dovlecei in congelator?

Se pot pastra mai mult timp in congelator dovleceii? Eventual pana la iarna?
Raspunsuri

manon spune:
se poate, dar n-au niciun gust...spre deosebire de alte legume care, congelate, sunt foarte placute la consum dupa decongelare, dovleceii, conopida...isi pierd toate calitatile. nu merita efortul decat daca vrei sa ai la iarna bucatele de dovlecel in borsul de legume. la dovlecei umpluti nici sa nu te gandesti. gasesti toata iarna in supermarketuri dovlecei proaspeti. iti recomand cu caldura sa congelezi mazare (cruda), fasole verde, galbena... (oparita), ardei gras (oparit), ardei copt (curatat), zarzavat de supa/ciorba (dat prin masina de tocat), marar, leustean, patrunjel, (spalate si zvantate), stevie, spanac, loboda (oparite).


osna spune:
eu am pus si cand s-au dezghetata mi-au trebuit 2 pungi ca sa fac niste amarate de chiftelute.lasa foarte multa apa.asa cum a spus si manon nu merita efortul.34+


camelia.t spune:
Eu curat dovleceii, ii dau pe razatoarea mare, ii congelez si iarna fac mancare de dovlecei scazuti. ii pun asa concelati in cratita si ies excelenti. Daca ii lasi sa se dezghete se fac terci si nu sunt buni de nimic. La fel si conopida.
adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)
Baieteii lui mami AICI


liliana29s spune:
Da, la fel am patit si eu cu dovleceii. In schimb ardei gras am pus mereu la congelator neoparit si e excelent. Am pus jumatati de ardei sau taiat marunt in pungulite. Se inmoaie foarte putin nu se flescaieste ca rosia sau ca dovlecelul si gustul e neschimbat
Liliana si Dani
poze


lulu77 spune:
Eu pun dovlecei la congelator ,dar doar ptr ciorba ,bors .Ii tai cuburi mai mari (ca atunci cand tai cartoful ptr piure) si ii folosesc in mancare in loc de cartofi.
Nu ii las sa se descongeleze ptr ca se strica.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"


brendamitran spune:
Pai,fetelor! Se stie clar,ca orice leguma congelata,este indicat s-o pui inghetata in mincare,de ce credeti voi ca scrie pe toate pungile ca nu trebuie decongelat inainte de folosire? Normal ca nu avea cum sa se dezghete si sa mai fie bun pt.chiftelute sau pt.umplut,chiar consistenta lui cind e proaspat iti arata asta....
Si,da,dovleceii nu-i poti congela pt umplut,dar pt.mancaruri merg de minune.
Eu ii curat,ii tai cubuletze,ii congelez si iarna le dau drumul direct in ciorba,sau in ghiveci,sau la ce mancare ii mai folosesc si ies super gustoase......
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran


brendamitran spune:
Si mai congelez si rosii,taiate cum imi vine mie,in general felii,mai congelez si ardei gras si gogosar taiate cubulete,si morcov dat prin razatoarea mare.....deci tocmai bune de aruncat in mancare.....
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran


doinabita spune:
dovleceii nu rezista in congelator cand se scot se molesesc,eu ii conserv la borcan,cu o aspirina,1/2 lingura sare,apa,in borcan de 800gr,sterilizete 5 min dupa ce incepe sa fiarba la foc mic si ii folosesc toata iarna ca pe cei proaspeti .
bita doina


teo1970 spune:
si eu am pus dovlecei la congelator, curatati si taiati cuburi (pt ciorba sau mincare);
cind i-am folosit - i-am pus direct inghetati, fara decongelare prealabila; au fost excelenti;
la fel fasole verde - am pus-o spalata, dar neoparita, rupta mai mica si am folosit-o asa inghetata, ardei gras - spalat, neoparit, doar curatat de cotoare si taiat in jumatate (si taiat bucati inainte de a fi pus in mincare asa inghetat cum era), mazare - spalata, neoparita si pusa in mincare tot inghetata;
doar spanacul l-am oparit inainte si l-am taiat mai mic (dar l-am pus in mincare tot inghetat)
am mai pus si patrunjel, leustean, marar - legaturi, spalate si uscate (nu se pun pline de apa), iar la gatit le-am folosit tot inghetate, le-am taiat si le-am pus in mincare
fructele la fel - inainte le dezghetam si-mi iesea un mare maclavais, asa ca acum pun direct in prajitura caisele inghetate (spalate, curatate de simburi si taiate in 1/2, si congelate in pungi cam cit folosesc la o prajitura 0,5 - 1 kg), visine spalate, fara simburi etc.
