.....intrebari.......
Buna!
Sunt noua pe aici. Am 6 saptamani (zic doctorii), 5 zic eu :)
A 2-a zi dupa ce am descoperit minunea, m-au apucat niste dureri de burta ca inainte de ciclu, m-am dus speriata la dr. de garda, care mi-a dat Gravibinon, papaverina (eu iau No-spa, ca-i mai nou) si Diazepam (din asta nu iau!) La eco normala nu se vedea embrionul, dar la cea intravaginala s-a vazut si inimioara lui/ei cum bate deja!!!Problema e ca se vedea si un mic cheag de singe, semn ca sarcina ar vrea sa se desprinda.....:(
Inca nu am apucat sa merg la doctorita mea din Cluj (eu sunt din Bistrita, dar datorita "grijii" ginecologilor bistriteni am ajuns sa am o trompa infundata, ovar distrofic, etc!!!de am crezut ca n-o sa mai raman in veci!).
Ei o sa-i adresez toate intrebarile care ma framanta. Insa pana atunci poate ma ajutati voi cu niste sfaturi.
1. Cat timp ati luat Gravibinonul asta?
2. Cum e cu sexul in timpul sarcinii? Parerile par a fi impartite......:)
3. Voua vi s-au facut ceva analize de sange cand ati fost luate in evidenta ca gravide?
4. Prenatalele se iau musai, sau doar daca iti ies analizele nasol? Dar acidul folic?
Va multumesc anticipat!
P.S. Pe la cate luni se vede sexul copilului?
Multa sanatate tuturor, mamici si bebici! :)
Raspunsuri
Helen spune:
Draga Ven,
Eu nu sunt inca insarcinata dar am fost anul trecut si am pierdut sarcina. Eu zic sa iei tratamntul asa cum ti la dat medicul cu tot cu diazepam - stiu ca se da la iminenta de avort ptr. ca relaxeaza muschii, din cate stiu eu este chiar f important ..
Durata tratamntului o va stabili tot medicul in functie de cum vei evolua. Sigur vor incerca sa fie cat mai scurt cu putinta si vor face totul sa nu pierzi sarcina. Ai mare grija si cu efortul ..nu ti-a spus sa stai cat mai mult intinsa in pat ?...cel putin un timp?
Sexul este ok in timpul sarcinii dar nu acum cand inca fixarea se pare ca nu este in regula... presupune un efort...
Dupa 8-10 saptamani ginecologul te va trimite la medicul de familie care te va lua in evidenta si acesta iti va da anlizele pe car e le vei face.. tot atunci iti vor face si carnetul de gravida.
Legat de prenatale..in general nu se prea dau, nici chiar acid folic...se doreste in general ca totul sa fie cat mai natural...eu zic sa astepti sa vezi cum ies analizele si apoi sa iei daca este nevoie...poti lua insa acid folic; mie mi s-a spus ca 1 pastila la 2 zile toata sarcina ( eu am si spina bifida - ca altfel si de asta ziceau ca nu este nevoie - dar cred ca este bine sa il iei)
Sexul copilului ... cam cel mai devreme prin luna a 6-a stiu ca se paote vedea - in Romania cel putin..
Ti-am scris ce stiam eu...mi-a facut f multa placere sa scriu un mesaj si despre altceva decat despre problemele mele care ma cam coplesesc!
AI MARE GRIJA DE TINE SI DE BB !- sigur totul se va rezolva si va fi bine (nu iti doresc sa treci prin ce am trecut eu si nu numai eu) - la tine se pare ca situatia este sub control!
Sarcina usoara si sa auzim de bine!
Pupici
Helen
carmenutza spune:
Draga Ven,sper sa iti fiu de folos cu raspunsul la cateva dintre intrebarile care te framanta.
1. Gravibinonul eu nu am luat, am luat insa prin luna a 3 diazepam si no-spa, doar cate una si doar intr-o zi in care am avut niste contractii mai dureroase. Altfel si eu cred ca trebuie sa il iei daca ti-a fost prescris mai ales ca este foarte des intrebuintat in prevenirea contractiilor.
2.Despre sexul in timpul sarcinii, daca nu exista contraindicatii medicale poti "presta" fara probleme pana la sfarsitul sarcinii. Unele studii arata chiar ca libidoul femeii insarcinate este mult mai mare. Insa numai dupa un control medical poti hotari cum este mai bine pentru tine. Parerea mea este sa te abtii macar pana la primul control datorita faptului ca sarcina ta este oarecum in pericol.
3.Eu mi-am facut analizele in primul trimestru fara sa ma indemene medicul, si i le-am aratat la primul control. De regula se fac analizele la singe,(hemoleucograma) toxoplasma, grupa de sange, rh-ul, sida, sifilis...si ce mai vrei.
4.Prenatalul se ia de regula din luna a 5-a iar acidul folic il poti lua inca de la inceput si sa continui sa il iei pe toata durata sarcinii. Previne aparitia malformatiilor si a spinei bifide. Cat despre prenatal, parerile sint impartite...unele gravide nu il iau decat o luna ( pe motiv ca le ingrasa foarte tare), altele nu il iau deloc, altele il iau pe toata sarcina...chiar si pararile medicilor sint impartite. Eu iau din luna a- 5-a ( acum sint in sapt.31) si voi continua sa il iau chiar si dupa nastere pe perioada alaptatului.Pe mine nu m-a ingrasat deloc.
Oricum chiar daca analizele iti ies bine, sfatul meu este sa il iei ( cel mai bun este un Prenatal american care are de toate, inclusiv acid folic)...nu iti poate face decat bine.
5. Despre sexul copilului pot sa-ti spun ca noi am aflat ca este fetita inca de la 4 luni jumatate,e drept la un ecograf tridimensional...sint mai multe in Bucuresti.
