Proust

Proust | Autor: alinuche

Link direct la acest mesaj

A avut cineva rabdare sa citeasca toate volumele lui Proust - In cautarea timpului pierdut? V-a placut?
Sincer, eu ma chinui din luna noiembrie anul trecut sa citesc aceasta opera - e un adevarat chin nu imi place deloc.
O sa ma intrebati de ce nu renunt, dar am zis ca daca tot m-am apucat...
alinuche

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns steinbeck spune:

hm; nu inteleg cum vine asta "am zis ca daca tot m-am apucat"?!
De ce sa pierzi vremea daca nu iti place? Chiar nu ai altceva mai bun de facut? Liiceanu a scris la un moment dat un eseu cu numele "Incremenirea in proiect"; Oare ti se potriveste? Exista mii de alte carti probabil care ti-ar place; de ce sa pierzi timpu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

quote:
Originally posted by steinbeck

hm; nu inteleg cum vine asta "am zis ca daca tot m-am apucat"?!
De ce sa pierzi vremea daca nu iti place? Chiar nu ai altceva mai bun de facut? Liiceanu a scris la un moment dat un eseu cu numele "Incremenirea in proiect"; Oare ti se potriveste? Exista mii de alte carti probabil care ti-ar place; de ce sa pierzi timpu?

Are dreptate. de ce te chinui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina spune:

Incepe mai intai cu ceva critica literara. Poate te va face sa-l intelegi mai bine si o sa-ti fie mai usor de citit. Am zis poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

oooo, fetelor, nu ma mai criticati atat !
eu daca incep un lucru, nu imi place sa il las neterminat. Vreau sa vad si eu cum se termina, caci ultimele volume Timpul regasit le-a scris cand era pe patul de moarte. Vreau sa vad si eu ce mai debiteaza in continuare, cu toate ca e super plictisitor.
alinuche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Aliniche am citit si eu cite ceva din In cautarea timpului pierdut, dar din nefericire nu am gasit toate volumele asa incit am fost fortata sa ma opresc. Mie mi-a placut tare mult, dar daca zici ca te plictiseste atit de mult lasa-l si citeste altceva. Poate mai tirziu ai sa te intorci la el si ai sa il regasesti cu mai multa bucurie. Imi amintesc ca atunci cind eram in liceu o colega de-a mea se lauda ca l-ar citi in franceza si drept sa iti spun ma simteam tare inculta ca nu l-am citit nici macar in romana, dar norocul a facut sa dau peste citeva volume cind aveam 22 de ani si atunci l-am citit. Asta nu m-a facut sa ma simt nici mai culta nici mai inculta decit eram inainte. Atunci cind citesti citesti carti pentru sufletul tau si pentru mintea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

incepusem sa citesc si eu Proust, dar nici eu nu am terminat. ca sa-ti iau apararea, alinuche, nici mie nu-mi place sa las cartile neterminate; si la multe carti care initial nu-mi placeau, rabdarea mi-a fost rasplatita la mijloc sau la final, cand mi-am schimbat radical parerea; ca e greu de citit e adevarat, dar uneori merita.

Mergi la inceput