N-am curaj sa conduc (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Ma primiti si pe mine?Io am permis din 97, conduceam cat de cat, dar asa cum spuneti voi, cu frica, picioare tremurande si trasee prestabilite. Am facut si un mic accident prostesc, ca io mandra ce eram parcam masina cu 2 roti pe trotuar din viteza a doua si am lovit zidul unei case. Eh, da asta era acum 8 ani. Apoi m-am lasat de condus si in plus nu mi-am schimbat nici numele din permis, pentru ca in 98 m-am casatorit si permisul mi-a ramas pe numele vechi.De ceva vreme, sotul ma tot bate la cap sa ma apuc de condus si prietenii la fel ma zapacesc. Daca acum 8 ani era cat decat mai putin aglomerat, acum cand sunt soselele pline de nebuni si gropi si masini si soferi prosti, nu prea imi vine sa ma mai apuc insa chiar ieri sotul a busit masina , pentru prima data in 11 ani de condus, si mi-a scazut iar moralul si ideile de a incepe sa conduc (care incepusera sa imi dea totusi tarcoale) . Ieri a fost zi de 13 neagra pentru noi. In timp ce sotul era la politie pentru accident, eu si copilul eram la spital pentru o enterocolita bacteriana dobandita de la mare, si ne-am ales cu tratament intravenos cu antibiotic.Sa va mai zic ca pe 3 septembrie botezam si sotul are permisul suspendat??/Iar eu cu condusul inca nu stiu daca sa ma mai apuc sau nu... In primul rand va trebui cred sa platesc amenda pentru neschimbarea numelui din permis, iar in al doilea rand daca ma apuc cred ca imi voi pune un mare afis in geam : ATENTIE, SUNT CEL MAI PROST SOFER, OCOLITI-MA!

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna! Imi pare rau ca v-am gasit asa d etarziu, inteleg ca nu sunteti la primul capitol.
Eu am carnet din 99-2000 nici nu mai stiu exact. L-am luat dupa ce am picat de 3 ori numai la traseu. Sunt foarte emotiva si nesigura pe mine. Copilotul meu nu ma iarta cand gresesc si de asta prefer nici sa nu ma mai urc la volan. Am condus ocazional pana cam acum un an jumate cand a luat sotul o masina "adevarata" la care tine muult si de asta nu am voie sa ma ating de ea. Poate cand se va mai invechi daca voi mai sti ce sa fac cu volanul...
Imi place sa conduc, adica mi-ar place, dar sa fie strada goala sa pot merge liber si cu oarece viteza, nu sa ma strcor prin traficul aglomerat din Bucuresti. Nu ma pricep si nu am curaj sa ma infig, sa ciupesc.. as fi in stare sa stau la coada sa intru in trafic si ore intregi pana noaptea cand se duc toti la culcare si raman singura pe strada.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Dana, parca am fi surori, doar ca diferenta e ca noi de cand avem o masina mai buna sotul ma bate la cap ca ii face casco si mi-o da pe mana si io care nu am mai condus din 2000...

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Sunteti toate niste bomboane dar Lucia Mirela tu mai facut sa rad cu lacrimi cu semnul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetelor, faceti-va curaj si iesiti, teama nu va disparea stand in casa!
La inceput,acum 5 luni, eu mergeam cu max. 40km/h si pe banda a treia, ca acolo tb sa fiu pt a face stanga, ei si? La intersectii ma uita Dumnezeu pana reuseam sa ma bag, mai ales sa fac stanga. Si acum am momente cand nu sunt in stare sa tasnesc si ma apuca revelionul in intersectie, dar nu-mi fac probleme, pe mine ma intereseaza sa nu fac accident.
Nu va spun de cate ori mi se oprea motorul in rampa si stateam la acelasi semafor de cate 2-3 ori si cate injuraturi si claxoane imi luam! Am incurcat si intersectii...nimic n-am omis! NIci acum nu cred ca m-as descurca f bine in intersectiile mari, norocul soferilor ca tb sa stau in casa, dar sa vezi de la 1 octombrie...ies pe strase! Daca o sa fie blocata intersectia de la razoare, sigur va fi un logan pus de-a curmezisul.
Puneti-va lamaia in geam si plecati la drum! Mergeti cu ce viteza puteti voi, chiar daca este f mica, nu va faceti probleme de cei din spatele vostru, daca vor pot sa va depaseasca. Cat priveste claxoanele........nu le bagati in seama. O sa fiti surpinse cand o sa iesiti in trafic de atitudinea femeilor. Nu va asteptati sa fie intelegatoare, mai repede o sa gasiti intelegere la barbati. Sa vedeti ce distractiv o sa fie cand o sa-si scoata capul pe geamul din dreapta, ca in stanga n-are curaj sa stea, o ditamai doamna si o sa va trimita la cratita (asta in cel mai fericit caz).
Insa, aveti mare grija la pietoni, reduceti din timp cand va apropiati de treceri, sa nu va ia prin surprindere o tanti sau un nene care tasneste dintre masini. Fiti f prudente pana invatati sa apreciati distanta de franare in raport de viteza de deplasare. Eu nici acum nu sunt f sigura pe mine si prefer sa reduc mai din timp si sa las o distanta mai mare intre mine si cel din fata. La inceput franam de cum plecam de la semafor pt a opri la urmatorul.
Bafta si curaj, nu tb sa fiti profesioniste din prima luna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

acu sa nu va mai suparati pe tanteele care ieste nerfoase pe voi, in trafic.. Si mie mi se intampla (acum o saptamana, in parcare la Billa, o tante inspre 40si, respectabila si cu o masina buna a facut doua manevre diferite, in momente diferite, fara sa se asigure.... din pacate eram eu in spatele ei, iute la manie si cu graba mare; tot geamul din dreapta l-am deschis si am intrebat-o la ce-i folosesc okelarii. jtiu, io sunt d'aia rea). Sunt mandra sa constat ca ezista femei care conduc bine (cam 1/zi gasesc, in medie) dar de multe ori ma-ncurc de ele :(. Doamne fereste! nu exclusiv! sunt atatia barbati pe care i-as pune la cratita daca n-ar fi catastrofe si-acolo decat sa i vaz in trafic facand adevarate blocaje nervoase in mintea celorlalti participanti la trafic! Dar! traficul din Bucuresti (plus vajnicii conducatori de autovehicule din capitala) reprezinta o adevarata provocare pentru oricine. Nu atat din cauza aglomeratiei sau gropilor (mai nou a nenumaratelor strazi in reconstructie) ci mai degraba din punctul de vedere al codului rutier - nerespectat din scoarta-n scoarta.

