exercitii de motricitate fina a mainilor
buna ziua!
cunoasteti exercitii de motricitate fina? baietelul meu nu are muschiuletii de la degetele destul de puternici .. as vrea sa fac cu el niste exercitii pentru ca nu poate scrie bine, mentionez ca nu-i place sa morfoleasca plastilina. si altceva nu stiu ce sa-i fac. orice exercitii trebuie sa fie atractive pentru el.. daca nu-i plac.. nu le face
multumesc mult celor care pot sa-mi dea un sfat!
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
kristinutza spune:
probabil exista ceva jocuri in comert.
stiu de ex ca sunt jocuri in care, pe o spirala copilul trebuie sa treaca niste margele. de fapt nu doar spirala, sunt tot felul de miscari pe care trebuie sa le faca. trebuie sa duca margelele colorate pe un traseu. si jocul asta cred ca poate fi si improvizat, acasa, dintr-o sarma si niste bile, niste mingiute.
sau cu niste masinute f mici sa mearga pe covor cu ele pe un traseu clar.
dar cel mai bine cere sfatul cuiva de la un spital. de ex stiu ca la budimex se face ergoterapie si se lucreaza frumos cu micutii cu probleme. au tot felul de jocuri, iar personalul banuiesc cc ca-ti poate da mai multe idei si mult mai la obiect decat noi. sunt psihopedagogi, kinetoterapeuti. sunt convinsa ca, in schimbul unei mici atentii, ai putea capata multe inforomatii de acolo.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
marci spune:
Este f imp de stiut varsta copilului si daca mai are si altfel de probleme.
Poate ca plastelina l-ar atrage daca i-ai oferi cateva modele lucrate de tine.
Pentru exersarea motricitatii fine poate sa coloreze, sa decupeze( depinde de varsta),sa lipeasca, sa construiasca cu ajutorul cuburilor, incastre, sa insurubeze si sa desurubeze capacele la borcane.
Pentru a-l atrage in asfel de activitati tb sa lucrezi si tu cu el, eventual sa-i faci un model.
Pentru a-l determina sa decupeze poti sa-i dai un desen cu o casa, "casa bunicii" si el sa decupeze si sa lipeasca aleile, sa decupeze coroana si tulpina pomilor si dupa aia sa le lipeasca.
Trebuie sa-l atragi in diverse activitati cu povestioare.
akella spune:
Eu merg cu fetita mea la recuperare, la Budimex. Pe langa kinetoterapie, face acolo si ergoterapie si stiu ca, pentru dexteritate exista tot felul de jocuri (asa iti sugera si kristinutza): de cusut, de impletit, de pus margele diverse pe un snur, mai sunt niste joculete la care copilul poate realiza diverse forme (casa, floare etc.) pe o tablita pe care aseaza niste piuneze din plastic; de asemenea ii poti cumpara jocuri de construit, tip lego, dar sa aibe cubuletele mici.
ardeiash spune:
multumesc pentru raspunsuri. ff interesante. exista vreun psiholog printre voi caruia sa-i explic mai pe indelete?
s-auzim numai de bine! si