dulciuri exotice

Kazan Dibi
Timp de preparare: 50 min
Ingrediente:
o lingurita unt sau margarina, 20 gr zahar, 65 gr faina de orez (2/3 cana), 55 gr (1/3 cana)
amidon, 1 litru lapte, 240 gr zahar, 5 gr vanilie
Mod de preparare:
Se unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele
care se lasa la foc mic 10 minute, amestecind continuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa.
Se adauga si cele 240 gr zahar si se mai amesteca 1 minut, amestecind continuu. Se da vasul
deoparte si se adauga vanilia. Se toarna compozitia in vasul uns cu unt si zahar. Se tine la
cuptor la foc moderat timp de 20 de minute.
Specific: TurciaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
Raspunsuri

joker spune:
Lokma
Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
1 kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, 2 lingurite drojdie uscata, o lingurita zahar,
60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei
Mod de preparare:
Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de
zahar intr-un castronel cu apa calduta. Se adauga 1/4 cana de faina si se amesteca pina se
omogenizeaza bine. Se acopera vasul si se lasa 20 de minute. Se adauga restul de faina, oul si
sarea. Se amesteca bine 7-8 minute pina se formeaza un aluat lipicios nu foarte gros. Se lasa la
caldura pentru 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se tine o lingurita in ulei, dupa
care, cu ea se ia din aluat. Se repeta operatia, punindu-se cit mai multe lingurite cu aluat in
tigaie, care se intorc rapid pe partea cealalta. Se coc pina devin aurii. Se scot in siropul rece si
se lasa pina absorb siropul. Se scot pe un platou si se servesc.
Specific: TurciaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Nuga
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
500 gr zahar, 1/4l apa, 1 cescuta cu miere, vanilie, 6 albusuri, alune, 2 foi "Lica"
Mod de preparare:
Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se
fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute
spuma, se mai pune pe foc, foarte putin.... se ia de pe foc, se adauga alunele taiate marunt in
cantitatea dorita. Acest amestec se aseaza intre cele 2 foi si se taie patratele.
Specific: BulgariaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Peynirli Kunefe
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
450 gr zahar, 350 gr apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr brinza nesarata
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut. Se lasa deoparte. Intr-un alt vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest amestec se pune pe fundul unei tavi si se preseaza usor. Se rade brinza deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai tare pentru a presa. Se lasa la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, pina cataiful devine
maroniu. Se scoate din cuptor si se lasa 2 minute, dupa care se rastoarna deasupra siropul caldut. Se lasa pina cind siropul este absorbit, dupa care se taie bucati si se serveste.
Specific: TurciaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Prajitura cu fulgi de orez
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
1/2 ceasca miere, 100 gr halva, 100 ciocolata amara, 1 lingura de cacao, o jumatate de margarina pentru gatit, 6-7 pahare de fulgi de orez
Mod de preparare:
Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina devine o crema. Se i-a de pe foc si se amesteca bine cu fulgii de orez. Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa la racit. Dupa cca 10 min se taie in bucati (cel mai usor este direct in tava) si se lasa in continuare pina se intareste. Dupa ce se intareste e mai greu de taiat!Dupa ce se intareste, e extrem de gustoasa linga o ceasca de cafea
Specific: IsraelJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Prajitura cu piersici la gheata
Ingrediente:
8-10 piersici, 100 g zahar, 1-2 linguri apa, 20 biscuiti pisati, 100 g frisca, putin unt.
Mod de preparare:
Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu unt cu un strat subtire de biscuiti pisati nu prea marunt. Se acopera cu un strat gros de piure de piersici, apoi iar un strat de biscuiti pisati, apoi iar cu piersici, pana se termina compozitia. Se tine la gheata cateva ore. Se serveste cu frisca.
Specific: GreciaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Prajitura de malai
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
2 cani de zahar, 4 cani de lapte, 1 cana de branza, 2 cani de malai, 2 linguri de faina, 2 linguri
de margarina, 4 oua, 1 lingura de praf de copt, 1 lingurita de seminte de marar
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se rastoarna intr-o forma untata si tapetata. Se da la foc mediu pe o perioada de 30 de minute sau pana cand, introduzind o scobitoare, aceasta sa iasa uscata.Dupa racire se poate presara un pic de cocos.
Specific: BraziliaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Simanku
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
8 linguri de zahar, un litru de lapte, 6 oua, 250 gr. de zahar (8 linguri), 6 linguri de faina, un praf de copt, 1/2 l de frisca, ciocolata rasa
Mod de preparare:
Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Separat se pregateste blatul. Se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarna peste lapte, se niveleaza usor si se da la copt cam 50 de minute. Focul trebuie sa fie cam la minim. Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca de tot apoi se rastoarna pe un platou. Se pune frisca batuta si se rade ciocolata.Se poate servi cu sos de zahar ars
Specific: TurciaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Tarta de ciocolata
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
Pentru aluat: 1 pahar faina, 100 gr.unt rece, 2 linguri zahar, 2 linguri apa rece, 1 vf. cutit de sare; crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 gr. ciocolata amaruie, 2 galbenusuri, 2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se pudreaza cu fainasi se tapeteaza cu aluatul pregatit. Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie(150-170 grade, depinde de cuptor)pentru 25 minute.
Crema: Se pune pe foc intr-o oala ciocolata cu frisca nebatuta pina se topeste si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, amestecind pina se incrporeaza.
Atit crema, cit si aluatul copt se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna crema peste aluat si se introduce in cuptorul incins pentru inca 12 minute. Se raceste si se pudreaza cu cacao.Se serveste rece insotita de un sos de vanilie sau cu inghetata sau cu fructe prospete(capsuni,fragi, zmeura, afine) sau cu fructe din compot(1/2 para, 1/2 piersica etc)
Specific: IsraelJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Tort de morcovi
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
5 galbenusuri, 250 gr. zahar, 250 gr. morcovi dati prin razatoare, 250 gr. migdale macinate, 1lamaie, 80 gr. faina, o lingura praf de copt,
5 albusuri(batute), 1 varf cutit sare
Mod de preparare:
Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin razatoare). Dupa aceea se presara si faina cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile (batute spuna) si sarea.
De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina.
Tortul se da la cuptor (18o grade) circa 5o min. Se poate servi si cu: glazura de lamaie, din 250 gr zahar vanilat, 2,3 linguri suc de lamaie sau glazura de cirese, din 25o g.zahar vanilat, 1 lingura apa, 1-2 linguri cirese.
Specific: ElvetiaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