Iti doresc sarcina usoara si bafta!
carmen
Ven spune:
Dragelor carmenutza si Helen,
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si incurajari, am fost asa de bucuroasa ca mi-a raspuns cineva atat de repede!!!
Acum ca tot am spart gheata, sa va mai intreb ceva: e adevarat ca nu e prea bine sa i se faca la bebe prea multe ecografii, mai ales la inceput? Eu ma gandesc ca doctorita mea la Cluj va vrea sa imi faca si ea una, iar dr. la care m-am hotarat sa merg in Bistrita (trebuie sa am si aici, aproape unul, Doamne fereste, de ceva urgenta)va vrea poate si el sa vada care-i treaba.......cum naiba fac sa le zic ca eu am facut deja 2 eco, plus una intravaginala???
Pe de alta parte as vrea sa se poata sa fac o eco in fiecare zi, sa fiu eu sigura ca-i bate inimioara aia scumpa.....
Sa stiti ca o sa va mai stresez cu intrebari......
Pupici la toata lumea!
roxy spune:
ecografia nu afecteaza cu nimic sarcina.Poti face cate vrei si binenteles cate iti da mana...Deci asta sa fie tot necazul.
Sanatate multa tie si lui bebe
Roxy si Cristi cel vorbaret
huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
Ven spune:
Fetelor, o noua intrebare :) :
cu cat timp inainte de nastere primesti (in Romania) concediu pre-natal?
Eu de-abia astept! De cand am aflat de bebe (de 3 zile!!) parca nici nu mai am chef sa merg luni la munca.....
Si eu sunt o persoana activa de felu' meu, dar acum parca ma simt asa de speciala, ca nici nu mai merita aia de la slujba onoarea de a sra prin preajma mea.....
Pupici!
pisi_ella spune:
Buna, draga Ven! Si eu am avut cam aceleasi probleme la inceputul sarcinii si uite ca maine intru in sapt. a 40-a!!! Eu am facut 5 injectii cu Gravibinon, asa mi-a dat doctorul meu( tu ia-te dupa al tau). Am fost diagnosticata cu iminenta de avort(am avut contractii in primele doua luni, aveam uneori dureri mai mari ca la ciclu), mi s-a spus sa ma feresc de emotii, de stres, sa stau mai mult in repaus, daca vreau sa tin sarcina...Am renuntat si la serviciu, numai ca sa nu ma stresez si sa...Doamne fereste! Asa de tare imi doream copilul asta! Viata sexuala a fost normala pe toata perioada sarcinii, nu am avut interdictie de la medic. Doar in ultima luna am intrerupt, e normal! Daca nu ai interdictie de la medic, e ok sa faci sex...Bine, pe masura ce sarcina creste, alegeti si voi pozitii mai comode...
Da, am facut analize la sange si la urina...
Prenatale eu am luat, incepand din luna a 5-a, in fiecare zi...Asa recomanda doctorul meu si pot zice ca mi-au facut bine. Insa cel mai mult ai nevoie de vitamine in ultimele 3 luni, atunci cand creste copilul...Mai ales de calciu si de fier ai nevoie...
In ceea ce priveste acidul folic, cei mai multi doctori il recomanda in primul trimestru, pentru ca previne unele malformatii la copil. Vezi ca e chiar pe acest site un articol interesant despre acidul folic...
Te pup si astept vesti bune!!!
pisi_ella spune:
Tot eu sunt! Sexul copilului il vezi, cel mai sigur, la 6 luni. Concediu ai, din cate stiu(eu nu beneficiez), din luna a 7-a. Te-am pupat!
Ven spune:
Mersi mult de info si de incurajari.....imi fac asa de bine!!!Sa dea Dumnezeu sa fie bine si la mine si sa am un copil sanatos!!
Nastere usoara iti doresc ! Ce o sa fie??
Cum o sa nasti?
Numai bine la toata lumea!
pisi_ella spune:
Buna din nou! Eu o sa nasc cu cezariana, din cauza miopiei. O sa am fetita. Ai grija de tine, nu te stresa prea mult la serviciu, nu te enerva(pe cat posibil) si odihneste-te, atat cat ai timp...Fa ce ti-a zis doctorul sa faci, el stie ce-i mai potrivit pentru cazul tau...A propos de Diazepam, si mie mi-a dat doctorul, incepand din luna a 8-a...Cica, pe langa faptul ca te calmeaza si te adoarme, iti relaxeaza si uterul...Numai ca nu trebuie sa faci abuz. Eu iau o jumatate in fiecare seara, cu toate ca el mi-a zis sa iau o pastila intreaga. Oricum, in timpul sarcinii, se ia numai la recomandarea medicului. Daca nu vrei, nu lua, mai ales in primul trimestru...Si eu am fost foarte precauta cu medicamentele in primul trimestru, caci stiam ca atunci fatul e cel mai vulnerabil...
Am luat si eu No-Spa si Scobutil, la greu...Poti sa iei fara frica, nu-ti fac rau...Ia cate iti spune doctorul sa iei...
Eu mai am doar cateva zile...Am deja niste contractii, cele mai multe sunt nedureroase, insa nu sunt regulate...O sa-l anunt pe doctor cand incep alea regulate. Asa am stabilit. Poate mai vorbim pana nasc...Sau dupa aceea...Te pup, pa!
adita spune:
Eu am pierdut o sarcina asa ca la a doua m-au tinut in evidenta de la inceput. Am facut o gramada de ecografii, cel putin una pe luna si bebe n-a avut nici o problema. Pe la 4 luni jumate-5 mi-au spus ce e. Am luat acid folic in primele trei luni, prenatale dupa 4 si no-spa unul pe zi in primele trei luni, dupa care doar la nevoie.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste