MINESTRONE
Raspunsuri

akella spune:
Minestrone - reteta originala
Ingrediente: 6-8 dl apa sau lapte, 1 ceapa tocata, 1 catel de usturoi pisat, 4 lg. boabe de soia incoltite, 1 rosie taiata in cubulete, 50 g telina rasa fin, 30 g usturoi taiat marunt, 1 frunza de varza tocata, 1 lingura drojdie uscata, sare de mare, plante aromatice (busuioc de padure, busuioc, baraboi, arpagic, salvie), 1 ou (optional)
Se amesteca totul si se face un piure din jumatate din ingrediente. Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu cealalta jumatate din ingrediente, se gusta si, dupa preferinta, se incalzeste, avand grija ca temperatura sa nu depaseasca 40°C.



joker spune:
Ingrediente: 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii (proportiile si lista depind numai de preferinte).
Mod de preparare: Curatati si pregatiti ingredientele, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-o cratita cu 3 l de apa usor sarata. Adaugati 100 g de mazare inghetata si fierbeti in vasul partial acoperit, pana ce zarzavaturile se pot intepa usor cu furculita, in jur de o ora.
La aceasta baza, veti adauga diverse ingrediente cum ar fi paste, branza sau carne, in functie de reteta.Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
supa de rosii minestrone
Ingrediente: Supă de bază minestrone, 2 roşii curatate de pielite si de seminte, uscate si tocate, un catel de usturoi cojit, 1/4 cana de ulei de masline, frunze proaspete de magheran sau oregano.
Mod de preparare: Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii (proportiile si lista depind numai de preferinte). Curatati si pregatiti ingredientele, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-o cratita cu 3 l de apa usor sarata. Adaugati 100 g de mazare inghetata si fierbeti in vasul partial acoperit, pana ce zarzavaturile se pot intepa usor cu furculita, in jur de o ora.
Supa de baza minestrone trebuie sa fie bine racita pentru a obtine aceasta reteta racoroasa de vara.
Incalziti usturoiul si uleiul de masline intr-o tigaie, si prajiti rosiile cuburi in grasime, timp de aproximativ 3 minute. Luati de pe foc, condimentati cu sare si piper, apoi amestecati cu frunzele de magheran.
Amestecati bine cu supa de baza, puneti in castron si garnisiti cu rosii.Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Minestrone
Ingrediente necesare
2 litri de supa de vita strecurata,
200 g morcovi si 200 g radacina de patrunjel,
500 g mazare verde,
200 g fasole verde,
1 mana de fidea,
100 ml smantana,
1 galbenus, 100 g cascaval ras.
Mod de preparare reteta
Zarzavatul taiat fideluta se pune la fiert in supa de vita, se adauga mazarea si fasolea verde.
Se adauga smantana amestecata cu galbenusul si fideaua fiarta in prealabil, separat, in apa cu sare.Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


crista-s spune:
Minestrone
Se spala si curata multe vredeturi pt minestrone( adica in general tot felul de "ierburi" stil "frunze verzi" .. minestra , minestrone se face in primul si in primul rind din verdeturi ), apoi le tai in bucati mai mult sau mai putin mari dupa gust si le pui sa fiarva impreuna cu o conserva ( sucul dintr-o conserva ) de rosii si 1 cub de supa sau chiar niste supa mai concentrata de pui, vita sau chiar de legume pe care o ai deja preparata ( eu pun cub ca e mai usor si putina apa ). Se poate pune impreuna cu verdeturile si un cartof curatat de coaja si intreg pe care la sfirsit cind e totul fiert in strivesti si supa devine mai consistenta. Apa /zeama nu trebuie sa fie prea multa , citeva degete ( pe lat ) deasupra verdeturilor, altfel e prea "apa chioara" si daca iti oare ca a scazut prea mult mai poti adauga apa pe parcurs.
Daca vrei sa pui si legume atunci e bine sa le fii fiert separat inainte , adica dupa parerea mea faci un fel de supa de legume cit mai simpla ( o ceapa intreaga curatata evident pe care la sfirsit odata fiarta o arunci .. deci numai pt gust, cartof , morcove, dovlecel, fasole verde sau boabe,mazare, foi de varza,broccoli, conopida, vinata taiata marunt, naut,telina , linte, dovleac taiat cuburi , salata - e una cu frunze mai groase scarolla se numeste in italiana , .. .. dupa cum iti place si ce este de sezon .. ). Uleiul se pune in general crud deasuopra direct in farfurie. Sau daca o vrei mai sofisticata atuncoi calesti in oala legumele cu putin ulei inainte de a adauga apa ca sa le fierbi..
Dupa mine nu exista o reteta fixa .. este o supa de verdeturi ( in Italia au multe "buruienutze" comestibile , mai mult sau mai putin salbatice sau de cultura .. frunze de sfecla , cicoare astea sunt cultivate .. dar apoi uirmeaza tot felul de frunze verzi care cresc spontan ..
Apoi mai exista minestrele cu cereale ( orz in general care fierbe repede ).. care sunt acum mai la moda caci au si vitamine din verdeturi si proteine vegetale , putina grasime, lipsa prajeli si tin de foame , dau energie ...dar si cu paste mici sau orez.
Eu personal fac minestra din tot ce imi trece prin cap sau am prin frigider, este o supa de verdeturi -legume .. la sfirsit introduc mixerul vertical ( minipimmerul ) si pasez putin.. in asa fel incit o parte din continut sa ramina intreaga si alta parte sa se faca crema ..
In minestra alla genovese se adauga la sfirsit pesto ( clasic facut din frunze de busuioc, usturoi, ulei toate facute pasta .. si parmezan ras ) . In minestra din zona Bolognei la fel .. fara parmezan ras si adaugat peste supa in farfurie nu se poate .. daca vrei sa respecti traditia.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


goanga23 spune:
Minestrone- varianta Andreea
1 telina (aici folosesc partea verde de la telina nu radacina- 2 tije de telina sau cum naiba le zice..)
2 morcovi
1 punga porumb inghetat
1 punga mazare inghetata
2-3 cutii rosii taiate bucatele impreuna cu zeama de la ele
1 cutie ciuperci feliate
2-3 morcovi
1 cutie fasole alba (boabe)
varza - cam 100 grame varza alba taiata ( eu o pun la sfarsit pentru ca imi place sa ramana crocanta)
1 ceapa
2- catei de usturoi
2-3 felii bacon - costita parca-i zice...(ii da un gust placut)
In principiu, poti sa pui orice legume iti plac tie.
In doua linguri de ulei de masline (sau de floarea soarelui daca nu ai de masline) se caleste usturoiul pentru 2 minute, apoi se adauga feliile de bacon taiate in bucatele subtiri de aprox 1 cm latime) . Se calesc in continuare la foc mic pt 2-3 minute apoi se adauga ceapa. Dupa inca 2 -3 min se pun cutiile de rosii taiate cu suc cu tot, apa sau zeama de carne sau legume (chicken sau vegetable broth, cam 3 cutii , iar pt apa, cam 3 litri apa) , se pun toate legumele taiate bucatele si se lasa la fiert la foc mic pana se fierb legumele (apor 1 ora) . Varza se pune catre sfarsit daca vrei sa raman crocanta. La srasit se potriveste de gust cu sare si piper sau vegeta . Dupa ce stingi focul se pun cateva fire de patrunjul (leustean sau frunze de telina) taiate marunt. Pofta buna!
Andreea
