Nasterea indusa?

Nasterea indusa? | Autor: Aalina

Link direct la acest mesaj

Sunt in saptamana 40 si nu am nici un semn de nastere. Medicul meu este de garda duminica si mi-a spus ca ma va interna. Presupun ca daca pana atunci bebe nu va veni o sa imi induca nasterea.
Fetelor ce inseamna asta? Ce presupune? A trecut cineva prin asa ceva? E bine pentru bebe?
Astept parerile voastre!
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Eu am avut nastere indusa, la 7 zile dupa termen.
A inceput distractia la 4 dupa-amiaza cu o pastila intravaginala - trebuia sa stau in pat 2 ore sa-si faca efectul, dupa ceas la 6 si ceva au inceput contractiile si pe la 7 si - mi-au pus si perfuzie cu ocitocina. Pe la 10 am facut si epidurala si am nascut la 1,05 pe ... Ilinca!

Ce pot sa-ti spun:
- singurul pericol este sa ai contractii fara dilatatie - si atunci se ajunge - in f-ctie de cum hotaraste dr. - la cezariana
- se pare ca tot din cauza asta nu mi-au rupt membranele - cum stiam eu ca se face
- se pare ca datorita medicatiei contractiile sunt mai violente - dar cum n-am termen de comparatie - pot sa-ti zic ca nu a fost dracul chiar asa de negru (desi nu cred ca as fi facut fata fara epiddurala, ca aveam contractii la 2 min. la dilatatie 2).

Bebe nu pateste nimic, stai linistita si gandeste optimist!
Daca vrei - am povestit mai pe larg la subiectul Ilinca Maria - de la Nasterea pe glob!

Oricum, iti doresc nastere usoara si bebe sanatos - si o sa vezi ca Marea Intalnire merita toate eforturile!

Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Multumesc Ela.
Incerc sa gandesc optimist si sa astept ziua de duminica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

si eu am avut nastere indusa, eram in 40 saptamini cu col deschis 4 cm din luna 4 si dr meu a zis ca nu mai asteptam pt ca ar putea ajunge o infectie la bebe... mi-a fost teama, lucru absolut normal, dar pe undeva a fost bine pt ca stiam exact ce ma asteapta. mi s-a facut o perfuzie la 8 dimineata si contractiile au venit usurel si au fost suportabile pina la 2.30 cind mi-au rupt si membranele - nici asta nu e dureros! de fapt habar n-am cum a facut moasa, doar am simtit cum curge un lichid fierbinte... la 3.57 am nascut-o pe carla si dr a zis ca e un bebe fericit pt ca nu a suferit absolut deloc de pe urma nasterii! lucru ce m-a bucurat enorm! deci totul a fost bine si frumos, pt mine si pt bebe! nu-ti fie teama absolut deloc! e mai bine sa sti ce te asteapta decit sa ai surprize! nu se poate intimpla absolut nimic rau bebelusului!!!! sanatate mult si nastere usoara!

Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crenguta spune:

la 42 de saptamini , m-am, internat pentru inducerea nasterii.
Dimineata la ora 7 mi-au introdus un gel pentru dilatatie, pina la ora 12 nu aveam dilatatie decit 3 cm, venisem cu 2, am mai primit o portie de gel, nimic, pela ora 16 a venit doctorul a vazut ca nu am de gind sa nasc asa de usor, asa ca mi-a rupt apa, (3kg), imi puneau un fel de scutece si nu faceau fata.Abia acum , dupa rupere membranelor au inceput durerile, au urmat perfuziile pentru dilatatie(nu-ti face griji, nu sunt diferente prea mari intre o nastere normala si una indusa, eu am nascut si normal si provocat).La ora 20,20 am nascut pe Diana, de 4,600 kg, si 56cm, de circumferinta capului ce sa-ti mai spun-38cm.Copil foarte mare, care nu vroia in ruptul capului sa iasa afara(au tras-o cu vacuum ca sa iasa).Asta a fost.Durerile nu sunt mai mari asa cum am auzit ca se spune, stai linistita si poate chiar acum incep contractiile, sa fii sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

eu am avut o nastere indusa la 41 de saptamini, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.la 30 de minute dupa ce mi-a introdus pastila (cytotec)au inceput contractiile iar dupa circa 12 ore am nascut.eu am nascut foarte usor un baietel de 3.600g. iti tin pumni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

va multumesc tuturor. Mi-ati dat curaj pentru maine.
Sa va traiasca ingerasii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by Aalina

va multumesc tuturor. Mi-ati dat curaj pentru maine.
Sa va traiasca ingerasii!

Alina, nastere usoara si bebe sanatos si sa ne povestesti cum a fost!

Numai bine!
Manu si Ilinca

Mergi la inceput