totul e sa poti privi putin peste, sa stii sa te poti adapta, iar restul depinde de la om la om. Fiecare trebuie sa stie sa aleaga pentru el ce i se potriveste. Noi am fost aici de capul nostru ( fara familie, fara experienta in cresterea bebelusilor..dar cu ajutorul vostru, al medicilor..am reusit sa ne descurcam..ca pana la urma asta conteaza. De ex....din nu stiu ce motive...astia nu prea incurajeaza alaptatul, lucru cu care eu nu sunt de acord..si aici trebuie sa-i multumesc Inei... sincer datorita ei, copilul meu papa si astazi lapte de mami. Eu am luat de peste tot.. ce am considerat eu ca-i bine pentru bb.
Daca circumstantele sunt de asa natura sa plecati in concediu fara Hora...gandeste-te ca sunt doar 5 zile...care vor trece foarte repede...si mai mult de atat meritati si voi putina relaxare. Asa ca va urez un concediu placut..sa va intoarceti bronzati, bucurosi si cu multe poze..sa vedem si noi.
Adib - eu am privit cu atentie toate fotografiile voastre....personal nu mi se pare nimic iesit din comun...si Luanei ii mai place sa-si tina capul intr-o parte..dar asta e o alta problema..Poate pentru linistea voastra este bine sa-i mai faceti un test.
26octombrie spune:
diana
, vreau si iooooooooo la munte!!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)
26octombrie spune:
nico, tu vrei sa manci bataie de la fetele de pe forum??! pai tu ai o minune de copil care doarme noaptea si te plangi?! stiu io oameni p'acilea care ar da in cap pentru asta...
nu-ti face griji, e taman bine si cafrecventa si cantitate si ca greutate! 
virgi, abia astept, numar zilele... Da, cu hora n-avea rost, nu pleci in tara straina, fara masina (o sa facem autostopul, nu gasim autocar), e prea hazardant, chiar si pentru mine..
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
io tot cresc
camelia.t spune:
Nico, si noi papam lapte praf (Nan) de la inceput. Am iesit din spital co 3030gr si acum avem aproape 3 luni(in 24) si luni aveam fix 6 kg. Noaptea nu mananca delos de la 8 saptamani, doarme de la 10 - 10.30 seara la 6-7 dimineata. Daca nu se trezeste sa pape nu nici o pb, mai bine ca doarme. Noi bem 150ml la o masa x 5 mese pe zi.Mai bea si ceai intre mese cam 30-50 ml....dar numai in zilele f calduroase.De 3 sapt nu punem nici noi decat 200 gr pe sapt da e ok.Nu te agita, lasa ca fiecare bb are ritmul lui. Succes!
adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)
Baieteii lui mami
AICI
Varsta Fineas
Varsta Andrei