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Kittie, la inceput cum erai, iti mai aduci aminte? Ia incearca, asa de dragul nostru, a soferitelor incepatoare si de dragul tau, sa-ti menajezi nervii!
Pe mine ma enerveaza in trafic smecherii, aceia care iti taie fata ca asa vor ei, cei care sfideaza bunul simt. Eu cred ca poti face diferenta intre unul care face o manevra gresita doar pt faptul ca el este gigi durul si unul care este la inceput si pur si simplu nu se asigura suficient, sau ii scapa din vedere ca exista si un unghi mort.
Daca iti mai aduci aminte la inceput sunt o mie de chestii de care tb sa tii cont: in ce viteza esti, sa te uiti in stanga, sa te uiti in dreapta, dupa pietoni, dupa semne etc. Unui incepator i se par prea multe. Toate astea vor deveni posibile atunci cand condusul se automatizeaza, ori se stie, asta tine de exercitiu.
Chestia ca intalnesti doar o femeie pe zi care conduce bine mi se pare de-a dreptul exagerata. Cumnata mea conduce super, dar are 10 ani de cand are permis si conduce numai in aglomeratie. Nici nu-ti vine sa crezi ca acum 10 ani s-a oprit in mijlocul intersectiei si-a inceput sa planga ca nu stie ce tb sa faca, ca ii intreba pe cei din dreapta in ce viteza este, ca uita sa scoata din viteza la semafor si i se oprea motorul, ca la o rampa a ajutat-o un nene din spate sa urce si.......sunt multe.
Acum daca stai de vb cu ea ai impresia ca nu ea facea toate astea, ca s-a nascut sofer. Deh, asa suntem noi oamenii, uitam repede! MI-aduc aminte ca, intr-o zi, avea o incepatoare in fata si s-a enervat pe ea ca merge incet. Voia s-o claxoneze, dar am rugat-o sa o depaseasca daca nu-i convine, i-am explicat ca ii faci mult rau unui incepator daca il claxonezi asa aiurea, doar ca nu merge cu 70 km/h.
Eu mi-am promis sa nu uit niciodata cum au fost inceputurile mele in orice si sa incerc sa-i ajut pe cei din jur, iar daca nu pot, macar sa nu-i incurc.
SI ca sa fiu off topic: am colege care la inceput erau speriate de munca pe care tb s-o faca, intrebau in stanga si-n dreapta si acum, cand vine o fetiscana de pe bancile facultatii, se mira ca nu stiu.Au uitat ca si ele erau la fel, dar cum sunt o "bunatate" de om le aduc aminte de inceputurile lor si par sa se potoleasca, dar nu pt mult timp. Ce pacat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Bey Kittie da' rea mai esti! O fi fost doamna fara experienta. Crezi ca a ajutat-o cu ceva faptul ca ai strigat la ea? Probabil ai stresat-o mai tare si a mai facut cateva prostii in plus din cauza asta.

In alta ordine de idei eu azi am facut niste nefacute. Am mers cu copilul la policlinica care se afla pe cheiul Dambovitei. La ora aia nu era nici un loc de parcare pe nicaieri. Am gasit unul aproape de un semafor dar nu am reusit sa intru pentru ca nu stiu sa parchez lateral si se tot opreau masini la semafor si n-aveam loc de manevra. Pe urma, stresata din cauza ca era tarziu, am intrat fara sa-mi dau seama pe interzis o data si a doua oara cu buna stiinta. Bine ca nu m-a vazut vre-un politist. La Bulandra m-a lasat un sofer sa fac stanga si sa intru pe unde trebuia. Intr-un final am parcat departe, pe partea stanga langa Dambovita.

Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE

Mergi la inceput

Lasa, Andreea, pe noi ne apara Dumnezeu! Si eu am facut-o azi lata, dar asta e, multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a busit individul. Cand sa ies din parcare m-am asigurat ca nu-mi vine nimic din spate, dar nu l-am vazut pe unul care voia sa faca stanga de pe o straduta. Si eu si el ne-am bagat in acelasi timp, cand s-a eliberat drumul pe partea dreapta.
M-a claxonat omul, cred ca m-a si injurat, dar l-am inteles, era vina mea si injuratura lui era justificata. Nu ma deranjeaza injuraturile primite pe merit, ma enerveaza aia care ma vad ca bajbai la parcare si incep si ei cu claxoanele sau cei care stau in spatele meu cand tb sa fac stanga si, desi isi dau seama ca nu am experienta (altfel as aprecia daca pot sa ma bag sau nu) incep sa claxoneze, aia care ma vad cu lamaia in geam si se opresc chiar in fundul masinii mele cand sunt in rampa (ma rog, asta era valabila acum o luna, in acest moment nu mai am probleme cu plecare din rampa).
Culmea este ca intotdeauna sunt atenta cand ies din parcare si la straduta, sa vad daca vrea sa faca cineva stanga, dar acum am omis si era sa o patesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am mai scris aici cu ceva timp in urma. Intre timp am inceput sa conduc cite un pic. De nevoie. Ma descurc OK, dar mi-e teama sa schimb banda. Nu apreciez bine unde sint masinile din spate.
Of, grea treaba cu condusul asta! Altfel mi se pare ca ma descurc binisor. Am vazut ca si sotul meu e mirat, se astepta sa fie mai rau. Asta nu inseamna ca nu fac si prostii. Oricum, imaginati-va ca sint la volanul unui microbuz de opt locuri CA INCEPATOARE.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput