RH Negativ

RH Negativ | Autor: Yael

Link direct la acest mesaj

Am observat ca sunt ceva discutii despre Rh negativ. Eu sunt in sapt. a 10-a... Am Rh-ul negativ, insa mi-au spus sa nu-mi fac nici o grija, pt. ca la prima sarcina nu conteaza... Nu tb. facut nimic.. Doar incepand de la sarcina a doua pot aparea complicatii si atunci mi se va face 'o injectie' si atat...

Sa stau linistita!? Oricum.. Ce pot face... Asa e aici... Si aici se poarta o grija deosebita pt. copii... Si oricum.. Sunt prea 'mica' in sarcina pt. a lua in considerare Rh negativ.. Spun ei... Off....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna.In timpul acestei prime sarcini se va face imunoglobulina D in scop profilactic.Si dupa nastere se va mai administra o data.Nu-ti fa griji,daca se administreaza Ig D si nu apar anticorpi anti rh si a doua sarcina va fi posibila in conditii bune.Sarcina usoara si numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Draga mea
In primul rand sa isi faca Rh si sotul tau. Daca il are negativ atunci nu aveti nici o problema. Daca il are pozitiv insa (acesta e si cazul meu) iti spun tot ce am priceput eu din asta:
- pe perioada sarcinii iti faci un test de sange in care se stabileste daca produci anticorpi anti D. Mie mi-a fosr recomandat prin luna a 3 , in saptamana 28 si in saptamana 32. Alte fete il faceau lunar.
- unele fete spuneau ca fac un vaccin preventiv in saptamana 28.
- daca la nastere bebe are Rh pozitiv atunci vei face acel vaccin pentru a nu produce anticorpi. Vaccinul se face in primele 72 ore dupa nastere.
La prima nastere nu este risc insa trebuie sa iti faci acele analize tocmai pentru a preveni problemele la a doua nastere.
Deci stai linistita! Totul e in regula. Eu sunt in saptamana 39 si nu am nici o problema.
Doar tu sa fii ferma si sa le spui medicilor clar ca vrei sa iti faci acele analize preventiv iar la nastere sa ceri sa i se faca Rh copilului.
Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Am citit acum la un subiect mai vechi cu 'Rh negativ'... Cineva a facut un avort si ca nu se stia ca are Rh negativ! Ce legatura are!? Si ca apoi, dupa 2-3 ani, a ramas insarcinata.. Deci prima sarcina...
Si tot asa...

Aalina... Merci... Sotul meu are Rh pozitiv... Da, tb. sa le zic doctorilor.. Of...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Of of nu te agita! Intelege ca nu e nimic grav draga mea.
Cea care a facut avort ar fi avut o posibilitate mica mica sa intre sangele ei in contact cu sangele bebelusului. Si daca acela era Rh pozitiv ea ar fi produs anticorpii care i-ar fi afectat sarcina a doua. Dar medicii spun ca la saptamani mici aceste posibilitati sunt infime.

Deci tu nu intra asa in panica. Sarcina va decurge normal. Trebuie doar sa fii hotarata in fata medicilor si sa le ceri sa ia toate masurile. Si gata!
O sa fie bine bine...Bucura-te de fiecare moment al sarcinii si nu te stresa ca asta nu ii face bine lui bebe.
Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Yael, bine ai venit! Si eu am fost exact in situatia ta, Rh negativ, sotul Rh pozitiv, prima sarcina. Nu am avut nici o problema. Trebuie sa-ti faci dozarile de anticorpi. Fiind insa prima sarcina, nu cred ca vei avea probleme. Sarcina usoara si nu te stresa inutil.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Am si eu Rh negativ si sotul are Rh pozitiv. Prima dozare anticorpi am s-o fac peste o saptamana, asa mi-a spus doctorita mea. Deocamdata atat. Pe parcursul sarcinii, vom mai vedea cand am sa mai fac si ce altceva va trebui sa mai fac!!!!

alinkav

Mergi la inceput

...sunt cam nelinistita cu Rh negativ... Insa m-ati mai linistit :-) Deci tot ce este cu Rh negativ... este daca sangele meu intra in contact cu sangele bebelusului... Si cum la prima nastere nu are cum.. decat cand nasti (!?) si atunci se face 'injectia' pt. viitoarea a doua sarcina... Adica d-asta la prima sarcina nu conteaza..., nu!? Acum am inteles ca daca ai avut un avort... Se poate 'amesteca' sangele, si automat asa zisa 'prima sarcina', e ca si cum ar fi a doua, si doctorul ar fi tb. sa faca ceva.. atunci... Tb. sa-i spun doctorului.. Maine am programare la ginecolog.... Off...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Yael, uite un subiect in care s-a discutat mult aceasta problema, precum si cea a incompatibilitatii de grupe sanguine intre mama si fat, despre care se stie mai putin: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3733
Iti recomand sa citesti articolul postat de geniest, unde medicul Dan Tutunaru incearca sa explice chestiile astea pe intelesul nostru.

Pe scurt, ideea este ca la prima sarcina, daca exista un trasfer de sange intre fat si mama, organismul mamei va dezvolta anticorpi de tip IgM, care au dimensiuni mari si nu reusesc sa treaca prin placenta, astfel incat sa ajunga la fat si sa-l afecteze in vreun fel.
La o sarcina urmatoare, anticorpii au deja alta structura, sunt de tip IgG si pot sa ajunga la fat si sa-l puna in pericol.

Problema se rezolva simplu, prin dozarile de anticorpi. In felul asta ti se va monitoriza nivelul anticorpilor anti-Rh, si, daca se constata ca dezvolti anti-corpi, ai sa primesti un mic vaccin care nu face decat sa distruga anticorpii tai. Cu alte cuvinte, vei fi "ca noua".

Nu ai absolut nici un motiv sa te temi, chiar daca ai fi la a doua sarcina si ai dezvolta anticorpi, oricum exista solutii pentru ca bebe sa se nasca sanatos... nu trebuie decat sa-ti anunti medicul, si el are sa stie ce sa-ti spuna.
Te rog sa nu te mai stresezi singura, pentru ca il deranjezi si pe bebe, si, indiferent ce probleme mai intalnesti in drum (vorba vine, ca asta cu Rh-ul chiar nu este o problema), incearca sa le tratezi cu mult calm si fara panica. Gandeste-te numai la tine si la bebe, si totul va fi bine. (Doamne, bunicuta trebuia sa ma fac! )

Sarcina frumoasa si bebe nazdravan!

Mergi la inceput

Multumesc mult pt. rabdarea voastra de a-mi explica totul.... M-ati ajutat foarte mult... Azi am fost la doctor, am facut al doilea scan... Duminca am sa fac primele analize! :-)

Mergi la inceput