Somnul de dupa-amiaza

Somnul de dupa-amiaza | Autor: Voichita

Link direct la acest mesaj

Buna.
Pana la ce varsta este recomandat sa doarma un copil dupa-amiaza?
Fetita mea are 3 ani si 7 luni si a devenit un chin zilnic atunci cand trebuie sa doarma dupa-amiaza. Inainte o mai induplecam, ba cu amenintari, ba cu promisiuni dar acum nimic nu mai merge.
Pierd si timpul (stau si cate o ora incercand sa o conving sa doarma) si imi toc si nervii. Sta intinsa langa mine, dar se joaca cu mainile, cu picioarele, cu paturica si cu orice alt obiect ii este pe aproape.
Deci, e cazul sa mai insist sau sa o las in pace de-acum?
Cu multumiri,
Voichita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Intre 3 si 4 ani,in general,copiii renunta la somnul de dupa amiaza.Cred ca poti sa o lasi in pace,doar sa ai grija sa doarma in total cele 11-12 ore necesare la virsta asta.

Cind fetita mea a inceput gradinita,toamna trecuta,doar vreo 5-6 copii din grupa mai dormeau 1 ora(maxim o ora jumatate),restul se culcau mai devreme seara,in jur de ora 20.
Fiica-mea a renuntat la somnul de prinz in iarna,pe la 3,7 luni.Defapt ea avea chef sa doarma la prinz,fara comentarii insa seara adormea greu si era cam obosita la gradi asa ca am renuntat.

De vreo luna insa am trecut din nou la programul cu somn la amiaza.E cumplit de cald afara intre 14-17,nu putem iesi si ea prefera sa doarma iar dupa amiaza avem program plin pina la 22 cind pica frinta.
In octombrie trecem la programul de iarna,fara somn la prinz dar culcat la ora 20.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Patrick are 4 ani si o luna si momentan in vacanta cum zice si Alina pt. ca e f.cald afara in timpul prinzului il culc la prinz o ora.
Dar de anul trecut in toamna de cind e la gradi de prin nov. pt. ca vroia musai la gradi si dupa-amiaza 14-16 nu mai dormea la prinz. Seara la 20 era in cinci minute adormit pina a doua zi la 7, acum in vacanta e ok cu somnul la prinz dar e si muult afara dimineatza mers pe jos 1-2 ore si dupa amiaza iar vreo 4 ore cu bicicleta sau se joac etc.
Daca nu mai vrea sa doarma, las-o sa se joace sau sa faca altceva, cu forta somn nu cred sa reusesti si te streseaza si pe tine! Copiii nostri la prinz dorm in camere separate, ii pun in patuturi si am iesit din camera, pe motiv ca s-ar mai hirjoni impreuna, daca sint singuri adorm la prinz. Seara au aceeasi camera.
toate cele bune
narcisa
Eu
Patrick si Vivien tunsulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si Darian al meu nu a mai vrut sa doarma la prinz in jurul virstei de 3 ani si jumatate,problema este ca eu ma obisnuisem sa dorm odata cu el,iar el cind nu a mai vrut,eu eram moarta de oboseala iar el tipa si fugea din colt in colt,cind auzea de somul de prinz.
Asa ca si eu zic,ca nu are nici un rost sa o culci cu fortza.
Gata au trecut timpurile cele linistite

Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cred ca e ok sa renunti la somnul de pranz,daca vezi ca fetita ta nu mai simte nevoia sa doarma,
Marc a dormit pana la aproape 3 ani la pranz...cate 3-4 sau 5 ore zilnic,apoi tot mai rar pana ce a renuntat de tot la 3 ani.
Insa seara tot nu pica rupt...acum ca e vacanta il las mai mult (ca vrea sa adoarma pe canapea in sufragerie) si abia adoarme pe la 10-11,dupa o zi intreaga de fuga afara,strand,bicicleta etc.E de groaza cu somnul si cu nivelul de energie..pentru ,ine copiii care cad rupti la 8 seara sunt sf-uri :).Si nici nu doarme mai tarziu de 9 dimineata.
De pe 8 august incepe calvarul-adica gradinita noua,la care ajung cu 2 busuri si o sa-l culc la maxim 7.30-8, ca sa iesim pe usa a doua zi la 8.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput