ce branza folosesc la 4 fromaggi?

( sper c-am scris bine)
buna fete!
as vrea sa fac si pizza si spaghetti 4 fromaggi ,,insa nu stiuce branze se folosesc . am folosit feta , gorgonzola.... si nu mai stiu ce .. insa mi s-a branzit , am observat ca unele sau facut elastice ..insa nu stiu care.
banuiesc la si la pizza si la spaghetti e acelasi lucru, nu?
multam frumos
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri

crista-s spune:
Disperata la spaghetti sa nu le mai pui pe foc sau la cuptor mai stiu eu .. dupa ce adaugi brinza .. ca atunci se "brinzeste"
eu pun : gorgonzola, parmezan, fontina ( care e un fel de cascaval de vaca mai finut la gust , chiar destul de delicat) si emmental.
la pizza o sa pui mozzarella , gorgonzola si alte 2 care iti plac tie .. dar tot asa mai spre sfirsitul coacerii . ca tu n.ai cuptor ca ala de lemne profesional care coace rapid la temperatura f inalta, si risti sa se topeasca repede brinza si sa se chira arda( deci eu personal, pun mai intii aluatul in cuptor dupa citeva minute pun sosul de rosii ca sa nu ramina coca cruda .. iar btrinza mereu aproape in ultimele 5 min de coacere).
Cu tipurile de brinza poti jongla in functie de ce ai in frigi sau ce iti place, feta insa nu prea se topeste , "nu face fir " si din cauza asta nu e indicata .. tb sa fie toate brinze gen cascavalul nostru care se topesc si se intind in fire..
Se poate face si risotto ai 4 formaggi .. faci risotto normal ( ceapa prajita in ulei, orezul calit si el pina devine mai sticlos si apoi stins totul cu vin alb sau direct cu supa calda, amestecat mereu si adaugat alt polonic de supa cind scade, la sfirsit cind e fiert dupa 15-18 minute se da de pe foc si in acest momnet adaugi brinza taiata cubulete sau rasa , mesteci si pui in farfuri)
Pastele ai 4 formaggi .. fierbi pastele in apa cu sare, le scurgi si le rastorni intr.o tigaie in care in putin unt si smintina ai topit cele 4 feluri de brinza .. cu mare atentie sa nu clocoteasca .. doare incalzesti compozitia si mesteci in ea..
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


roxanaz spune:
clar nu poti folosi feta sau orice branza tip "telemea". cascaval, parmiggiano (sau alt cascaval tare de acest tip), gorgonzola (sau orice blue cheese) si mozarella.
Roxana


miria_cristina spune:
Eu am folosit:
parmezan, gorgonzola sau roquefort, emental. Am mai folosit si fontina.
Ideea e ca branza se fie de tipul cascavalului si sa se topesca. Mozzarella devine prea elastica si nu se topeste.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


ardeiash spune:
multumesc fetelor: fontina m-am mancat niciodata. am sa caut , e buna?
ncristina: n-am stiut ca se face si risstoto cu branza .. e bun? ca nu mi se pare prea tare combinatia!
s-auzim numai de bine! si
